Beste films om te kijken als je ziek bent

Je kent het wel: de hele dag snotterent thuis zitten en te ziek zijn om iets anders te doen dan het bekijken van een melige film waarmee de tijd lekker verder gaat. Hier is een lijstje waarmee je je dagen kan beaighouden. Ideaal voor als je de griep hebt!

 1. Disney films


  bron: static.comicvine.com

  Dit is niet echt een film, maar meer een algemene verzameling ervan. Disney films zijn altijd leuk om te kijken, maar als je ziek bent, heb je ook de tijd om een hele boel films te kijken na elkaar. Het zijn geen al te zware films, er zit wat humor in en het verhaal is duidelijk en loopt goed af. Een film waarbij je niet te veel moet nadenken is best voor als je hoofdpijn of weinig concentratie hebt. Een film uit je jeugd kan ook helpen je blijer te maken.

  Enkele aanraders: De leeuwenkoning, Belle en het Beest, Lady en de Vagebond.

 2. Ghost

  Voor liefhebbers van een romantische 'tearjerker', is er Ghost, het prachtige verhaal van een jongeman die zijn geliefde zelfs in de dood blijft beschermen. De film is al wat ouder, maar dat zal je niet tegenhouden van te huilen, kwaad te worden en alle andere emoties te voelen die de film naar boven haalt. Ook Whoopi Goldberg speelt mee in deze klassieker en doet dit zoals altijd fenomenaal en zorgt ervoor dat tussen de emoties ook voldoende plek is voor een grap en een lach.

  Sam Wheat wordt vermoord bij een overval door een man genaamd Willy Lopez. Zijn geest is echter nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft als geest bij zijn vriendin Molly, ondanks dat zij hem niet kan zien.

 3. The Green mile


  bron: mobilite.mobi

  Nog een prachtig voorbeeld van een ultieme klassieker die je zo hard doet wenen dat je weken lang het gevoel hebt dat je uitgedroogd bent. We volgen het verhaal van de ter dood veroordeelde John Coffey, die eigenlijk niets heeft gedaan. Neem je zakdoekjes er al maar vast bij, want je kan het niet droog houden!

 4. Lord of the Rings


  bron: cdn.designrshub.com

  Zit je zeker enkele dagen aan je bed vast, of ben je nog goed genoeg om een heuse filmmarathon te doen, kijk dan zeker eens naar de films van The Hobbit en Lord of the Rings. Er is genoeg beeldmateriaal om je gedurende een lang periode bezig te houden!

 5. Labyrinth


  bron: ia.media-imdb.com

  Dit is een iets oudere film, waarvan ik het boek heb gelezen toen ik nog klein was. Ik vond het echt geweldig en ben de film ook gaan zien. Het is een favoriet van mij en daarom staat hij op de lijst. Het verhaal draait rond een 15 jarig meisje dat per ongeluk haar kleine broertje weg wenst en hem alleen kan terughalen door een labyrint op tijd te voltooien.

Reacties (3)

 • CORPSEHUSBAND

  Ik ben dan altijd voorstander van films waar ik niet zoveel breincellen voor nodig heb haha.

  2 jaar geleden
 • Wobbel

  Nope, niet mijn style. Ik denk eerder dat dit jou mening is XD

  5 jaar geleden
 • Volans

  Fav! Staan ze op popcorn time ? (:

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen