Mijn top 10 series

Ik ben een groot liefhebbers van series. Hier een overzicht van mijn favorieten.^^
Misschien staat er nog wat leuks voor je tussen. (:

 1. Game of Thrones

  De serie bevat meerdere verhaallijnen. Het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar enkele adellijke families strijden om de macht in het rijk. Daarnaast komt ook de strijd tussen de "Nachtwacht" (Night's Watch) en de gevaren achter de Muur aan bod. Het andere gedeelte van de serie speelt zich af op het oostelijke continent Essos, waar Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros.

 2. Once Upon a Time

  De serie gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken.

 3. Terra Nova

  Het verhaal begint in het jaar 2149, een tijd waarin al het leven op de planeet Aarde wordt bedreigd door de wereldwijde luchtvervuiling en overpopulatie. In Hope Plaza, een reusachtige ringstructuur in Chicago, ontdekken wetenschappers een scheur in de ruimte-tijd waardoor het voor mensen mogelijk wordt 85 miljoen jaar terug in de tijd te reizen naar de late Krijtperiode van een alternatieve werkelijkheid. Dit geeft de mensheid een tweede kans.

  De familie Shannon (vader Jim, zijn vrouw Elisabeth en drie kinderen Josh, Maddy en Zoe) maken deel uit van de Tiende Pelgrimstocht naar Terra Nova, de eerste kolonisatie van de Aarde aan de andere kant van de tijdscheur. Daar starten ze een nieuw leven tussen dinosauriërs en Zessers (Sixers), een afgescheiden groep van Terra Nova.

 4. Prison Break


  bron: www.hdwallpapers.in

  Lincoln Burrows zit (onterecht) gevangen voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika en zal binnen enkele maanden worden geëxecuteerd. Zijn broer, Michael Scofield, ziet maar één mogelijkheid om hem uit de gevangenis te doen ontsnappen: hij pleegt een gewapende overval en moet van de rechter vijf jaar achter tralies in dezelfde gevangenis als zijn broer, de Fox River State Penitentiary. Daar gaat hij Lincoln helpen ontsnappen. Michael was bouwkundig ingenieur bij Maxwell & Schaum, het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Daardoor heeft hij de blauwdrukken van de gevangenis. Hij heeft die blauwdrukken, samen met andere informatie, op zijn lichaam laten tatoeëren, in code, zodat alleen hij de betekenis van de tattoos kent en niemand alarm zal slaan. Binnen de gevangenis blijkt dat Michael een groots plan heeft opgezet om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen.

 5. Beauty and the Beast


  bron: www.rainmanagementgroup.com

  Catherine Chandler is een welgestelde officier van justitie uit New York. Op een dag wordt ze overvallen en meegenomen, waarna ze achtergelaten wordt in een park. Vincent, een zonderling die leeft in de vergeten tunnels onder de stad, neemt haar mee naar zijn verblijfplaats waar ze kan herstellen. Catherine neemt daarna haar leven weer op, maar blijft contact houden met Vincent, die haar empathisch aanvoelt en haar af en toe komt redden uit benarde situaties. Zo groeit er een hechte band tussen de twee.

 6. House


  bron: veja.abril.com.br

  De serie gaat over. Gregory House, een medisch genie dat een team van jonge diagnostici leidt. Hij is niet alleen erg op zichzelf, maar ook bot en onbehouwen en zou het liefst alle contact met zijn patiënten vermijden. Zijn directe manier van communiceren en cynische opmerkingen maken het voor veel mensen bijna onmogelijk om met hem om te gaan. Deels komt zijn gedrag door de chronische pijn in zijn rechterbeen, ontstaan door een verkeerde medische behandeling. Desondanks staat hij in hoog aanzien vanwege zijn vermogen schijnbaar ongeneeslijk zieke patiënten te diagnosticeren en te behandelen. Dit, en zijn voorliefde voor medische vraagstukken, maken van hem de laatste hoop voor “onbehandelbare” patiënten met ongewone en mysterieuze ziektes

 7. Dexter


  bron: smallimprovements.files.wordpress.com

  Dexter volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan, werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het "verdienen": andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven, zijn stiefvader leerde hem namelijk als eerste regel om "nooit gepakt te worden."

 8. Alcatraz


  bron: briangrantross.files.wordpress.com

  Alcatraz volgt een groep vermiste Alcatraz gevangenen en bewakers die in het heden terecht komen. De FBI probeert de gevangenen en bewakers op te sporen en het mysterie achter hun verdwijning dertig jaar eerder te ontrafelen.

 9. Missing


  bron: www.mejorenvo.com

  Ex-CIA-agent en moeder Bianca Winstone (Judd) gaat op zoek naar haar in Italië vermiste zoon, maar haar verleden achtervolgt haar.

 10. The Blacklist

  Amerikaanse misdaadserie over ´s werelds meest gezochte crimineel Raymond `Red´ Reddington, die zichzelf onverwacht aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Hij is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.

 11. Vikings  De reeks begint aan het begin van het tijdperk van de vikingen, rond de 9e eeuw, in Scandinavië. De mannen van het Kattegat worden jaarlijks op rooftocht naar het oosten gestuurd door de jarl dus graaf. Boer Ragnar heeft echter verhalen gehoord over de "grote schatten" die in het westen te rapen vallen en wil eens graag die kant op. Van een reiziger heeft hij ook een zonnewijzer en -steen gekregen om op koers te blijven in open zee. De graaf verbiedt het echter en dus bouwt Ragnars vriend en scheepsbouwer Floki heimelijk een langboot voor hem.

 12. Arrow  Na een schipbreuk waarbij zijn vader omkomt, wordt miljardair Oliver Queen vijf jaar lang vermist en dood gewaand, voordat hij wordt teruggevonden op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. In zijn thuisstad Starling City wordt hij met open armen verwelkomd door zijn moeder Moira, zijn zusje Thea en zijn beste vriend Tommy. Al snel merken ze dat Oliver is veranderd door zijn beproeving op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn jonge jaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance.

  Heimelijk creëert hij de persona van Arrow, een vigilante, om het onrecht dat zijn familie is aangedaan en de uitwassen van de samenleving te bestrijden en zijn geliefde stad Starling City weer in haar oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy, die hij ooit was, bijgestaan door zijn toegewijde chauffeur/bodyguard, John Diggle, terwijl hij onder de dekking van de duisternis zijn geheime identiteit aanneemt.

 13. Breakout Kings  De US Marshalls Charlie Duchamp en Ray Zancanelli zijn de regels en ouderwetse methoden zat als het gaat om voortvluchtige gevangenen en nemen het heft in eigen handen door een nieuwe aanpak te introduceren waar ze (oud-)gevangen gebruiken om voortvluchtige gevangenen te achterhalen. Per voortvluchtige die ze vangen krijgen ze één maand van hun straf af.

 14. The Last Ship

Reacties (8)

 • NikIaus

  Game of Thrones, yesh!

  1 jaar geleden
 • madelame

  Allemaal leuke series!

  3 jaar geleden
 • PanNeverFails

  Omg GOT en OUAT zijn echt zo leuk. Ik heb OUAT al af en wacht op het 6de seizoen, maar met GOT ben ik pas bij s2(nog zoooo veel kijkplezier te gaan!!)

  3 jaar geleden
 • Flowerpowers

  Dit zijn er meer dan 10

  3 jaar geleden
 • F4Nina

  De eerste 3 (: Helaas heb ik netflix en staat Game of thrones er niet op, ik moet dus nog een eind.
  Once upon a time ben ik ook mee bezig. En Terra Nova heb ik al uit jammer genoeg

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen