Mijn favoriete games (update)

Ik zag dat het 4 jaar geleden was dat ik deze lijst had ingevuld, dus dat heeft zeker een update nodig.

 1. P5: Stellaris (Steam)

  Ik heb dit spel nog niet zovaak gespeeld, en misschien niet vaak genoeg om het meteen in mijn top 5 te gooien, maar met een reden is het toch hier.
  Stellaris is een interessante game waarbij je, je eigen imperium bouwt in space. Werelden en planten die je dan van grondstoffen kan voorzien enzo, terwijl je je gebied moet beschermen van andere alien imperia die je dood wilt hebben.

  Het feit dat het te maken heeft met de ruimte is een grote plus van mij, en het feit dat het spel zo diepgaand is met politiek, ruimtevaart, storyline... Het is echt goed in elkaar gezet.
  Er zit een tactiek in, en ik heb die nog niet gevonden. En ja, 1 ronde kost best veel van je tijd, maar als je er tijd voor geeft, is dat het zeker waard.

 2. P4: Super Smash (Wii, WiiU, Switch)

  Dik 4 jaar later, staat dit spel nog steeds in mijn top 5. Heb actief de laatste 3 spellen gespeeld, en als ik het spel nket had achter gelaten bij een vriend in België afgelopen april, had ik het spel echt nog veel vaker gespeeld. (Het doorbrak mijn verslaving voor goed. :'D)

  Super Smash (+extra benamingen, spel verschillend.) is een spel waarbij je tegen je tegenstander vecht tot je uit de ring wordt gesmeten met een of andere smash attack. (zo wordt het genoemd ieder geval) En aangezien ik vrienden heb die het ook zo fanatiek spelen kan, wordt het vaak erg lastig om erboven uit te steken. Voor mij is dit best lastig aangezien zij veel meer ervaring hebben met games en controllers dan ik, dus ik heb meer moeite de combinaties te oefenen en daadwerkelijk uit te voeren in een stressvolle strijd. (ik kan niet goed tegen stress.xD)
  Denk het feit dat ik het met mijn vrienden kan blijven spelen, zet dit spel vrij hoog voor mij. En zeker met Smash Ultimate die een compleet (belachelijk lang) verhaal heeft, maakt het ook interessant om het zelf in je eentje te spelen.

 3. P3: Geometry Dash (mobile + Steam)

  Het verbaast mij dat dit spel 4 jaar geleden niet in de lijst stond, aangezien ik het 5 jaar geleden voor het eerst speelde.
  Mogelijk misschien omdat de meeste speeltijd in 2017 bevond...
  Volgens Steam heb ik rond de 950 uur gespeeld, plus mijn mobiel uren komt dat wel over de 1000uur denk ik, en ik heb niet het idee dat ik daar trots op moet zijn. XD

  Geometry Dash is een platformen waarbij je over obstakels heen moet springen en overleven, terwijl er maar 1 knopje is wat je kan laten besturen, (Eigenlijk meer knopjes, maar ze doen allemaal dat ene functie) en dat is springen. Meer is het niet... How did I even got it to a 1000h range... Waarschijnlijk omdat er zoveel levels zijn gemaakt door andere spelers, dat je het bijna oneindig kan blijven spelen... Zeker als het visueel erg plezierig is.

  Meer kan ik hier niet echt over hebben, dan dat ik tegenwoordig dit spel niet echt meer speel, heel zelde nog eigenlijk. Komt grotendeels omdat het mij tegenwoordig meer irriteert en toch een beetje saai begint te worden.

 4. P2: Rollercoaster Tycoon 1+2 (Classic van Steam) (Pc)

  Rollercoaster Tycoon...
  Waar moet ik beginnen. XD
  Dit spel is een groot rode draad door mijn leven. Dit spel speel ik al zoveel jaren dat ik niet eens meer weet hoe mijn eerste keer eruit zag. Het gaat waarschijnlijk helemaal terug naar 2006, en dat laat mij oud voelen, want dat is dus 14 jaar geleden. XD
  Rond 2004 kwam ik het voor het eerst tegen, toen ik voor even bij mijn opa en oma logeerde. Daar verbleef nog iemand die daar sliep vanwege een studie. Ze speelde dit spel op haar laptop en het fascineerde mij best veel.
  Eigen achtbanen maken, je eigen pret park... Ik wist hoe een pretpark was, ben rond die periode ook naar Walibi geweest (Heette Six Flags in die tijd nog) dus ja, het was erg interessant.
  Ik weet nog dat ik RCT 1 kon spelen en mijn mams RCT 2. Zij hield het niet dat lang uit waarbij ik dus RCT 2 van haar overnam. Dit spel heb ik zovaak opnieuw gekocht, dat als ik niks was kwijtgeraakt, iets van 4 kopieën had. XD
  Een jaar geleden besloot ik RCT Classic te kopen op Steam, en dat was misschien wel een goeie keuze geweest, want uit mijn oude pc kwamen nog heel veel parken uitrollen vanaf 2008, en het voelt heel vreemd dat ik die nu op mijn pc kan spelen. c:

 5. P1: Minecraft (Java edition) (Pc)

  Dit gaat minder lang terug dan RCT, maar dat is ook logisch, het spel bestaat ook "maar" 10 jaar. En zolang speel ik het ook niet...
  Ik denk de eerste keer is iets van 6/7 jaar geleden dat je vrienden een geweldig spel vond en dat je dan via een vreemde manier ook kon spelen. Ik verdiende niet zoveel geld en had toen ook de interesse nog niet om het spel daadwerkelijk te kopen.
  Ik heb sinds dien wel een aantal vlagen gehad dat ik dingen bouwde en zeker met vrienden, maar het was niet tot net na mijn andere game list dat ik het spel daadwerkelijk voor mijzelf kocht, dat was begin 2016. Sinds dien heb ik het spel ook maar deels gespeeld, en in 2018 begon het uit de hand te lopen. Ik begon aan een server, een kleine community, en sinds dien heb ik duizenden uren erin gezet... Ik weet niet of ik hier trots op moet wezen, maar dit spel heeft iets speciaals.
  Het is niet alleen het survivallen, want daar ben je best snel klaar mee, maar de grind die je maakt om je creativiteit te uiten in een game is best speciaal. Het is bijna therapeutische, maar niet bedoeld voor mensen zonder geduld. XD

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen