Inzendingen SOTY: Detective

Anzu met The Bookie
Targarye met Voortvluchtig
Arthritis met Unknown evil
AlisonAriaEmily met De Brand

 1. The Bookie


  bron: 31.media.tumblr.com

  The boundaries which divide Life from Death
  are at best shadowy and vague. Who shall say
  where the one ends, and where the other begins?


  -Edgar Allen Poe


  Writing detective stories is about writing light literature,
  for entertainment. It isn't primarily a question of writing
  propaganda or classical literature.

  -Stieg Larsson


  Most successes are unhappy. That's why they are successes
  -they have to reassure themselves about themselves
  by achieving something that the world will notice.

  -Agatha Christie


  And as a writer, one of the things that I've always been
  interested in doing is actually invading your comfort space.
  Because that's what we're supposed to do.
  Get under your skin, and make you react.

  -Stephen King


 2. Voortvluchtig

  Wat doe je als je voortvluchtig bent en je iemand vermoord ziet worden? Laat je het gaan? Denk je aan jezelf? Of ga je achter de daders aan, wetend dat je als je ze aangeeft, er een grote kans is dat jij ook herkend wordt?
  Dit is de keuze die de 18-jarige Marly Santiago moet maken. Ze is op de vlucht geslagen nadat ze brand heeft gesticht. Bang voor wat haar te wachten staat de bossen ingerend. Een tas met enkele spullen heeft ze meegenomen. Tijdens Marly's reis naar de vrijheid komt ze Isaias tegen, een wat mysterieuze jongen die, zo lijkt het, ook op de vlucht is voor iets of iemand. Echter, als Marly ernaar vraagt, ontkent Isaias.
  Marly en Isaias besluiten samen verder te gaan en tot het geluk van beiden, worden ze niet lastiggevallen door hun achtervolgers.
  Wanneer Isaias Marly dan ook opdraagt te vertrekken, begrijpt ze er niks van. Isaias geeft toe gelogen te hebben over enkele dingen. Uiteindelijk, na veel geprotesteer, vertrekt Marly toch. Wanneer Marly ziet dat Isaias vermoord wordt, weet ze dat ze achter de daders aan moet. Hiermee begint Marly's zoektocht pas echt. Haar zoektocht naar de moordenaars van Isaias en dat terwijl ze weet dat er ook naar haar een zoektocht wordt gehouden.

  Lees meer

 3. Unkown evil


  bron: 33.media.tumblr.com

  "Moord na moord. Erg veel sporen, die nergens naar leiden. De onwetendheid van de detectives van Johnson Detectives Office (JDO) zorgt voor frustratie. Vooral voor degene aan wie deze moorden zijn toegewezen; Eli Johnson. Maar wanneer de moorden te dichtbij komen, krijgt hij een naar gevoel. Dreigingen verzamelen zich om hem heen. Is hij het volgende doelwit?"

  Lees meer

 4. De Brand


  bron: i57.tinypic.com

  Het meisje keek om zich heen. Er was geen uitweg meer. Het vuur omringde haar en ze begon te krijsen. Langzaam verbrandde ze. Haar moord is onopgemerkt gebleven.

  Jason Ackers en Jenna Palmers werken samen aan de dood op Evelyn Kuijpers. Het huis is helemaal vergaan en het lichaam van Evelyn is ook helemaal weg. Jason en Jenna hebben zo hen twijfels over of Evelyn nou werkelijk is vermoord. De twee zullen alles op alles moeten zetten om deze moord/dood te onderzoeken.

  1 moord,
  1 slachtoffer,
  2 detectives,
  1 oplossing


  Lees meer

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen