Harry Potter Quiz

Test je kennis over Harry Potter! De vragen kunnen zowel over de boeken als de films en acteurs gaan

1. Wat is er gebeurd met Harry's echte ouders?2. Door wie en hoe werd Harry als baby naar de Ligusterlaan vervoerd?3. Door welke duistere tovenaar wordt Harry gezocht en waarom?4. Welke van Harry's volgende talenten heeft hij via Voldemort gekregen?5. Wat is de volledige naam van Albus Perkamentus?6. Hoe heette het zusje van Albus Perkamentus?7. In welke film werd duidelijk dat Harry een connectie heeft met Voldemort?8. In een van de films is Harry op het Ministerie van Toverkunst, waar moet hij heen?
9. Op het einde gebeurd er iets vreemds, Harry valt op de grond, zijn ogen veranderen van kleur, hij wordt bezeten door Voldemort, wat is het eerste dat "Harry" zegt?10. Wie redden Harry van Voldemort in deze film?11. (In de film) Hoe komt Harry terecht bij de familie Wemel in de Half-bloed Prins?12. Wat gingen Harry en Perkamentus samen doen?\13. Wie sterven er in deze film?
14. Hoe heet Harry Potter in het echt?15. Hoe heet Hermelien in het echt?16. Hoe heet Ron in het echt?17. Welke 2 scholen kwamen voor het Toverschool Toernooi en hoe heten de schoolhoofden?18. Wie waren de 4 Toverschool Toernooi Kampioenen en welke mocht eigenlijk niet meedoen?19. Welke bedrieger deed de naam van de illegale Kampioen in de Vuurbeker?20. Welke Dooddoener bleek de echte professor Dolleman te hebben vastgehouden en hoe kreeg hij het uiterlijk van hem?21. Wat was zijn doel?22. Toen dit niet lukte, probeerde hij wat?