Home > Lijstjes > De meest iconische MC's van CoD: Modern Warfare

De meest iconische MC's van CoD: Modern Warfare

Door: Spunlay
Laatst bijgewerkt: 2 maanden geleden
Kudos: 2 (0 deze week, 0 vandaag)

Zoals je misschien weet ben ik groot fan van de Modern Warfare serie. Hieronder vind je de personages die de grootste rollen spelen en sommige zijn natuurlijk grote favorieten.

WAARSCHUWING: BEVAT SPOILERS

 1. John Price  Een van mijn favorieten. Wie Modern Warfare kent, kent John Price. Price komt in elk van de drie games voor en is aan het eind van Modern Warfare 3 de enige die de hele shitzooi heeft overleefd. Hij is een soort vaderfiguur voor Soap en neemt de jonge sergeant onder zijn hoede in de eerste game. In diezelfde game (MW) speel je twee missies als Price, die dan nog ‘leftenant’ is (All Ghillied Up & One Shot, One Kill).

 2. Ghost  Simon ‘Ghost’ Riley is net als MacMillan zeer bekend. Zijn stem wordt ingesproken door dezelfde voice actor als die van Gaz (eerste game). Samen met Ghost probeert de speler (die dan Roach speelt) Alejandro Rojas te pakken in Rio de Janeiro, en bevrijdt de speler Price, die gevangen is genomen ergens tussen de eerste en de tweede game.
  Ghost wordt gedood door de verrader generaal Shepherd wanneer ze Makarov proberen te pakken in Rusland, vlakbij de Georgische grens (‘Loose Ends’).

 3. Soap  John ‘Soap’ MacTavish is de main protagonist in de eerste game en een belangrijk personage in de tweede game. Hij klimt op van sergeant naar captain en neemt Roach onder zijn vleugels in Modern Warfare 2. Ook Soap schijnt Schots te zijn. In de tweede game wordt gezegd ‘just like old times’ (in de gelijknamige missie), wat refereert naar de eerste game waarin Soap wordt geleid door Price. In MW3 wordt Soap gedood door vijandelijke troepen.

 4. MacMillan  MacMillan is een non playable character, maar wel een heel iconische. Hij is herkenbaar aan zijn typisch Schotse accent en zijn sarcasme. Hij komt alleen voor in Modern Warfare en Modern Warfare 3. In de eerste game is hij captain, in de derde game heeft hij zich opgewerkt tot Director Special Forces (Baseplate). Je speelt slechts twee missies onder MacMillan, in de eerste game (All Ghillied Up & One Shot, One Kill). In die missies is hij gehuld in een ghillie suit, net als de speler, waardoor niet duidelijk wordt hoe hij eruitziet.

 5. Roach  Gary 'Roach' Sanderson strijdt veelal aan de zijde van Ghost. Roach is een playable character en komt niet terug als NPC. Om te weten hoe Roach eruit ziet, zul je daarom het internet op moeten. Roach wordt in dezelfde missie gedood als Ghost, waarbij ze worden verraden door generaal Shepherd.

 6. Generaal Shepherd  Alleen een personage in de tweede game. Eerst wordt de indruk gewekt dat hij een vriend is, maar daarna blijkt hij een rasechte verrader. Hij hoort bij het Amerikaanse leger en rekruteert private Allen voor zijn taskforce. Hij stuurt het leger aan in de strijd tegen de Russische ultranationalisten, maar verraadt Ghost en Roach tijdens ‘Loose Ends’. In de eerste game (waarin hij niet wordt genoemd) heeft hij 30.000 militairen verloren tijdens een nucleaire aanslag, aangestuurd door Makarov. Zijn persoonlijke leger probeert daarna Price en Soap uit te schakelen, maar dat lukt uiteraard niet. Aan het eind van de tweede game wordt hij gedood door Soap.

 7. Vladimir Makarov  Dit is na Shepherd ook een bad guy. In de tweede game een secondary antagonist, in de derde game de main antagonist.
  In de eerste game is hij nog niet zichtbaar. Hij is daar een ‘assistent’ van Zakhaev. Tijdens ‘One Shot, One Kill’ probeert Price (onder leiding van MacMillan) Zakhaev met een scherpschuttersgeweer dood te schieten, maar later blijkt dat dit niet is gelukt. Soap maakt het klusje af in de epiloog van de eerste game.
  Makarov is in de tweede en derde game de leider van de Russische ultranationalisten en is een persoonlijke vete begonnen tegen Price. Hij kan de dood van Zakhaev nog altijd niet verkroppen. In de laatste missie van de derde game gaat Price samen met Yuri (die later sterft) op jacht naar Makarov, om hem daarna te vermoorden.

Reacties

 1. Melisa96
  Melisa96 3 maanden geleden

  ik hou ook van cod!!!!

Share