Week 1 in Lockdown Light

Op 16 maart 2020 kreeg ik een telefoontje van mijn teamleider om al mijn persoonlijke afspraken af te zeggen en thuis te gaan werken. En zo geschiedde. Sinds 17/3/20 werk ik thuis in de Lockdown Light.

Maar wat doe je zoal wanneer je klaar bent met thuiswerken? Want je kan niet zomaar naar buiten om alles te doen. Maar wat doe je dan allemaal thuis?

 1. Wassen, wassen, wassen


  Ik dacht dat ik 'bij stond' met de was. Oh boy, wat heb ik me vergist! Ondanks we maar met 2 zijn en ik de week ervoor nog enkele wasjes had gedaan, werden er weer zovele kleren overal vandaan getoverd die gewassen moesten worden. Kom maar op!

 2. Was opvouwen


  Wie wast, moet ook de was ophangen en daarna mooi opplooien. Ik dus ook.
  Maar het is niet een van mijn favoriete bezigheden. Je kan dan misschien ook wel raden dat ik er niet mee klaar ben geraakt. In de woonkamer staan nog 2 volle wasmanden met schone was klaar. Oeps! Ahja, anders heb ik volgende week niets te doen!

 3. Kasten uitgeruimd


  En opeens kwam je vriend thuis met 4 afbak-stokbroden. We hadden nog afbakbroodjes hoor. Maar misschien heeft hij zich even laten meeslepen met alle hamsteraars in de supermarkt?
  Maar gezien we maar een klein appartementje hebben en geen al te grote berging, moesten we plaats maken om de nieuwste boodschappen weg te krijgen. Dus een ideaal moment om nog eens te checken op houdbaarheidsdatums en de dozen te herorganiseren. (in 3 ikeadozen zit onze hele voorraad)
  Ook de volledige besteklade is onder handen genomen. Nee, het is niet zo'n smalle diepe lade. Het is een hele brede, diepe lade! Ik ergerde me enorm aan enkele kruimels die in de lade waren gevallen en dan heb ik alles maar ineens schoon gemaakt en opnieuw georganiseerd. Ik ben er trots op! Kan een mens verliefd worden op een besteklade?

 4. Stofzuigen...


  Klinkt als een normale taak in het huishouden. Maar doordat ik continu thuis ben, zie ik overal continu stof liggen. Als ik op stof kijk, krijg ik het niet meer uit mijn hoofd. Pas als het weg is, krijgen mijn gedachte terug rust. Tenminste tot ik het eerstvolgende pluisje zie...

 5. Nachthal schoonmaken


  In ons appartement is het de regel dat ieder zijn eigen verdieping en de trap erheen poetst. Omdat wij in het bovenste appartement wonen, moeten wij ook de lift poetsen. Dus daar was het tijd voor.
  Eigenlijk was het daar nog geen tijd voor. Maar door de onlangs vele stormen is er iets op het dak gaan 'waaien' (volgens de huisbaas). Daardoor krijgen we nu water in onze nachthal. Dat sijpelt door het dak recht in onze nachthal. Maar dat water maakt dus ook het bezetsel van het plafond kapot en dat druppelt mee op de grond. De vloer is intussen goed proper geboend. Maar de natuursteen op het halve muurtje was het hardst getroffen. Die kringen kreeg ik met geen enkel poetsproduct dat ik had weg. Dus dat is een projectje voor later.

 6. Wandelen


  Genoeg saaie dingen op het lijstje! Ook ik doe af en toe iets leuks! Samen met mijn verloofde ben ik in de regio gaan wandelen. Eens enkele paadjes gedaan die we nog niet kenden. We hebben zelfs onderweg een leuke geocache gedaan. Dat geeft net die extra motivatie om ergens te gaan wandelen. Een aanrader!
  (Intussen mag geocachen -buiten op wandel/fietsafstand- niet meer van de Belgische regering.)

 7. Orange Is The New Black


  Onlangs was ik begonnen met de eerste 2 seizoenen van Orange Is The New Black te herbekijken. Groot was mijn verbazing toen bleek dat er intussen veel meer seizoenen waren. Dus rustig aan keek ik bij. Week 1 van Lockdown Light was ik aan het begin van seizoen 7. Vlotjes geraakte ik tot in het midden van het seizoen. Nu weer aan de volgende afleveringen zien te geraken!

 8. Wie Is De Mol?


  Ja, deze serie stond op 'opnemen'. Dus op de eenzame avonden (omdat mijn verloofde met de nachtploeg stond) heb ik mijn tijd gevuld met te achterhalen wie de saboteur van WIDM 2020 zou zijn. Het was ook best grappig toen ik de titel zag van de laatst opgenomen aflevering: 'finale'. Wat vreemd! Want ik was nog niet gespoild en wist niet dat men al zo ver was! Lang leve het leven onder een steen!

 9. Succesvol presenteren


  Toch nog één saai dingetje. Ik was gebotst op een online cursus over succesvol presenteren. Wie weet zou ik er iets van opsteken. Maar uiteindelijk was het buiten enkele praktische tips niet zo interessant. Hmm.

 10. Zelf een lijstje gemaakt


  Deze crisis bracht wat inspiratie! Ik maakte een lijstje over wat je kan doen tijdens een lockdown. Mijn eerste lijstje sinds 10/08/2017. Whaw, wat lang geleden. Gelukkig was ik het nog niet verleerd!
  En zowaar heb ik nu weer een nieuw lijstje, dit lijstje. Knap van mezelf!

 11. Planten gestekt, verpot en gezaaid


  Wat niet veel mensen weten is dat ik stiekem een plantenhobby heb. Ik heb redelijk wat kamerplanten thuis. En nu het lente wordt, zie ik de eerste tekenen van het ontwaken uit de winterrust. Nu ik toch wat extra tijd heb, kan ik ook makkelijker de tijd nemen om ze te verpotten en te vermeerderen. Helaas heb ik nog geen inkopen kunnen doen voor materialen. Met de verstrengde maatregelen is dat ook niet meer mogelijk. Dus ik moest kiezen welke ik eerst dringend zou doen met het materiaal ik nog had. en phoe, na een een hele avond met mijn vingers in de potgrond gezeten te hebben, was ik tevreden. Opeens had ik veel meer pannekoekplantjes, dieffenbachia's en vele andere planten/stekken. Ook ben ik trots op een van mijn avocadopitten die een hele winter heeft proberen uitkomen en pas bij het zesde stengeltje was hij écht vertrokken. Dus die pit van intussen een halve meter groot heeft ook een eigen potje gekregen. Ik kan niet wachten tot alles geworteld is!
  (En op meer potgrond om de rest te kunnen doen!)

 12. Township


  Ik leerde onlangs dit spelletje kennen. Nu tijdens de lockdown light is dit een heerlijke manier om even je gedachten te verzetten. Wat diertjes eten geven, wat wortelen en andere gewassen zaaien,... Ik heb me nog nooit zoveel boerin gevoeld als nu! Alhoewel, een boerin is niet zo aan haar smartphone gekluisterd als ze haar dieren eten geeft!

 13. Kom op!


  Ondanks het enorm vreemd voelt om opgesloten te zitten in je eigen appartement, mogen we alsnog niet klagen.
  Het kon erger! Kijk maar naar Rapunzel! Zij zat heel haar leven opgesloten in een hoge toren. Hoor je haar klagen over verveling? Nee, dus dan kunnen wij het ook!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen