Tips & tricks

Ik hoop dat je hier wat aan hebt (;

 1. Liederen

  Ken je dat moment wanneer je een heel vervelend lied in je hoofd hebt? Natuurlijk wil je het dan vergeten en dat lukt meestal door aan het einde van het lied te denken. Onze hersens proberen vaak aan dingen te herinneren die nog onafgemaakt zijn, dus probeer het lied helemaal af te luisteren en daarna is er een grote kans dat je eindelijk kwijt bent...

 2. Hulp

  Wanneer je wilt dat iemand je helpt met bijvoorbeeld iets meenemen, moet je tegen ze blijven praten waardoor ze afgeleid raken. Tegelijkertijd overhandig je ze bijvoorbeeld een doos, waardoor ze geen eens doorhebben dat je ze wat overhandigd. Daardoor zullen ze - zonder het te realiseren - jou meehelpen.

 3. Lach-truc

  Wanneer iedereen lacht in een groep, kijkt iedereen automatisch naar degene bij wie ze het meest zelfverzekerd voelen. Vast leuk om te weten (;

 4. Confrontatie

  Wanneer je (in bijvoorbeeld een meeting) bij iemand zit waarvan je bang bent dat hij / zij wat gemeens over je gaat zeggen, ga dan 'per ongeluk' naast diegene zitten. Het laat hem of haar heel ongemakkelijk voelen wanneer ze iets gemeens over een ander zeggen, wanneer diegene gewoon naast hun zit.

 5. Stalk detective

  Wanneer je het gevoel hebt dat iemand naar je staart, probeer dan eens te gapen. Kijk daarna naar die andere persoon. Wanneer hij/zij ook gaapt, is er een grote kans dat diegene naar je staarde.

 6. High-five

  Vind je het awkward om een high-five te missen? Kijk dan naar de ander zijn elleboog, dat is een soort doel voor je hersens om op te richten. Kleine kans dat je dan nog eens mist.

 7. Liegen

  Wanneer je geloofwaardig wilt liegen, probeer er een beschamend detail aan vast te knopen. Daardoor vinden mensen het geloofwaardiger, omdat jij gewild bent een beschamend feit over jezelf te vertellen. Natuurlijk ook omdat het meer details bevat waardoor de kans groter lijkt dat je de waarheid spreekt.

 8. Het spel

  Je zit midden in een spel, en je wilt dat je tegenspeler het verprutst zodat jij wint, vraag dan hoe ze datgene zo goed kunnen spelen. Waarschijnlijk gaan ze hun strategieën overdenken en er is een grote kans dat het daarna mis gaat.

 9. Patronen

  Wanneer iemand aan het tellen is en jij wilt dat diegene de tel kwijt raakt, is het eerste wat in je opkomt om er andere getallen doorheen te roepen. Het is beter om een reeks nummers te gebruiken, in plaats van verschillende getallen. Daardoor proberen de hersens van die andere persoon jou reeks af te maken, waardoor ze hun eigen vergeten.

 10. Zoeken

  Wanneer je weer eens wat kwijt bent en je staat in jou enorm rommelige kamer, kijk dan niet van links naar rechts, zoals de meeste mensen zouden doen. Je ogen zijn er zo aan gewend om in die richting te kijken, waardoor er een grote kans is dat je niet zal vinden waar je naar op zoek bent. Het is beter om van rechts naar links te kijken, daardoor doen je ogen rustiger aan. Dit geeft je een betere kans om te vinden wat je zoekt.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen