Vijf dingen die je een trol kunt voeren

Een van de meest bekende Scandinavische mythische wezens is de trol. Nu wonen wij niet zo héél ver bij Scandinavië vandaan, dus er bestaat altijd een kans dat er een trol in je achtertuin staat. Je kunt dan natuurlijk heel hard wegrennen, maar wie weet zit er wel een hele lieve persoonlijkheid achter het afschrikwekkende uiterlijk verscholen - of tref je een jonkie dat ontzettend schattig is. Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat je hem moet voeren. Nu eet een trol in principe alles wat los- en vastzit, maar als je hem zijn favoriete maaltijd voorschotelt, maak je meteen een goede indruk. Hier dus een aantal suggesties!Dit lijstje is een opdracht voor de themawedstrijd — Mythische wezens

 1. Een stukje vlees

  Vlees! Iedere trol houdt van een lekker schapenboutje of kippenvleugeltje. Heb je dat niet in huis? Een stuk worst zal hem dan ook wel tevredenstellen.

 2. Bedorven vlees


  bron: c8.alamy.com

  Echt geen vlees in huis? Erg kieskeurig zijn trollen niet. Met een stukje bedorven vlees maak je ze ook gelukkig. Dus mocht je nog een dooie vogel in de tuin hebben liggen, gun hem dan de trol!

 3. Versgebakken brood


  bron: wallpaper.pickywallpapers.com

  Geef je de trol liever iets anders dan vlees? Bij een versgebakken brood likken ze ook verlekkerd hun lippen af.

 4. Steen


  bron: pngimg.com

  Geloof het of niet, maar trollen worden ook erg blij van steen. Hoe ze dat eten zonder hun tanden te breken weet ik niet. Mocht je daar achter komen, let me know!

 5. Een hapje mensenvlees

  Mocht je nog een vervelend broertje of zusje hebben... breng die dan naar de trol. Een arm of been is voldoende, van hersenen houden trollen niet. Misschien zelf voor de zekerheid even een harnas aantrekken, als je de trol wilt voeren?

Reacties (4)

 • IrishNialler

  Dit is een leuk lijstje

  3 jaar geleden
 • WeiWuxian

  Hele handige quiz!(flower)

  4 jaar geleden
 • tubbietoost

  Dit lijstje maakte me echt aan het lachen ^^
  Vooral nummer 5 =)

  4 jaar geleden
 • aarsvogel

  Dit lijstje is echt hardstikke geniaal!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen