Wat te doen tijdens de corona-crisis?


Wie dacht dat het jaar 2020 zijn/haar jaar werd, zal intussen zeker verkeerd gestart zijn. We konden niet naar buiten vanwege de vele stormen. En nu eindelijk de stormen zijn gaan liggen en de zon begint te schijnen, zitten we alsnog binnen vast door de corona-crisis. In België leeft men op dit moment in een 'lockdown light', maar ook in Nederland leven er vele mensen in quarantaine. Je zal ongetwijfeld je dagelijkse bezigheden wel hebben. Maar wat kan je nog doen tijdens de corona-crisis? Even wat inspiratie voor je!

 1. Planten stekken en verpotten


  21 Maart start officieel de lente. Dus het ideale moment om je planten te verpotten of stekken te nemen. Het is beter om in de lente te stekken en te verpotten dan bijvoorbeeld in de herfst of winter gezien de wortels veel beter kunnen recupereren en groeien.
  De groeifase van je planten komt er nu aan en nu je toch tijd teveel hebt, kan je al jouw planten nog eens controleren.

 2. Lenteschoonmaak


  Het is ook het ideale moment voor de lenteschoonmaak. Haal alle kasten nog eens open. Zijn er kleren die je al zolang niet meer hebt aangehad of waar een gaatje in zit? Weg ermee! Sorteer ze op 'kapot' en 'doneren'. Na de maatregelen kan je dan ook daadwerkelijk de kleren doneren.
  Maar niet alleen die kledingkast moet eens per jaar onder handen genomen worden. Vergeet ook niet de plinten in je slaapkamer eens af te stoffen of eens onder je bed te stofzuigen!
  En ohja, iedereen heeft wel een kast/schuif waar alleen maar rotzooi in zit. Tijd om die eens te tackelen?

 3. Herorganiseer een kast of ruimte


  Nadat je jouw innerlijke Marie Kondo hebt boven gehaald, heeft alles ook een (nieuw) plekje nodig. Dus ruim die ene kast nog eens op en maak het praktisch voor jou.
  Voor degenen die niet meer inwonen bij de ouders: tijd voor die tupperware-schuif en de voorraadkast uit te rommelen en opnieuw te organiseren!

 4. Bingewatchen


  Trop is teveel en teveel is trop, behalve als het op series aan komt. Bingewatchen is van velen een favoriete bezigheid en nu kan je ongegeneerd je favoriete series bekijken. Het is niet dat je iets beters te doen hebt...

 5. Wassen en strijken


  Voor sommigen onder ons is hotel mama al (lang) voorbij. Wassen, was plooien en strijken is dagdagelijkse kost voor velen onder ons. Zeker als je ook nog eens enkele keren per week gaat lopen, sporten, ... De was stapelt zich maar op en het is niet de meest plezante taak in het huishouden. Maar nu je toch een shitload aan tijd hebt, kan je er echt niet meer onder uit. Die manden met was moeten eraan. Komop! Je kan het!

 6. Leer eens een nieuwe taal


  Snelcursus Frans? Yes please! Oeps, dat was Engels! Mais oui!
  Online zijn er massa's veel cursussen om een nieuwe taal te leren. Ook voor de smartphone bestaan er talloze apps. Installeer eens een Memrise, Mondly Languages of Duolingo.
  Je weet nooit of je de liefde van je leven in deze nieuwe taal ontmoet!

 7. The game is on!


  Doorgaans is het maatschappelijk onverantwoord om een hele dag te gamen. We doen het allemaal wel eens, maar shame on you als je het de hele dag zou doen. Doe eens iets nuttig in je leven! Maar tijdens de corona-crisis zie je toch geen enkele andere ziel. Dus wie zou er met de vinger naar je kunnen wijzen? Niemand, goed, dus als jij graag wil gamen, moet je dat zeker doen!

  Tegenwoordig heb je zoveel middelen voor handen. De tijd dat je enkel Patience op de computer kon spelen is voorbij. We hebben tegenwoordig de computer/laptop, de Xbox, PS4 (of andere versies), Nintendo Switch, de smartphone, de tablet,... Noem een digitaal middel op en er bestaat een spelletje voor. Game on!

 8. Puzzelen


  Voor degenen wiens ogen intussen te klein zijn geworden van het online gamen, presenteren we: de puzzel.
  Voor de een brengt het gezellige jeugdherinneringen naar boven, de ander heeft er een hekel aan...
  Bouw tijdens de quarantaine een nieuwe haat-liefde-relatie op met de puzzel die boven op zolder ligt. Blaas het stof er eens af en gaan met die banaan!

 9. Lees eens een online boek


  Soms zijn e-books wat duur. En als het boek tegenvalt, heb je er helaas al voor betaald. Maar niet getreurd, daarom bestaan er online ook veel verhalen. Hier op Quizlet.nl kan je er al een heleboel vinden. Je vindt er kortverhalen en afgemaakte stories, maar ook stories in ontwikkeling. Iedere keer er een nieuw hoofdstuk uit komt, wordt je op de hoogte gebracht. Super!

  Wanneer je het lezen even beu bent, bestaan er ook tal van andere creatievormen om je in uit te leven. Vul eens een quiz in of lees eens een gedicht! Kortom: de hele website staat vol met creatieve content. Je hebt meer tijd nodig dan enkel deze corona-crisis om alles te lezen of in te vullen. Dus meer dan genoeg om hier te doen!

 10. Creer zelf iets!


  Krijg je na het lezen van dit lijstje ook zin om een lijstje te maken? Of heb je ook altijd zelf al eens een verhaal willen schrijven? Meld jezelf aan bij Quizlet.nl en start met creëren!
  Laat je inspireren en inspireer anderen op dit online platform!

Reacties (2)

 • ProngsPotter

  Hahaha wat een prachtig lijstje*O*

  tijd voor die tupperware-schuif en de voorraadkast uit te rommelen en opnieuw te organiseren!

  :WDit raakt toch wel precies de zere plek, haha. We hebben wel met het huis de vriezer ontdooid en twee van de drie koelkasten schoongemaakt, dus we doen wel wat, maar de la met bakjes is nog altijd, eh, een vulkaan:Y)

  4 maanden geleden
  • Scandal

   Ik denk ook altijd dat mijn kast met plastic potjes best meevalt. Maar mijn vriend zwiert alles er maar in. En dan is het meteen onordelijk en je vindt niets meer terug tot ik het nog eens opnieuw uit ruim. Ook heel vreemd is dat ik dan altijd potjes tegen kom waarvan ik vergat dat ik ze had. :'D

   4 maanden geleden
 • Krullie

  Dankjewel voor de tips!

  4 maanden geleden
  • Scandal

   Graag gedaan. ^^

   4 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here