Houvast

Een houvast

Ken je dat gevoel, dat iemand iets in je losmaakt, je door zoveel dingen heen sleept, maar aan het eind van de dag die persoon dat helemaal niet beseft?
Dat gevoel wanneer je diegene zijn of haar stem hoort en het eerste wat er in je lichaam gebeurt is dat het alle spanningen wegneemt. Het gevoel van veiligheid doordringt door je lichaam heen en het houdt je vast zodat je jezelf helemaal kan laten gaan.

Alle emoties die je op dat moment voelt zijn op dat moment oké, die ene aanraking, diegene ’s stem is op dat moment die betrouwbare en veilige haven.

Soms heeft die persoon het niet eens door dat alleen maar hun kleine hallo, of hun berichtje aan jou voor jouw je hele wereld is. Wat voor iemand anders gewoon een normaal bericht is kan voor een ander de uitreikende hand zijn wanneer iemand even van de wereld is. En die hand trekt je terug de werkelijkheid in.

Deze persoon kan iedereen zijn in iemands leven, een goede vriend, een kennis, een familielid. Maar het kan ook een vorm van entertainment zijn, de ontsnapping aan het dagelijks leven. Het is een lichtpuntje aan het einde van een donkere tunnel iets waar je als persoon heel veel waarde aan hecht.
Iets wat er niet is om jou te oordelen, om er voor jou te zijn. Wanneer jij het juist het hardst nodig hebt. Op zulke momenten halen we kracht uit onszelf die normaal wat dieper zit.

Aan de persoon die dit leest, ik wil even dat je voor jezelf gaat zitten. Sluit je ogen en denk aan diegene, of zelfs datgene wat voor jou je houvast is. En denk aan wat je hebt doorstaan mede doordat je daar je kracht hebt uit kunnen halen.

Daardoor ben je er nog, en dat is juist het mooie. En misschien besef je het niet maar jij bent ook de reden dat er iemand anders is die vandaag nog bij ons is.

Houvast.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen