Vijf films over oorlogen in Afrika.

In dit lijstje zullen vijf films te komen staan, het nummer waar ze op staan gebaseerd op hun IMDB ratings. Deze films gaan over oorlogen in Afrika.
Voor een deel zijn de films gebaseerd op waarheid, en ze kunnen dan ook erg veel impact hebben op je. Ik raad iedereen die dit lijstje leest aan om, als je niet tegen heftige beelden kan, de film niet te kijken. De films kunnen schokkend zijn, maar daarom waarschuw ik ook.
Ik hoop dat iemand iets aan dit lijstje heeft, en een van de films gaat kijken ^^
Zelf spreekt nummer vier, Rebelle, mij het meest aan, en ik zou graag andermans meningen horen ^^

 1. Hotel Rwanda (2004)


  bron: papystreaming.tv

  IMDB rating: 8.2/10
       

  Tien jaar geleden vonden enkele van de gruwelijkste wreedheden in de geschiedenis van de mensheid plaats in Rwanda. En in het tijdperk van 24 uurs nieuwsverslaggeving zijn deze gruwelijkheden haast onopgemerkt aan de rest van de wereld voorbij gegaan. In slechts drie maanden zijn bijna 1 miljoen mensen vermoord. In kennis van deze gruwelijke acties en geïnspireerd door zijn liefde voor zijn familie raapt een gewone man buitengewone moed bijeen om het leven te redden van meer dan duizend hulpeloze vluchtelingen door hen een schuilplaats in het hotel te verlenen dat hij heeft geleid. Hotel Rwanda is zijn verhaal.

 2. The Killing Fields (1984)


  bron: img.hayhaytv.com

  IMDB rating: 7.9/10
       

  Roland Joffé's drama vertelt het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen New York Times journalist Sydney Schanberg (Sam Waterston) en de Cambodjaanse journalist en tolk Dith Pran (Haing S. Ngor), in het door burgeroorlog verscheurde Cambodja. Wanneer de Rode Khmer de macht overneemt, is Sydney gedwongen het land te verlaten en wordt Dith Pran gevangen gezet. Beide mannen blijven vechten om elkaar weer in levende lijve terug te kunnen zien.

 3. Lost Boys of Sudan (2003)


  bron: ia.media-imdb.com

  IMDB rating: 7.6/10
       

  Lost Boys of Sudan vertelt het verhaal van twee Soedanese jongens, getraumatiseerd door de burgeroorlog, die hun heil in Amerika zijn gaan zoeken.

 4. Rebelle aka War Witch (2012)


  bron: online-film.in

  IMDB rating: 7.2/10
       

  Ergens in de Afrikaanse Sahara vertelt Komona, een veertien jaar oud meisje, haar nog ongeboren kind dat in haar groeit het verhaal over haar leven en sinds ze betrokken is bij de oorlog. Dit leven begon toen ze op haar twaalfde werd ontvoerd door de guerrilla's, haar familie werd vermoord en haar dorp platgebrand. Haar commandant misbruikt haar en Komona trekt langzaam uit zelfbescherming naar een oudere jongen met een witte haardos die ze 'de magiër' noemt en met wie ze probeert te ontsnappen.

 5. Soldier Child (1998)


  bron: c3.cduniverse.ws

  IMDB rating: 6.2/10
       

  Geen beschrijving in het Nederlands beschikbaar.

Reacties (2)

 • Croweater

  Ja, ik miste ook Blood Diamond :')

  5 jaar geleden
 • Baudelaire

  Interessant lijstje, in het opzicht dat hier films tussen staan die je anders nooit zou vinden. Een opmerking however, Cambodja is geen Afrikaans land, maar een Aziatisch land.
  (en je mist de enige film die ik ken die gaat over oorlog in Afrika, Blood Diamond)

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen