5 Random Redenen Waarom Ik Graag Schrijf

Dit zijn 5 random redenen waarom ik graag schrijf. Ik schrijf al verhalen sinds ik 7 was en het worden van een schrijver is de baan die ik nu al 6 jaar wil, terwijl mijn meeste wensen maar minder dan een jaar of twee "blijven leven". Dit is niet op volgorde trouwens, maar laat zeker achter welke voor jou ook kloppen!

 1. Mijn Gedachten

  Schrijven is een van de weinige manieren om mijn gedachten eens echt op papier te zetten. Of dit nou een bepaalde haat is, of dat ik me een beetje down voel, of juist heel erg gelukkig, meestal kan je het terugvinden in mijn verhalen. Uiteraard schrijf ik heel veel verhalen, waar ik maar een klein aantal echt van online zet of iemand anders laat lezen.
  Ik heb echt honderd onafgeschreven verhalen ergens liggen, puur doordat ik steeds weer op een nieuw idee kwam die niet in mijn recente verhaal paste. Ik heb ook één verhaal dat ik deel met maar enkele vrienden, waar zij eigenlijk ook in voorkomen. Dit is een en al gekte, wat dus een beetje bij mij past, terwijl anderen weer horror en mysterie zijn, wat ook weer een deel van mij is.

 2. Wat In Me Zit

  Of het nou karakters zijn of een gigantische wereld van fantasie, het zit in me. Ik heb zelf wel eens last van stemmingswisselingen, waarop ik soms een compleet ander persoon wordt. Een dronken gek (niet echt dronken uiteraard), een moederlijke vriend of een enge psychopaat. Ik ben het allemaal van binnen. Het schrijven van een verhaal geeft me de mogelijkheid om deze verschillende karakters in een van de vele dimensies te stoppen.

 3. Leren

  Het schrijven van verhalen zelf, waar het ook over gaat, helpt me ook altijd net ietsje meer. Door het lezen van boeken leer ik net ietsje meer woordenschat, want ik ben daar goed. Door het schrijven van boeken leer ik spelling, wand ik kan suuper choet woordden spelen nuu! Door zowel het lezen als het schrijven leer ik meer grammatica. Ik is goede op grammaticale het gebied. Eerlijk gezegd, leer ik meer van leren en schrijven dan dat ik leer op school...
  Schrijven en lezen helpt me ook regelmatig als ik een lange tekst moet schrijven voor school. Weinig informatie in een lange lap tekst, weet de docent ook eens hoe ik me voel! Helaas geeft dit wel een probleem als ik niet over een aantal woorden heen mag, maar ach.

 4. Kalmerend

  Schrijven kalmeert me ook meestal. Ik weet niet waarom, maar altijd als ik mijn laptop erbij pak en ik begin te schrijven, of het nou de informatie is over het verhaal of het verhaal zelf, het zorgt er altijd voor dat ik de wereld vergeet en in mijn eigen wereldje ben. Het is interessant om over random dingen informatie opzoek om het in mijn verhaal te gebruiken.
  Dit brengt wel vragen op bij mijn familieleden als ze door mijn zoekgeschiedenis kijken. Aangezien ik vooral mysterie, thriller of horror schrijf, is dit meestal manieren om iemand te doden, wat ze wel eens zorgen veroorzaakt.

 5. Controle

  Gewoonlijk schrijf ik als ik me verveel of in de avond voor het slapen gaan, zodat ik kalm ben hiervoor, want anders slaap ik slechter door gedachten door mijn hoofd (Het vermindert het alleen maar helaas). Maar ook schrijf ik als de wereld on me heen een complete rommel is. Als alles een en al stress en troep is, voel ik me meestal machteloos. Dat ik geen controle meer heb over wat er om me heen gebeurd. Dit is dus precies waar ik niet tegen kan, dus ga ik naar mijn eigen gigantische wereld.
  Als ik schrijf, heb ik dan namelijk de touwtjes in handen. Ik ben degene die bepaald wat er gebeurd, wanneer en wie het ziet en wat hun reactie is.
  Soms heb ik dan ook regelmatig dat ik wens dat ik in die wereld leef. Of ik nou de god ben ervan, of een bewoner, dat maakt niets uit. Het lijkt me zo geweldig.

Reageer (2)

 • Niallerslove

  Wat mooi om de redenen die je hebt om te schrijven eens op te schrijven! Ze zijn inderdaad erg herkenbaar.

  2 jaar geleden
 • Megaeraaa

  Allemaal heel herkenbaar!
  2) Zo leer je jezelf ook beter kennen. Ik heb ooit een verhaal te schrijven van alles ddat Ik al gelezen had over Helena (van Troje). Het was heel lastig omdat ik totaal anders ben en eigenlijk iets tegen haar heb. Dat klinkt misschien stom maar het is zo
  4) Nu besef ik pas dat ik van alles over geiten zat op te zoeken omdat mijn hoofdpersonage een geiten obsessie heeft.
  5) Exact!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen