Liedjes die we helemaal snappen.

Er zijn liedjes waarvan je op sommigen dagen, de tekst precies lijkt te begrijpen, de pijn achter het liedje voelt, de haat, het verdriet. Maar ook liedjes waarvan we de vrolijkheid, blijdschap en vreugde door iedere ader in ons lichaam voelen stromen.

We gaan gewoon een lijstje opstarten, waar ze allemaal op staan! En daarbij natuurlijk de herinnering waaraan het je doet denken, wees vooral niet bang om een liedje in de comments te zetten, met jou ervaring/herinnering erbij natuurlijk;)

 1. Love is an open door -- Frozen


  bron: i.imgur.com

  Om te beginnen met een positieve start, beginnen we met het liedje "Love is an open door." En ik hoop toch wel een beetje dat iedereen het liedje kent, want Frozen was toch wel echt een hype.

  Wat betekent dit liedje nou voor mij, dit liedje staat bij mij voor een geweldige vriendschap en is een liedje dat ik nooit vrijwillig op spotify zou skippen. Als je mij en mijn bestie in een liedje zou willen omschrijven, wed ik dat iedereen die ons ook maar een beetje kent, voor dit liedje zou gaan. Dat het liedje dan ook nog is tweestemmig is maakt het alleen maar beter, zo kun je de tekst gewoon perfect verdelen haha.

 2. New -- Daya


  bron: thomasbleach.files.wordpress.com

  Persoonlijk vind ik dit hoe dan ook al een heel leuk liedje, maar de tekst leek op dat moment perfect op mijn leven aansluiten. Ik heb normaal een hele erge hekel aan deze hopeloze liedjes, maar ik snapte het gewoon voor een keer haha.

  Nou het verhaal erachter, ik zat nogal in de knoop met mijn gevoelens naar iemand toe, deze heb ik toen afgewezen, want zoals ze zeggen twijfel is nooit goed hihi. Nou toen ik hem daarna ooit met iemand te "intiem" (het viel allemaal reuze mee, maar toch) zag praten, voelde ik toch wel enkele jaloerse steken. Oops foutje...

 3. His Daugther -- Molly Kate Kestner


  bron: s.mxmcdn.net

  Ik ben zeker niet gelovig, maar toen ik er even helemaal doorheen zat, was dit toch mijn go-to liedje. Het had net het ietwat depressieve dat ik nodig had, maar toch zat het vol van hoop. Daarnaast kan ik me redelijk goed vinden in het eerste couplet, wat voor mij ook nog een extra gevoel geeft bij dit liedje.

  Het geeft me gewoon het gevoel dat het klopt, je niet alleen bent en er altijd iemand ergens voor je is. Je staat er niet alleen voor, al lijkt de hele wereld tegen te zijn. Na het eerste couplet kan ik hem minder goed aan mijn leven koppelen, gezien ik geen moeder of iets ben, maar de onzekerheid die er nog in zit is gewoon prachtig. Daarnaast heeft Molly gewoon een prachtige stem waar ik hartstikke jaloers op ben, de eerste keer dat ik het liedje hoorde had ik kippenvel en zelfs nu terwijl ik dit schrijf krijg ik enkele rillingen (het liedje staat dan ook wel op de achtergrond op hihi), en luister vooral naar het laatste stukje als je even een zetje in de rug nodig hebt, rond 4.20:)
  Het is misschien niet volledig relatable, maar mijn punt is, er is iemand voor je in het donker, hoe gebroken je ook bent, hulp is onderweg en voel je alsjeblieft nooit totally worthless, want je bent een piece of fucking Sunshine voor iemand:)

 4. Woman -- Kesha


  bron: dubiks.files.wordpress.com

  Ben klaar voor de beste confidence boost, al kloppen alle details in dit liedje misschien niet precies, maar je bent een motherfucking woman en ja je hebt geen man nodig om te kunnen leven. Je hebt je shit samen en je kan gewoon de hele wereld aan.

  Je moet ervan houden, maar persoonlijk vind ik dit lied echt geweldig om even hard op een speaker aan te knallen. Je ego stijgt dan wel weer een paar tredes hoor haha. Het is gewoon de ultieme confidence voor mij, en stel je vindt dit nu een leuk liedje, raad ik Queen van Jessie J ook zeker aan, het heeft dezelfde positive vibes, show them who's da Queen.

 5. Footprints -- Molly Kate Kestner


  bron: streamd.hitparade.ch

  Allereerst sorry voor de tweede van Molly hihi. Maar ik durf te wedden dat iedereen met een irritant broertje of zusje waar ze toch stiekem wel heeeeeel veel van houden dit liedje kunnen waarderen. Tenminste, ik heb een schat van een zusje en al steelt ze al mijn spullen zonder te vragen, en verraadt ze me vaak genoeg bij mijn ouders, ik hou toch wel mega veel van haar en zou haar never nooit geen pijn willen doen. Nou lieve Mees, deze is dan voor jou:)

  Ieder woord in dit liedje lijkt te kloppen, je mag altijd mijn voetstappen volgen als je denkt dat dat even nodig is en al heb ik vaak genoeg het idee dat het eerder andersom nodig is, is mijn pad altijd daar voor jou. Volg je dromen maar gewoon, en make them come true. Dit geldt volgens voor iedereen hier, dus al ben je hoogst waarschijnlijk geen familie, noch zusje, negeer dat dan maar, maar heb je iemand nodig wees niet bang me een berichtje te sturen, you can follow my footprints;)

 6. Gorgeous -- Taylor Swift

  Alvast sorry naar de Taylor haters, ik vind haar echt geweldig c:. Ondanks dat hoop ik toch wel dat we het erover eens kunnen zijn dat dit echt het ultieme crush nummer is. Het feit negerend dat je misschien geen (oudere) vriend hebt.

  Tenminste mijn eerste crush was niet al te lang geleden and i could not relate more. Ik vond hem handsome, knap, grappig soms ietwat heel veel te arrogant, maar vooral geweldig (-tot het moment dat hij een vriendin kreeg dan... XD). Hij is wel een player dus het heeft me verbaasd dat ze nog samen zijn. However, ik draaide het nummer helemaal plat, gepaard met enkele anderen natuurlijk. Aanrader haha!

 7. Comment section :)


  bron: 36iusc2tb88y2g492si2bqd1-wpengine.netdna-ssl.com

  Heb je nu zelf nog een verhaal dat je aan een liedje hebt gekoppeld, laat het me weten in de comments, want dan komt ook jou lied inclusief verhaal in het lijstje;)
  Laten we vooral met zijn allen een relatable songs lijstje maken:D

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen