Hoe moet je op een stoel gaan zitten zonder ongelukken

Een vast gebruik in het dagelijks leven, jezelf parkeren op een stoel. Of die nu van hout, ijzer of plastiek is, het is niet zonder gevaar. Hier enkele tips om ongelukken te voorkomen.

 1. Pas op!

  Iedereen heeft wel vijanden of vrienden die denken dat ze grappig zijn, of mensen die denken je vriend te zijn en grappig willen doen. De oudste grap, een stoel wegtrekken, kan tot zware ongelukken leiden! Daarom enkel gaan zitten als er niemand binnen een straal van drie meter staat, en eerst met je ene hand de leuning vastpakken en met de andere hand voelen of niemand de zitting onder je vandaan heeft losgezaagd vooralleer je voorzichtig kan gaan zitten. Als je naast iemand moet gaan zitten, sleep je de stoel best eerst buiten zijn bereik, waarna je al zittend weer naar voren schuifelt.

 2. De stoel met drie poten

  Er bestaan krukjes met drie poten, natuurlijk, maar kijk altijd na of hhet wel echt de bedoeling is. Wanneer je op een stoel gaat zitten die oorspronkelijk vier steunpunten had, kunnen de gevolgen pijnlijk zijn. Leer daarom tot vier tellen vooraleer je leert zitten.

 3. De punaise

  Oké, toen ik zei dat eenstoel wegtrekken een oude grap was... Deze is ook zo. Maar een pnaise is niet het enige gevaar. Een kouwgom ook, dus daarom altijd eerst je stoel schoonvegen.

 4. De kapotte leuning

  Iedereen weet wat er gebeurt als je verwacht te leunen, maar je blijft steeds verder naar achter vallen. Controleer daarom altijd eerst of de leunig stevig is. En ook of er eigenlijk wel een leuning is.

 5. De onstabiele stoel

  Tja, het is nog altijd mogelijk dat de schroeven van de stoel los zijn of dat hij je gewicht niet aankan. Uiteindelijk is het beter gewoonweg op de grond te gaan zitten.

Reacties (1)

 • OosterEiland

  Bedankt voor de tips! Ik zal altijd de goede stoel op het juiste moment kiezen.

  8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen