1. Hidden blossom


  bron: i57.tinypic.com

  Dae Huang woont in Noord-Korea. Vanaf het eerste gezicht lijkt Dae een doodgewoon Koreaanse meisje van zeventien maar achter haar en haar familie schuilt een levensgevaarlijk geheim. Een geheim dat het leven van hen kan verwoesten. Dae en haar familie zijn Christelijk, iets wat streng verboden is in het huidige Noord-Korea.
  Wanneer de familie verraden word, worden ze opgepakt door de Noord-Koreaanse autoriteiten, maar Dae weet uit hun handen te blijven en ze vlucht.
  Tijdens haar vlucht ontdekt Dae steeds meer over haar eigen verleden, maar bovenal stuit ze op een schokkend geheim over de Noord-Koreaanse regering.


  “Hidden blossom” is een verhaal over de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea, over hartverscheurende familiegeschiedenissen en over het strenge regime in Noord-Korea, maar ook is het een spannend verhaal wat je zal meeslepen in een reis door het verleden, het heden en de toekomst.

  Lees meer

 2. De grond is lava

  Geboren in het gezin van een circusdirecteur, reist Lena al haar hele leven rond. Ze is onderdeel van de dagelijkse show en helpt daarnaast ook nog mee in de verzorging van de dieren. Ze doet al sinds haar tiende levensjaar mee aan het acrobatische onderdeel van de show en wil zich nog verder gaan verdiepen in andere acts. Het is een hectisch leven, maar voor Lena is het voornamelijk genieten.
  Als het circus op een dag verwikkeld raakt in de oorlog, met alle gevolgen van dien, is het aan Lena en haar wel heel bijzondere vriend om de laatste resten van het circus te redden.

  Lees meer

 3. Een kans op veiligheid


  Sinds de scheiding tussen Auria en Camar drie decennia geleden is magie verboden in Camar. Er zijn echter nog steeds mensen die buitengewone gaven hebben en hun leven is in Camar niet veilig. Wie geld heeft kan altijd wel iemand vinden die bereid is hen over de grens te helpen en elk jaar sturen families hun kinderen, hun broers en zussen zo de grens over.

  Meilem ontdekte enkele jaren geleden dat ze vuur kan beheersen en heeft sinds dien voor haar leven gevreesd. Haar broer heeft voor haar begeleiding de grens over geregeld maar haar groep is verraden en wordt aangevallen door soldaten. Een deel van de vluchtelingen weet te ontsnappen maar zonder gids en met de soldaten nog steeds op hun hielen is de reis stukken gevaarlijker geworden. Kunnen ze de veiligheid in Auria bereiken?


  Lees meer

 4. Leviathan

  Nadat de vrome, vredelievende Maerwynn haar ouders aan de dood heeft moeten afstaan, staat haar lang vermiste broer opeens voor haar neus. Na al die jaren wil hij opeens de grote broer uithangen en vertrouwt hij haar zijn grootste geheim toe: hij is een zeerover.

  Hij neemt Maerwynn mee op avontuur, waar ze omringd wordt door mannen die alle mogelijke Godsgeboden overtreden. Tijdens haar reis komt ze angstaanjagende gevaren onder ogen, kost het haar de grootste moeite om haar onschuld te bewaren en verliest ze haar hart aan een man die niet bepaald godvrezend is… Lukt het haar om een weg te vinden tussen alle tegenstrijdige moralen of verliest ze zichzelf in een wereld van bloeddorst, hebzucht en wellust?


 5. Scharlaken Wachters

  Er bestaat een sleutel die de mogelijkheid geeft om de tijd terug te draaien met behulp van een Tijdmachine. Hiermee kunnen vele vreselijke historisch gebeurtenissen terug gedraaid worden. In het naoorlogse Nieuw-Amerika Rory is de Wachter van deze sleutel, maar komt daar pas achter op haar 18de verjaardag. De wereld ligt in puin, de mensheid is gehalveerd en nu heeft zij de mogelijkheid om dit ongedaan te maken. Ze kan alles terug draaien, maar hiermee maakt ze haar eigen leven ook ongedaan, inclusief alles wat ze opgebouwd heeft en dat blijkt haar ook wel dierbaar te zijn. Kan ze deze keuze wel maken, zonder alle kennis die Wachters normaal gesproken hebben?

  Lees meer

 6. Zij heet Pandora


  bron: i62.tinypic.com

  Het is 1820 en de achttienjarige Matthias vertrekt verlangend naar Suriname. Zijn vader bezit daar een plantage en nu hij oud genoeg is mag hij eindelijk met zijn vader mee. Het leven in de West is echter heel anders dan hij had verwacht: hij vindt het klimaat onprettig, het sociale leven saai en hij blijkt toch niet zo goed tegen het hardhandige behandelen van de slaven te kunnen. En dan heb je ook nog Pandora, de jongste dochter van de huisslavin. Pandora is anders, anders dan alle anderen en ze leeft in continue angst. Samen vluchten ze de jungle in, op zoek naar de Morrons, op zoek naar een plek waar Pandora zich echt thuis kan gaan voelen.

 7. Sterren Stralen Overal


  bron: i61.tinypic.com


  Wat doe je als je niet meer gewenst bent?
  Als je je woonplaats als afgeschreven ziet en de herinneringen van vroeger je ertoe zetten nooit meer nieuwe herinneringen te willen maken?
  Zou je jezelf veranderen?
  Of zou je je omgeving veranderen?


  Elva wou opnieuw beginnen.
  Zonder verleden.
  Het heden dichtbij.
  Maar nog niet echt het heden omdat alles zo onwerkelijk was dat het eigenlijk geen heden genoemd kon worden.
  De toekomst op een afstand waarin ze het net niet aan kon raken.

  Elva vertrok.
  Vond een reisgenoot.
  Probeerde een nieuw leven op te bouwen.
  Ze volgde de sterren en keek geen moment achterom.


 8. Schimmenspel

  Deze story is van Quizlet.nl afgehaald, omdat de schrijfster het wil uitgeven.

 9. De Vlucht van de Vuurvogel

  Natalya Bardova wordt door haar moeder in allerijl naar het keizerlijke hof geroepen, waar haar zuster op het punt staat zich te verloven met de tsar. Daar krijgt Natalya een geheim te horen dat heel haar leven op zijn kop zet. Wanneer de tsar de werkelijke reden van haar plotse aankomst in het paleis achterhaald, moet Natalya, om haar eer en die van haar familie te redden, op pad om de mythische vuurvogel te vinden, met als enige aanwijzing een mysterieuze ring.

  Lees meer

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen