Boekentips in Corona tijden!

Verveel je je kapot in deze Corona tijd? Dan kom je met deze boekentips je tijd vast door.

 1. Grensgangers - 15+

  Een boek dat zich afspeelt in Duitsland, in de koude oorlog. (De koude oorlog is de stille oorlog in Duitsland na de tweede wereldoorlog). Het gaat over het Communisme en het Kapitalisme. Je hebt vast wel een keer gehoord van Karl Marx en zijn boek 'Das Kapital'. (Het is een historische roman. )
  Achterkant van het boek:
  'Grensgangers' is een boek waarin jonge mensen - letterlijk én figuurlijk - hun grenzen aftasten. Drie verhalen, drie levens, één familie, één stad.

  1961 Julian ondervindt de scheiding van Oost en West door de Berlijnse muur aan den lijve. Als Oost-Berlijner is hij van de ene dag op de andere volledig afgesneden van zijn West-Berlijnse vriendin, Heike. Maar hij besluit zich niet bij de situatie neer te leggen en te vluchten.

  1977 Voor zijn nichtje Marthe is vluchten geen oplossing. Zij maakt samen met haar broer Florian deel uit van een leesclub, een groepje jongeren dat verboden boeken leest en het regime van binnenuit wil veranderen. Tot ze in het vizier van de Stasi komen...

  1989 Sybille is helemaal niet bezig met politiek. Zij probeert onder de radar te blijven. Als haar grootmoeder echter in coma raakt, moet ze allerlei middelen inzetten om haar te redden. Middelen waarvan ze nooit gedacht had dat ze ze zou durven te gebruiken. En dan valt de muur ...

  Mocht je nog meer interesse in dit boek hebben kan je met deze link een fragment lezen op een site: https://www.boek.be/boek/grensgangers-6

 2. Haar naam was Sarah - 15+

  Een ontroerende roman, over een journaliste die onderzoek doet naar de Vel d'Hiver Razzia in Frankrijk. Het blijkt dat veel Fransen niet weten wat het uberhaubt is. Dat vond ik een van de schokkendste dingen van het verhaal.
  Achterkant van het boek:
  De tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt en naar het wielerstadion in Parijs gebracht, waarvandaan duizenden joden worden gedeporteerd. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kledingkast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong, en de sleutel bij zich stak.

  Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt zij het goed verborgen geheim van haar schoonfamilie.

 3. Grote gedachten - 12+

  De ideeën van beroemde filosofen helder uiteengezet in verhaalvorm, voor lezers vanaf 12 jaar. Ook boeiend voor volwassenen! Zelf nadenken. Vragen stellen. Discussiëren. Dan nog meer vragen stellen. En nog dieper nadenken. Dat is wat filosofen als Socrates, Plato, Descartes, Spinoza en Arendt door de eeuwen heen hebben gedaan. En dat is wat filosofieleraar Swart in dit boek met zijn klas doet. Niet alle leerlingen staan even open voor de 'grote gedachten' van de filosofen over wie meneer Swart vertelt. Maar allemaal ontdekken ze hoe die ideeën ook nu nog van belang zijn voor hun eigen leven, en bij de vragen en problemen die ze op hun pad vinden. Janny van der Molen koos voor dit boek veertien belangrijke filosofen. Ze vertelt zo helder over hun ideeën, dat die voor iedereen begrijpelijk worden. Een fantastisch boek dat elke lezer aan het denken zal zetten!

 4. The Maze Runner serie - 16+

  De Maze runner serie is een van de aangrijpenste, mooiste, spannendste en ongelofelijkste series die ik gelezen heb. Vooral nu je ziet wat er gebeurt is met het nu 2020. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, waarin er een zonnestorm is geweest, de tieners in het labyrint weten daar allemaal niets van, omdat hun geheugen is gespoeld. Meer ga ik niet verklappen omdat je dan het hele boek niet meer hoeft te lezen.
  Hier de achterkant van het boek:

 5. Anne van het groen huis - All ages

  Anne van het groene huis is een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb! Een aangrijpend boek over een 11-jarig meisje die nog nooit een familie heeft gehad. Bij deze de achterkant van het boek:
  Broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert wonen samen in een groot huis met boerderij in Avonlea. Ze besluiten samen een weeskindje te adopteren, zodat hij mee kan helpen op de boerderij. Het moet uiteraard een jongen zijn, want een meisje kan zo’n zwaar werk niet verzetten. Wanneer Matthew naar het station gaat om de jongen op te pikken, wacht daar een vrolijk, ros meisje op hem: Anne Shirley. Matthew wil haar niet zomaar achterlaten in het station en neemt haar mee. Maar zal ze mogen blijven?  Wil je nog meer geweldige boekentips? Stuur dan in de reactie of jij nog een leuk boek/serie weet, of vraag in de reactie gewoon om meer tips. Vond je dit nou leuk, vind ik het natuurlijk niet erg als je een Kudo, maar ik ga je niet verplichten.
  PS. Ik geef geen reclame en ik promoot ook geen sites!

  geschreven door: ReadabookMySelf

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen