Nee, ik ben niet jaloers

"Nee," zei ze, "ik ben niet jaloers. Ik irriteer me gewoon om je gouden lokken. Hoe perfect, zonder knopen. Ik irriteer me aan je wenkbrauwen, hoe ze elke dag gelijk kunnen staan. Waarom kan ik nooit je haar verpesten!?"
"Maar..."
"Nee, stil. Ik ben niet jaloers. Ik irriteer me dat je er gewoon leuk uit ziet met, maar ook zonder make up. Dat je 's morgens om kwart over vijf je wekker zet en er niet moe uit ziet! Waarom ben je zo dun?"
"Nee, maar-"
"Nee, ik ben niet jaloers. Maar ik hou van je wanneer je er niet leuk uit ziet. Wanneer je rood wordt van schaamte. Wanneer je faalt.
Want dat laat mij vergeten dat ik een kop groter ben dan jou met twee keer zulke dikke benen en ontkambare haren.
Nee," zei ze, "ik ben niet jaloers. Ik haat je gewoon omdat je perfect bent, en ik niet."


Dit is voor poem of the month, jaloezie

Reacties (10)

 • IrishNialler

  Heel mooi

  3 weken geleden
 • Muizlet

  Ik herken dit heel erg. Het is zo naar hoe jaloerse mensen kunnen zijn tegenover diegene.
  Ik ben nu wel benieuwd wat de maar inhoudt ;-)

  8 maanden geleden
  • ChiIdhood

   Ja het is vervelend, aan de andere kant probeer ik jaloerse mensen als een compliment te zien. Maar dat is gewoon niet zo, want vaak is het maar schijn

   8 maanden geleden
 • Histoire

  Geen paniek. Die andere persoon is vast niet zo perfect als je denkt. (:
  Ze heeft ook haar onvolkomenheden, onzekerheden en tekorten, misschien is ze mooi maar ze zal wel in andere dingen slecht zijn. En jij hebt ook je troeven en dingen waarin je beter bent dan haar en ik durf te wedden dat je vast ook heel mooi bent en dat er mensen jou ook prachtig vinden, zelfs al zie je het niet van jezelf(:
  Kijk maar naar mannen, er zijn er genoeg die gevormde vrouwen veel mooier vinden en magere vrouwen niet vrouwelijk genoeg qua figuur vinden. Jij bent mooi op je eigen manier. Een pauw hoeft zich niet minderwaardig te voelen omdat ze er niet uitziet als een flamingo, die super mooi geacht wordt. Een pauw is minstens even mooi, op haar geheel eigen manier.

  8 maanden geleden
  • ChiIdhood

   Dat is enorm aardig van je. Dit gedicht is een real life gesprek tussen mij en mijn beste vriendin. Dit is dus niet mijn tekst, maar die van haar. Ik heb het in een gedicht geplaatst. Dit zegt ze wel vaker over mij.
   Maar niet dat ik dit van mezelf vind, dus Bedankt voor je lieve reactie(H)

   8 maanden geleden
  • Histoire

   Wauw, dat klinkt niet leuk om te weten dat je vriendin wilt dat je faalt! Aan de andere kant, is het ergens wel goed dat ze open kan zijn naar jou toe dat ze hiermee worstelt. Misschien gaat ze er daardoor minder op in, zelfs al weet ze dat ze zich zo voelt? Niet dat het goed is, maar toch nog iets beter dan een vriendin die de schijn ophoudt en lacht in je gezicht en waarvan je niet weet dat ze zo is. Je vriendin is in ieder geval eerlijk.

   8 maanden geleden
  • ChiIdhood

   Ja ze is enorm eerlijk, stel ze vind iets niet mooi dan zegt ze dat. Ze laat me nooit echt voor gek lopen om zichzelf beter te voelen. Maar ja, ik weet wel dat ze ervan kan genieten Oeps. Ach, Het had allemaal erger kunnen zijn. Ik vind het jammer dat ze zo over zichzelf denkt

   8 maanden geleden
 • Ilsetromp01

  Mooi

  8 maanden geleden
 • IngridBirdy

  Mooi gedicht!!

  8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen