Dé manieren om iemand te doen zwijgen!

We kennen het gevoel allemaal wel. Iemand praat weer te veel en diegene lijkt zijn/haar mond maar niet dicht te willen houden.


Hier een paar simpele tips om die persoon toch te laten zwijgen!

 1. Stilte eisen.


  bron: fc08.deviantart.net

  We beginnen altijd met de zachte aanpak. In minder extreme gevallen werkt het soms om gewoon te vragen of degene met de overdreven woorden-productie even wil zwijgen.

 2. De kwebbelkaus overtreffen.

  Meer praten, luider praten. Dat is het antwoord! Wanneer iemand zoveel praat dat je oren er bijna af vallen van vermoeidheid, is het aan jou om de overvloed aan woorden te stoppen. Laat het hier niet bij! Voordat hij/zij verder kan gaan met praten, onderbreek je hem/haar en begin je je eigen verhaal. In het beste geval zal hij/zij meteen stoppen met zijn/haar storm van woorden.

 3. Een mep verkopen.

  Als de twee bovenstaande middelen niet werken, is het tijd voor het harder geschut. Soms merken degene die teveel praten niet waarmee ze bezig zijn (= jouw oren pijnigen). Het is dus aan jou om ze wakker te schudden door ze een licht tikje te geven, probeer hierin niet te overdrijven.

 4. Ducktape.

  Ducktape werkt altijd.

 5. Jij praat TEVEEL.


  bron: tislairkes.files.wordpress.com

  Kabouter Plop heeft speciaal voor de extreme gevallen een liedje geschreven. Duidelijk maken dat iemand teveel praat, kan altijd door dit liedje vlas mee te zingen.

 6. Oordopjes.


  bron: cdn.eventplanner.be

  Met een beetje geluk heeft hij/zij niet eens door dat je oordopjes in hebt om je oren te beschermen tegen de marteling van het aanhoudende gezeur.

 7. Weglopen.


  bron: media.tumblr.com

  Het is misschien niet makkelijk, maar als er echt niks anders opzit, is weglopen de beste oplossing. Je oren verdienen ten slotte ook respect. Hierna zalde overdreven prater wel doorhebben dat hij/zij zijn/haar volume moet minderen.

Reacties (12)

 • Megaeraaa

  Geweldig!
  DuctapexD

  3 maanden geleden
 • bels

  Haha dit is geniaal!

  8 maanden geleden
 • CORPSEHUSBAND

  Helaas mag ik 3 en 4 niet in het de klas gebruiken bij mijn leerlingen haha.

  2 jaar geleden
 • filosofie

  :')

  2 jaar geleden
 • Rubin

  Haha, dit lijstje. :’)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen