Harry Potter - wat ik had willen weten

Alles wat ik eigenlijk miste aan Harry Potter, de boeken.

 1. Hoe verklaar je dat je van de aardbodem verdwijnt?


  bron: thumbs.gfycat.com

  Harry was niet populair, dat weet iedereen. Maar wat als je bijvoorbeeld als Hermelien vrienden had, naar dezelfde school zou gaan en dan opeens niet komt opdagen? Zal Perkamentus de geheugens wissen? Blijft dat een groot raadsel voor je vrienden? Who knows...

 2. Zou er een spreuk bestaan dat je al die trappen niet meer op en af hoeft?


  bron: vignette.wikia.nocookie.net

  Ik bedoel, hoe handig zou dat zijn! Zeker als je een Griffoendor of Ravenklauwer bent, dan moet je heel veel trappen op. Zou er tussen al die slimme mensen nooit iemand zo'n spreuk uitgevonden kunnen hebben? Of misschien is die er wel, maar net als met de verdwijnselregel kan je dat niet doen op Zweinstein.

 3. Hoe kan het dat professor Anderling nooit meer dan vier mensen uit bed heeft gezien?


  bron: www.media2.hw-static.com

  Hoe? Is iedereen daar ontzettend braaf ofzo? En de Marauders? Persoonlijk zie ik wel wat in een nachtelijke tour door Zweinstein!

 4. Waarom dacht Perkamentus dat het goed was om afstand te nemen van Harry?


  bron: i2-prod.mirror.co.uk

  Perkamentus was de grootste tovenaar van alle tijden. Hoe kan het dat hij niet voorzag dat Harry juist visioenen ging krijgen als Perkamentus geen contact zocht? Waarom had hij het niet gewoon uitgelegd van die connectie, dan was Sirius misschien helemaal niet doodgegaan.

 5. Waarom gooide Voldemort Harry niet uit het raam?


  bron: media.tenor.com

  Waarom moest voldie nou zo overdreven doen? Avada Kedavra. Jemig, als hij gewoon Harry uit het raam had gesmeten was Harry dood en kon Voldie verder met het veroveren van de wereld. (Natuurlijk ben ik blij dat Voldemort dat niet heeft gedaan, anders miste ik een groot stuk uit mijn jeugd, stel je voor dat de boeken nooit geschreven waren! )

Reacties (3)

 • Slughorn

  Leuke vragen! Waarschijnlijk is het antwoord op vraag 2 gewoon dat ze leerlingen op die manier dwongen om te blijven bewegen. Tegen overgewicht (':

  Alleen bij nummer 1 is er een antwoord toch? De Dreuzels vertelden toch dat hij naar een speciale inrichting ging voor kinderen met opvoedproblemen? Plus zat hij niet in een jaar dat hij sowieso een soort van richting High school zou gaan (;

  3 jaar geleden
 • DreamerN

  Ik heb zo ook nog een aantal vragen;

  1) Welke krachten heeft een Boggart (Boeman) precies? Als ze in iets veranderen, hoeveel van de krachten van dat gene hebben ze dan? Als ze alleen kunnen veranderen in iets anders, waarom werkt Expecto Patronus dan op hen en hoort Harry zijn moeder?

  2) Hoe heeft de Weasley tweeling niet kunnen zien dat er elke nacht een vreemde man bij hun broertje in bed lag?

  3) Hoe werken de schilderijen? Hoe komen ze tot leven en hoe komen ze in contact met elkaar? Zit er een stukje herinnering van de persoon zelf erin of stopt de schilder diens gedachten over de persoon erin en komt de persoon naar voren zoals de schilder diegene ziet?

  10) Wat gebeurd er als een andere spelers van het Quidditch buiten de Seeker om de Snitch vangt?

  4) Hoe ver zijn de medische ontdekkingen? Als je botten terug kan laten groeien, is er dan ook geen spreuk of middeltje voor slechtzienden of doven? Ook aangezien ze Harry's bril constant moeten fixen en hij zonder amper kan zien...

  5) Er worden ook kinderen van andere landen toegelaten tot Hogwarts. Ook Nederlandse kinderen. Hoe lossen ze het taalverschil op?

  6) Is er een basisschool voor wizarding kinderen? Waar leren ze lezen, schrijven, etc.

  7) Over kinderen en school gesproken... Waarom blijven ze schrijven met veer en inkt? Is er geen enkele Muggleborn daar op school gekomen, al zwaaiend met een balpen?

  8) In hoeverre hebben Muggle ouders recht in het betreden van Wizarding World plaatsen? Ze mogen mee naar Diagon Alley, maar zijn er zo nog meer plaatsen waar ze mogen komen?

  9) Hoe word een Horcrux precies gemaakt? Het is bekend, maar J.K heeft het eruit gelaten aangezien het te erg zou zijn voor de lezers om te lezen. MAAR IK WIL HET WETEN!!!

  11) Ik neem aan dat er meer scholen zijn over de gehele wereld dan enkel 7. Wie, wat waar?


  En dit zijn er echter maar een paar. (': Heb nog een heel lijstje.
  Ik kwam er ook achter dat veel van mijn vragen overeenkomen met die van Tessa en Brizzy, maar zij hebben er ook echt nog een aantal grappige tussen zitten.

  3 jaar geleden
 • Ringwraith

  Poeh dit zijn goeie vragen ja! ;D

  3 jaar geleden
  • LittleLet

   Wel, Voldie haat Dreuzels en iets gooien terwijl je eigenlijk een spreuk kan gebruiken...ik zou het ook wel weten :p

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen