Rusalka mythisch wezen

Rusalki zijn mythische wezens uit de slavische mythologie, veel plezier met lezen!
Het meervoud van Rusalka is Rusalki!

 1. Wat zijn Rusalki?

  Rusalki worden in verhalen vaak als vrouwen omschreven die op een geweldadige wijze zijn vermoord en voor hun tijd zijn gestorven. Ze moeten de rest van hun resterende tijd op aarde doorbrengen als Rusalki, tenzij ze hun moord wreken, dan mogen ze eerder rusten. Ze leven in rivieren en lokken mannen het water in om hen vervolgens te verdrinken.

 2. De Rusalki week


  bron: 1.bp.blogspot.com

  Wist je dat er in Rusland, Wit-Rusland en zelfs Oekraïne een Rusalki week werd gehouden begin Juni. Ze zouden dan namelijk op hun gevaarlijkst zijn. De Rusalki waren dan gedwongen om hun waterige dieptes te verlaten en in de nacht rond te zwaaien op berkenbomen en wilgenbomen. Zwemmen was strikt verboden tijdens zo'n week! Op het einde van de week vierden ze de begrafenis van de Rusalki.

 3. Billy de puppet en de Rusalki zijn familie van elkaar!

  Ik was dus even aan het googelen over de rusalki toen ik wel een heel aparte foto tegenkwam.


  Vinden jullie ook niet dat dit gewoon precies de wangetjes van Billy the puppet zijn?


 4. Er wordt opera gemaakt!

  Er wordt ook wel eens opera gemaakt over de Rusalki! Het zijn vaak toneelstukken met operazang en een verhaallijn. Zoals bijvoorbeeld de Metropolitan opera; Rusalka!


 5. Gedaantenvewisselen


  bron: img03.deviantart.net

  In sommige verhalen kunnen de Rusalki van gedaante veranderen!
  Lijkt het jou niet stiekem supercool om een Rusalki te zijn? Je kan veranderen in wat je maar wilt, je kunt je vrienden voor de gek houden, en als je wilt met seniorenkorting naar de bioscoop! Alleen leef je wel in het water....Mmhh

 6. Staart of geen staart?!

  Op sommigen foto's hebben de Rusalki een staart! Eigenlijk lijken ze dan een beetje op evil zeemeerminnen. Maar op sommige foto's hebben ze geen staart?!
  Welke foto's en verhalen kloppen dan wel, en welke niet? Nou, ze kloppen allemaal! Het verschilt namelijk per mythe en verhaal of ze wel of niet een staart hadden.

 7. Vriendelijk?

  Jaaa de Rusalki zijn zeer vriendelijk!
  Daarom zijn ze ook een soort halfdood, vinden ze het leuk om mannen te laten verdrinken en zien ze er soms enorm eng uit!


  Dit is natuurlijk geen Rusalka, maar een goede vriend;)

 8. One big family?


  bron: img1.etsystatic.com

  Nee sorry, geen familiegezelschap helaas, Rusalki leven samen met andere Rusalki, maar geen familie omdat Rusalki pas Rusalki worden als ze als mens sterven. Baby Rusalki heb je wel, dat zijn kinderen die door hun moeder zijn verdronken omdat die moeders hun kinderen niet wilden. Maar alsnog geen familie dus :-(

Reacties (1)

 • henkhenk

  wa tmooi

  2 jaar geleden
  • Snapple

   danku zeer mijn kind

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen