Mijn boeken top 5 (2018)

Hoi! Ik lees wel graag boeken in mijn vrije tijd en dacht laten we er maar even een lijstje van maken:)
Dit waren mijn lievelingsboeken van 2018!

 1. Spook van de Opera - Gaston Leroux

  Aaah... een van mijn all time favoriete boeken, mede door de vele herinneringen die ik er mee heb gemaakt.

  Dit was een van de enige boeken die in mijn vaders huis lagen toen hij pas gescheiden was. Er lag nog heel weinig in dat nieuwe huis waar ik mij als jong geweld mee kon amuseren, dus ben ik het maar beginnen lezen. Ik heb het van voren naar achteren en terug gelezen, ik denk niet dat er een woord is in dat boek dat ik niet helemaal van buiten kan zeggen waar het staat en wat er mee gebeurt!

  De teller stond op 7, en dit jaar is die één getalletje omhoog gekropen naar 8 leesbeurten! (ben best wel trots:))
  blijft een adembenemend verhaal. Ben nog altijd zuur dat de musical zo hard verschilt van het boek! Zou wel een moord willen plegen om terug in de tijd te kunnen gaan en te verhinderen dat die er ooit kwam hahaha

  verhaal: een jonge man van adel herontdekt in de Parijse opera zijn innige liefde voor zijn jeugdvriendin, zij is zangeres in de opera. Op korte tijd maakt ze ongelooflijke successen, maar er gebeuren bizarre dingen achter de schermen. Hij voelt aan dat zij heel erg vreemd doet en offert lijf en leden op om haar uit een gevaarlijk web te redden van een spin dat men de naam "het spook van de opera" gegeven heeft. Hij is een afschuwelijk lelijke man met een majestueuze stem die zich in de kerkers van de opera verstopt heeft en een ware liefde gevonden heeft in het jonge zangeresje.

 2. De hemel boven Parijs - Bregje Hofstede

  Ik wou dat dit boek zeker 200 paginas langer was! Had het voor altijd kunnen lezen ...
  Ik was enorm diep geraakt door de passie van de hoofdpersoon, het is enorm inspirerend om te zien hoe intens een oude herinnering terug leven in iemand kan blazen. Een enorm kwetsbaar verhaal, het heeft zeker mijn kijk op de liefde veranderd en mij doen nadenken over alles. Je kent zelf ook wel zo'n boeken die je ineens een totaal ander persoon maken:DHeel erg ontroerend om te zien hoe ver iemand kan gaan voor de liefde van zijn leven.
  Om een traantje bij weg te pinken!

  verhaal: een professor kunstgeschiedenis aan de universiteit van Parijs krijgt een uitwisselingsstudente in zijn klas. Hij herkent in haar alles van zijn vroegere jeugdliefde, en wordt intens terug in de tijd geworpen. Hij probeert te achterhalen of ze misschien gerelateerd is aan haar, om te trachten te weten te komen wat er van zijn ware liefde geworden is.

 3. Lolita - Vladimir Nabokov

  Zag dat het afgeprijsd was in de boekhandel, kon het gewoon niet laten liggen.
  Ik heb het al van in het begin van het jaar willen lezen maar ben er pas in november aan kunnen beginnen :,)

  heel erg fascinerend om in het hoofd te kijken van wat wij een vieze pedofiel zouden noemen, maar wat hij een ongeneeslijke en verschrikkelijke liefde van de laagste soort noemt. Het is een verhaal met een erg bizar kantje en je voelt je zelf ook (HEEL) ongemakkelijk worden terwijl je het leest, maar ik denk dat dat ook wel de bedoeling was van de schrijver. Je moet niet per se akkoord gaan met wat hij doet, maar je kan best met een open mind beginnen lezen anders haak je denk ik al vrij snel af. Het was voor mij heel interessant om te lezen hoe hij zelf er mee omgaat omdat hij zijn eigen driften heel erg veroordeeld.

  Psychologisch super interessant! het heeft me echt heel erg geboeid!

  verhaal: Humbert Humbert is een jonge knappe man die halsoverkop verliefd wordt op de 12 jaar oude Dolores (Lolita) Haze. Het verhaal is een zelfgeschreven brief van Humbert aan een jury, vlak voor zijn terechtstelling, waarin hij alles haarfijn uitlegt

 4. Sashenka - Simon Sebag Montefiore

  Een boek dat mij hevig aangeraden werd door mijn leerkracht geschiedenis, en ze had ongelooflijk groot gelijk!
  Ten eerste vond ik het al heeerlijk hoe lang het was en het verhaal bouwde zo mooi op de hele tijd zonder ergens stil te vallen. Dit is echt een boek voor de fans van een goed verhaal, en niet zozeer de psychologische achtergrond, alhoewel die ook heel intrigerend aan bod komt!
  Als je graag leest over Rusland en het leven tijdens het communistische tijdperk dan moet dit boek echt bovenaan je lijstje staan. Sashenka is een super inspirerende vrouw, het verhaal beslaat het grootste deel van haar leven. Het boek is hartverscheurend en geeft een heel mooi beeld weer van het leven toen (naar mijn niet zo professionele mening :,) ). Ik lees heel erg graag boeken van Simon Sebag Montefiore omdat zijn schrijfstijl gewoon zo meeslepend is! Dit is één van die boeken waar je een hele dag aan moet denken en je vol verwachting aan wilt verder lezen: wat komt er nu? en wat komt er nu?
  zalig!

  verhaal: het verhaal begint wanneer sashenka opgetrommeld wordt door een oud familielid om in de resistentie te gaan tegen de tsaristische overheersing. Later wordt ze een gerenommeerde ambtenaar voor Stalin, maar alles waar ze zo hard voor gestreden heeft keert zich plots ook tegen haar.

 5. De Engelenmaker - Stefan Brijs

  De reden waarom ik dit boek heb gelezen is het heel bijzondere thema. Het is zo bizar en anders dat het me gewoon er naar toe zoog nog voor ik begon met lezen!
  Het is een verhaal met een erg luguber kantje dat je echt perplex doet staan. Het voelt gruwelijk, bijna als een horrorverhaal aan maar dat is het eigenlijk echt niet. Ik heb het boek in recordtempo uitgelezen omdat het me zo fascineerde. De grote elementen in dit boek zijn wetenschap en religie. De hoofdpersoon is een nogal vreemde man die in plots in een afgelegen dorpje in België komt wonen om daar een dokterspraktijk te starten. Al snel merken de dorpbewoners dat hij een waslijst aan eigenaardige kenmerken en gedragingen heeft, en langzaamaan ontdekt men zijn huiveringwekkend verleden en zijn aparte band met de wetenschap en de Kerk.
  Echt een boek om kippenvel van te krijgen.

  Voor mij stak dit boek er met kop en schouders boven alle andere uit. De vriend van mijn zus heeft het ook gelezen en hij had net dezelfde reactie als mij. Mogelijks één van de beste boeken die ik tot nu toe al in mijn leven heb gelezen!
  Ik heb het geleend in de bib maar ben van plan om het te kopen, om eindeloos opnieuw te kunnen lezen:)

Reacties (2)

 • Garou

  De engelenmaker is amazing^^

  11 maanden geleden
 • IrishNialler

  ajajajaj, die ken ik allemaal niet

  11 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen