Wat te doen als je thuis zit door het corona?

De laatste paar weken zit ik al thuis omdat me ouders het geen prettig idee vinden om naar stage te gaan door de corona uitbraak in Nederland.

Omdat er nog geen zekerheid is over hoe lang dit gaat duren heb ik voor mezelf een to do list gemaakt.

Ik ben namelijk iemand die heel erg houd van contact met anderen mensen maar ook van uitgaan, terrasjes pakken en festivals. Dat kan allemaal natuurlijk nu niet meer. Ook bepaalde afspraken gaan niet door.

Het is heel erg wennen om zo thuis te zitten en ik moet ook zeggen dat ik het moeilijk vind om een dagelijkse routine er in te houden.

Vandaar heb ik voor mezelf een to do list gemaakt zodat ik toch nog die routine kan behouden en niet weken lang chagrijnig in mijn bed ga lopen mopperen want dat is nergens voor nodig!

In dit lijstje staat dus mijn to do list en ik hoop dat ik misschien jullie ook op een paar ideetjes breng om bij je eigen to do list te zetten!

 1. Huiswerk maken

  Ik heb nog inderdaad huiswerk wat ik nu kan maken. Huiswerk dat in de toets af moet maar ook opdrachten van een hele tijd geleden die ik nooit af heb kunnen maken of niet naar mijn tevredenheid heb gemaakt.

 2. Ramen lappen

  Mijn ramen zijn een hele tijd niet gelapt en best vies dus. Nu heb ik daar alle tijd voor om ze eens goed onder handen te nemen.

 3. Quizlet

  Jaja natuurlijk quizlet! Tijd om verhalen te schrijven, lijstjes te maken, blogs te schrijven. En het is ook nog eens heel relaxend!

 4. Website

  Ik heb een eigen website die ik nu kan aanpassen en er nieuwe dingen aan kan toevoegen.

  Heb je geen website? Dan kan je er 1 heel simpel en gratis maken.

 5. Skeeleren

  Het is mooi weer en ik al in geen eeuwen geskeelerd. Tijd om die skeelers uit de kast te halen en lekker met mijn gezicht in de zon te zijn.

 6. Hardlopen?

  Het is het proberen waard:P

 7. Tekenen

  Laatste tijd teken ik weer veel vaker. Het werkt erg kalmerend. En nu heb ik er alle tijd voor!

 8. Koken

  Ik ben helaas geen prinses in de keuken. Maar ik heb nu wel alle tijd om mijn kook skills onder de knie te krijgen. Dus even een leuk receptje op internet zoeken en aan de slag!

 9. oefenen voor het examen

  Ik heb volgend jaar al mijn examen dan kan ik nu dus mooi oefenen.

 10. Klusjes

  Deze kan ik helaas niet heel veel toepassen omdat bij mij altijd alles spik en span schoon is. (Behalve mijn ramen dan.)

  Maar er zijn vast wel mensen die klusjes kunnen gaan doen. Bijvoorbeeld je kleding kast een keer helemaal goed uitzoeken of op plekken schoonmaken waar je normaal gesproken nooit bij komt.

 11. Bucketlist

  Jaaaa ik ga een bucketlist maken hoor! En die komt ook op quizlet te staan. Ik wil een bucketlist maken met allemaal dingen die ik nog wil doen in 2020/2021.

 12. Manicure

  Jezelf een compleet verzorgde manicure geven. Dit heb ik al gedaan maar het was wel heel leuk. Doordat ik bijna nooit tijd heb doe ik dit soort dingen nooit daarom was het extra leuk.

 13. Je laptop of mobiel leeg maken

  Mijn laptop en mobiel staan allebei helemaal vol met foto's en documenten. Nu is het een goed moment om dat allemaal uit te zoeken en netjes leeg te maken.

 14. Instagram aanpassen

  Ik vind het altijd heel leuk om mijn instagram aan te passen zodat alles mooi bij elkaar past qua lay-out.

 15. Skype

  Ik was Skype al helemaal vergeten dat het bestond maar de laatste tijd doe ik echt niks anders dan Skype met vrienden.

 16. Cocktails maken

  Doordat ik al een tijdje niet kan uitgaan heb ik ook een hele tijd niks gedronken natuurlijk alleen maar goed! Maar ik merk wel soms dat ik wel zin een drankje heb. Dus door creatief te zijn kan ik gewoon thuis zelf cocktails maken en nieuwe bijzondere combinatie's bedenken. En natuurlijk ook zelf opdrinken(yeah)

 17. spotify lijst vernieuwen

  Tijd om de oude liedjes weg te doen en nieuwe liedjes toe te voegen!

 18. Nieuwe dingen leren

  In deze weken wil ik graag een nieuw liedje op mijn keyboard kunnen spelen.

  Als je geen keyboard heb kun je andere dingen leren zoals een nieuwe taal, dansen, of schaken. Bedenk het maar genoeg dingen die er te leren zijn1

 19. Netflix

  Onze goede oude vriend Netflix dat elk probleem voor je oplost! Normaal gesproken haten we onszelf voor het kijken van een serie tot middernacht omdat we daarna nog gewoon naar school of werk moeten. Maar nu we toch thuis zitten is het erg voor een keertje toch?

  Ik ben nu net begonnen met de serie dare me. Tot nu toe wel leuk.
  Binnenkort weer een lijstje maken met films en serie's die ik leuk vind om op Netflix te kijken.

 20. Spelletjes

  Nu ik thuis zit wil ik zoveel mogelijk tijd spenderen met degene die bij mijn wonen. Aangezien de aankomende weken toch geen contact heb met andere mensen. Daarom een leuk idee om heel heel maar dan ook echt heel veel spelletjes te spelen.(hoera)

 21. Uitproberen

  Een heftige make-up look uitproberen kan nu. Want als het mislukt is niemand die dat ziet. Of een gekke kleding combinatie uitproberen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen