Favoriete stories 2015

Een overzicht van de in mijn ogen beste stories waar in 2015 aan gewerkt is.
Hij wordt uiteraard hele jaar door aangevuld. (:

 1. Scharlaken wachters • OP

  Er bestaat een sleutel die de mogelijkheid geeft om de tijd terug te draaien met behulp van een Tijdmachine. Hiermee kunnen vele vreselijke historisch gebeurtenissen terug gedraaid worden. In het naoorlogse Nieuw-Amerika Rory is de Wachter van deze sleutel, maar komt daar pas achter op haar 18de verjaardag. De wereld ligt in puin, de mensheid is gehalveerd en nu heeft zij de mogelijkheid om dit ongedaan te maken. Ze kan alles terug draaien, maar hiermee maakt ze haar eigen leven ook ongedaan, inclusief alles wat ze opgebouwd heeft en dat blijkt haar ook wel dierbaar te zijn. Kan ze deze keuze wel maken, zonder alle kennis die Wachters normaal gesproken hebben?

  Lees meer.

 2. Duath • Lord of the Rings

  The night is darkening round me,
  The wild winds coldly blow ;
  But a tyrant spell has bound me,
  And I cannot, cannot go.

  Clouds beyond clouds above me,
  Wastes beyond wastes below ;
  But nothing drear can move me :
  I will not, cannot go.


  Lees meer.

 3. Terugkeer van de schaduw • Lord of the Rings

  Na de oorlog om de Ring lijkt Midden-aarde vredig en kalm, maar dit blijkt allerminst waar.
  Het begint met ziektes en plagen en al gauw onthullen de laatste overgebleven elfen dat ze al eerder een voorspelling ontdekten, die de inwoners van Arda waarschuwden voor een kwaad nog groter dan Sauron.
  Langzaam keren de mensen zich tegen de elfen en koning Elessar zoekt naar een oplossing,
  met hulp van zijn oude vrienden, en ook twee jonge vrouwen: de geleerde Finduilas, dochter van Faramir
  en de verbannen elf Caderell, die nu in Rohan woont.
  Zullen zij het kwaad op tijd kunnen afwenden?

  Lees meer.

 4. Zij heet Pandora • OP

  Het is 1820 en de achttienjarige Matthias vertrekt verlangend naar Suriname. Zijn vader bezit daar een plantage en nu hij oud genoeg is mag hij eindelijk met zijn vader mee. Het leven in de West is echter heel anders dan hij had verwacht: hij vindt het klimaat onprettig, het sociale leven saai en hij blijkt toch niet zo goed tegen het hardhandige behandelen van de slaven te kunnen. En dan heb je ook nog Pandora, de jongste dochter van de huisslavin. Pandora is anders, anders dan alle anderen en ze leeft in continue angst. Samen vluchten ze de jungle in, op zoek naar de Morrons, op zoek naar een plek waar Pandora zich echt thuis kan gaan voelen.

  Lees meer.

 5. Crazy • Sirius Black


  bron: i59.tinypic.com

  Katherina Vakrov wordt dagenlang gemarteld door Voldemort en zijn aanhangers omdat zij als één van de weinige weet, waar Lily en James ondergedoken zitten. Langzaam wordt ze gek, maar ze geeft niet toe, nooit zal ze hen verraden.
  Nadat ze weer vrijkomt lijkt alles de goede kant op de gaan in de oorlog tegen Voldemort, totdat Sirius Black - James' beste vriend - de familie Potter verraad en de wereld van Katherina compleet in elkaar stort.

  Lees meer.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen