Mijn voornemens van 2018

Net zoals voor 2017 wil ik ook voor 2018 voornemens opschrijven hier, zeker omdat een aantal dingen van vorig jaar niet gelukt zijn.

 1. Nog meer schrijven!

  Ik moet toegeven, in 2017 heb ik veel geschreven voor mijn doen. Ik heb 70.000 woorden geschreven voor SOTY en daarnaast ook af en toe iets anders voor een fanfiction. Zo ben ik momenteel achter de schermen aan het schrijven aan een fanfic waar ik in de zomer van 2017 aan begonnen ben en al boven de 3000 woorden voor heb. Echter wil ik proberen dit jaar nog meer te gaan schrijven en niet alleen omdat ik voor een wedstrijd moet schrijven. Ik wil na mijn studie kunnen zeggen "Wauw, ik heb naast studeren echt veel gedaan en ik kan misschien zelfs een boek uit gaan geven" (dat laatste voornamelijk vanwege het geld voor redactie en dat heb ik pas na mijn studie).

 2. Liever zijn voor mijn vriend

  Ja, dit is een echt voornemen. Mijn vriend is in 2017 ongelooflijk lief geweest en ik ben echt een trut geweest af en toe. Ik weet dat hij zich aan bepaalde dingen van mij ergert, bijvoorbeeld een vriendschappelijk tikje geven of mijn zin door willen drijven. Hij doet ook wel eens vervelende en niet lieve dingen, maar ik wil toch proberen mezelf een beetje in te houden, omdat hij toch wel de liefde van mijn leven is - dit klinkt misschien heel cliché, maar ik meen het wel echt.

 3. Zelf leren naaien

  Het lijkt me zo cool om mijn eigen cosplays te kunnen maken, maar momenteel kom ik niet veel verder dan een nerf geweer primen en verven. Ik wil daarom zelf cosplays leren naaien, gewoon zodat mijn moeder niet alles hoeft te doen en ik ook aan meerdere cosplays tegelijk kan werken. Dat brengt mij ook gelijk bij mijn volgende punt...

 4. Meer conventies bezoeken of fotoshoots doen

  Ik wil graag meer conventies bezoeken dan alleen Elfia in april en september. Het is zo ontzettend leuk - pijnlijk, maar leuk - en ik wil gewoon kunnen pronken met mijn cosplays. Nu hoef ik nog niet eens per se naar een conventie daarvoor, dus vandaar de fotoshoots. Ik heb een eigen cosplaypagina - Kurikara cosplay op facebook - en ik wil gewoon meer foto's hierop kunnen zetten, maar het is zo vreemd om altijd met mijn moeder foto's te maken hiervoor. Daarom zou ik graag met andere mensen - in de buurt of op cons - willen afspreken voor fotoshoots. Eventueel mijn vriend, maar dat vind ik zelf ook vreemd.

 5. Mijn propedeuse halen (voor augustus)

  Om een beetje in de schoolsfeer van vorig jaar te blijven wil ik dit jaar mijn propedeuse in mijn eerste jaar halen. Dit is niet onmogelijk en moet te doen zijn, maar ik moet toch wel serieus meer gaan doen aan school. Dit brengt me ook weer bij mijn volgende punt...

 6. Meer voor school werken

  Ik volg momenteel de opleiding Engineering en het enige wat ik voor school doe thuis is projectwerk en tekeningen in SolidWorks maken, omdat dit leuk is. Echter heb ik ook sterkteleer dat het hele jaar doorgaat en verschillende leerlijnen waarvoor ik dingen thuis moet doen. Het afgelopen halfjaar heb ik alles gehaald zonder veel moeite, maar ik zou graag wat meer moeite in mijn studie steken. Dit is daarom ook een van mijn voornemens.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen