Moet België opgesplitst worden?

De Belgen onder ons hebben allemaal al wel eens van het veelbesproken thema gehoord: moet België opsplitsen? Daarmee bedoelt men dat het Nederlandssprekende deel van België (Vlaanderen) en het Franstalige deel van België (Wallonië) niet langer één staat zullen zijn, maar onafhankelijk worden. Een ander voorstel was om Vlaanderen tot Nederland en Wallonië tot Frankrijk te rekenen. De meerderheid echter vond dit geen goed idee. Over het kleine Duitstalige deel en Brussel is nog geen zekerheid. Deze vraag om opsplitsing kwam niet geheel als een verrassing, want Wallonië en Vlaanderen hebben door de jaren heen geen goede relatie onderhouden. Niet alleen taalkundige en cultuurverschillen, maar ook economische maken dat ze elkaar niet erg na staan.
Het is een thema dat de afgelopen jaren al druk besproken is, maar ik vroeg me af hoe het met jullie zat. Wat vinden jullie, Belg of niet, van het onderwerp? Zijn jullie voor of tegen, en waarom?Foto bij poll

Ja, opsplitsing is een goed idee! De verschillen zijn te groot en beide delen zullen nooit echt goed overeenkomen.

Ja, maar dan vind ik dat Vlaanderen bij Nederland moet horen, en Wallonië bij Frankrijk.

Ik weet niet genoeg over het onderwerp / ik heb geen mening

Nee, we hebben al vele jaren samengewerkt. De verschillen zijn juist een verrijking!

Reacties (2)

  • Mayweather

    Nee, ik ben 100% tegen. Samen hebben we het al moeilijk genoeg, wat zou dat dan geven mochten we er alleen voor komen te staan... En waarom zou Vlaanderen zich ooit terug bij Nederland aansluiten, als er nog geen 200 jaar geleden zo veel moeite is gedaan om ons onafhankelijk te krijgen?

    1 jaar geleden
  • Jolienvds

    Neeeeeeeee:)

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen