Mijn top 4 lievelingskleuren

Dit zijn mijn lievelingskleuren, wat zijn de jouwe? Schrijf in de reacties!(lol)

 1. rood

  De kleur rood staat voor kracht, vitaliteit en gezondheid. Rood wordt vaak gekozen door iemand, die extravert, agressief, krachtig en impulsief is. Maar ook door iemand die deze eigenschappen zou willen bezitten maar ze in feite niet heeft. Rode mensen zijn ambitieus, oordelen snel en kunnen niet tegen eentonigheid. Ze zijn extravert en rusteloos maar wel erg optimistisch van aard. Vaak zijn ze niet erg objectief en ze kunnen ernaar neigen anderen de schuld te geven van hun eigen vergissingen of fouten. Meer rustige mensen, die voor rood kiezen, voelen zich aangetrokken door de warmte, kracht en vitaliserende kwaliteiten van deze kleur. Of ze verbergen hun ware gevoelens onder een meer kalm en rustig uiterlijk naar de buitenwereld toe. Rood wordt meestal gekozen door mensen met een open en ongecompliceerd karakter, die vol zijn van levenslust.
  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/41404-kleuren-wat-is-de-betekenis-van-jouw-favoriete-kleur.html

 2. oranje

  Oranje oefent een sterke aantrekkingskracht uit op bruisende, flamboyante mensen, die wel van een pleziertje houden. Oranje mensen houden van luxe en zijn soms wat materialistisch ingesteld. Ze zijn sociaal, houden van veel mensen om zich heen en kunnen die vaak ook prima vermaken met hun spannende verhalen en anekdotes. Mensen met de kleur oranje als lievelingskleur kunnen de neiging hebben om een beetje te dramatiseren. Ze vallen op en worden niet makkelijk over het hoofd gezien. Over het algemeen zijn ze echter goedaardig en meestal ook populair. Mensen met een voorkeur voor oranje kunnen wel wat twijfelen, wanneer er beslissingen moeten worden genomen en kunnen nogal eens grillig zijn. Oranje is de kleur van onverschrokkenheid, nieuwsgierigheid, warmte en rusteloosheid.

  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/41404-kleuren-wat-is-de-betekenis-van-jouw-favoriete-kleur.html

 3. blauw

  De kleur blauw staat traditiegetrouw voor rust, medeleven en zorgzaamheid. Blauw is de kleur van overleg, communicatie en introspectie, van conservativiteit en plichtsgevoel. Mensen, die een voorkeur hebben voor blauw zijn meestal geduldig, volhardend, gewetensvol en gevoelig. Ze zijn vaak niet makkelijk voor zichzelf. Blauwe mensen vinden het fijn, wanneer ze worden geroemd om hun stabiele karakter, wijsheid en betrouwbaarheid. Ze zijn trouw maar vaak tobbers met soms wat starre overtuigingen. Ze kunnen dan ook wantrouwig zijn en te snel anderen verdenken van dingen, die ze niet hebben gedaan. Door hun wantrouwige en voorzichtige natuur kan het even duren voor je hun vertrouwen hebt gewonnen.

  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/41404-kleuren-wat-is-de-betekenis-van-jouw-favoriete-kleur.html

 4. geel

  Geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid.

 5. Wat vind jij?

  Wat zijn jouw lievelingskleuren? Schrijf het zeker in de reacties. Alvast bedankt!

Reacties (1)

 • LinSwift

  Ik hou van groen en geel.
  Lichtgroen natuurlijk!:)
  Zei ik geel ik bedoel oranje!(lol)
  Het is zowat een -beetje- waar wat er bij oranje staat.
  Ik ben eigenlijk heel erg nieuwsgierig om alles!(lol)
  Ook al zegt iedereen dat dat slecht is.

  3 uur geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen