Het gedrag der Centauren

Centauren zijn boeiende wezens en zo ook hun gedrag. Je zou denken dat ze wat dit betreft erg op mensen lijken, maar dit is toch niet helemaal zo (maar ook vaak genoeg wel. In dit lijstje zal je ontdekken waarom!

Dit lijstje is gemaakt voor de themawedstrijd: Mythische Wezens van OperaGhost.

 1. Kuddeleven


  bron: img07.deviantart.net

  Soms lijken centauren meer op paarden dan je zou denken. Dit is duidelijk te zien aan hun kuddegedrag. Meestal leven ze in wat kleinere kudden, maar soms zijn ze zo groot, dat je ze echt niet boos wilt maken. Één boze centaur is al gevaarlijk genoeg, laat staan een hele kudde.

 2. Familiegericht


  bron: i.pinimg.com

  Binnen hun kudde, zijn centauren erg familiegericht. Vooral het gezin is voor hen erg belangrijk en de ouders hebben beiden veel inbreng in de opvoeding van het kind. Maar ook de andere familieleden zijn belangrijk voor centauren. Als er iets is met één van hen, staat direct de hele familie klaar om te helpen. Een centaur beledigen is dan ook niet zo'n goed idee, want als je ruzie hebt met een centaur, heb je direct ook ruzie met de hele centaur familie.

 3. Agressief


  bron: 4.bp.blogspot.com

  Centauren kunnen nogal agressief zijn, voornamelijk doordat ze gauw op hun teentjes hoeven zijn getrapt en een vurig temperament hebben. Met een beetje geluk heb je alleen een scheldende centaur voor je, maar ze vinden het ook geen probleem om fysiek geweld te gebruiken. In het verleden vonden ze de Griekse vrouwen erg aantrekkelijk en zullen deze trek vast nog wel hebben. Dus vrouwen, wees gewaarschuwd voor een agressieve centaur. Mannen trouwens ook.

 4. Wijs en leergierig


  bron: i.pinimg.com

  Ondanks hun agressieve kant, zijn centauren ook hele wijze en leergierige wezens. Ze hebben kennis van de sterren en kunnen hieruit veel aflezen. Maar ook andere vormen van wetenschap worden door de centauren gewaardeerd of beoefend. Het zijn ook echte natuurwezens die er nauw mee samenleven. Enkele centauren hebben zelfs kennis van magie en kunnen deze gebruiken.

 5. (Te) Trots


  bron: vignette3.wikia.nocookie.net

  Er zijn maar weinig wezens die trotser zijn dan een centaur. Ze bezitten dan ook de intelligentie en handvaardigheid van een mens, maar hebben de snelheid en behendigheid van een paard (Althans, de meesten dan). Ze zijn dan ook erg trots op dit feit en verkondigen dit maar al te graag. O wee als je een beledigende opmerking maakt die hen kan krenken in hun trots. Met een beetje pech blijft er in zo'n geval weinig van je over.

 6. Conclusie


  bron: static.wixstatic.com

  Je kan verscheidene dingen over het gedrag centauren uit dit lijstje concluderen: Ze leven in kuddes, zijn familiegericht, zijn agressief, wijs en leergierig en ze zijn (te) trots. Toch is dit eigenlijk niet de belangrijkste conclusie. Want wat is tot nu toe het meest opgevallen over centauren? Je moet ze niet boos maken! Dit zal altijd in een nederlaag voor jou eindigen, met pech overleef je de ontmoeting niet eens. Bloedlink dus, die centauren.
  Toch zijn ze verder best wel awesome, ondanks dat oververhitte trekje van ze.

Reageer (1)

 • Krullebol

  Leuk! Weer wat geleerd. Ik denk vooral aan Harry Potter nu en hoe deze wezens voor Harry opkwamen, tegen de slechterik. Ja toch? Dat was toch een centaur?

  2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen