is het zo erg om anders te zijn?

dit is geen waargebeurt verhaal, maar toch. kraak mensen niet af omdat ze anders zijn!

laat diegene in zijn waarden.

begin nooit aan pesten of wat dan ook, want als je er uiteindelijk spijt van hebt, is het vaak al te laat

Mogelijke uitkomsten

is het zo erg om anders te zijn? (283 x uitgekomen)

Huilend doe ik mijn kamerdeur dicht en ga er tegenaan zitten. Vandaag werd ik weer gepest. Waarom moesten ze altijd mij hebben? Was ik dan zo lelijk? Was het waar dat ze zeiden dat ik dik was? Was het dan toch waar dat ze zeiden dat ik dom was? Ben ik dan zo anders? Is het echt slecht om anders te zijn? Als mijn tranen zijn opgedroogd, loop ik naar mijn kast en pak mijn fotoboek. Op al die klassenfoto’s zit ik alleen en zie ik er anders uit. Foto’s van verhaardagen heb ik niet. foto’s van leuke klassen uitjes heb ik ook niet. alles klassenfoto’s en wat familie foto’s. maar op al die foto’s ben ik anders. Als ik ’s avonds op msn kom word ik bij een groepsgesprek toegevoegd. Ik word weer gepest.

Lisaaa<3 zegt: He kijk eens wie we daar hebben, het is dikkie dik XD
Tomas..zegt: haha, daar heb je die kleine lelijkerd.
Sharon. zegt: waarom pesten jullie mij?
Tomas..zegt: we plagen maar wat.:P
Lisaaa<3 zegt: doe je zelf! Koop eens wat kleren die in de mode zijn ofzo!!
Sharon. Zegt: Ik mag toch zelf weten wat ik aandoe?
Lisaaa<3 zegt: je loopt echt voor gek, doe er eens wat aan!!
Tomas..zegt: inderdaad!

Moet ik echt wat aan mezelf veranderen? Ben ik echt niet goed zo? Liep ik echt zo voor gek? Maar wat moest ik eraan doen dan?

Sharon. Zegt: Wat moet ik doen dan?
Tomas..zegt: als eerste koop eens wat normale kleding en doe niet zo raar, niet zo anders.
Lisaaa<3 zegt: doe iets zodat we geen last van je hebben!

Moet ik dat dan doen? Het stond er. Ik had al zo vaak over zoiets nagedacht maar wist nooit hoe of wat. Was dat wat ik moest doen om niemand tot last te zijn? Was het dan zo erg om anders te zijn?

De volgende middag kom ik weer huilend thuis. Ze hadden me weer gepest en niemand deed er wat aan. ik was het echt zat, al 4 jaar word ik gepest omdat ik anders ben. waarom is dat zo fout? Ik ben het zat. Ik ben het zat om gepest te worden! Ik ben het zat om anders te zijn!

Huilend loop Sharon naar beneden en pakt een mes. Haar ouders zijn niet thuis dus maakt ze nog snel een briefje.

'Lieve mam en pap.

Dit doe ik omdat ik anders ben. ik ben niet goed zoals ik nu ben. ik kan mezelf niet zijn als iedereen me erover pest. Ik wil niet meer anders zijn. Het spijt me dat ik al die tijd zo ben geweest. Ik wilde jullie nooit tot last zijn en wilde voor jullie niet anders zijn, maar zo ben ik nou eenmaal.

Het spijt me. Ik hou van jullie.
X Sharon.'

Sharon nam het briefje meer naar boven en legde het voor zich neer. Snikkend en verblind door de tranen hier ze het mes en sneed zich lang haar polsen. Het bloed stroomde en de pijn was ondragelijk. Ze hief nu het mes nog voor de laatste keer. Nog 1 keer en ze was niet meer anders. Ze trok het mes naar zich toe. 'Nu ben ik eindelijk niet meer anders! Nu kan niemand me meer pesten! Het is allemaal afgelopen!' Dacht ze terwijl alles zwart werd en ze haar ogen lachend sloot.

Toen haar ouders thuis kwamen en haar na een tijdje op haar kamer aantroffen schokken ze. Ze lazen het briefje en wisten hier niks vanaf.

Tijdens de begrafenis waren alles leerlingen erbij die Sharon hadden gepest. Ze hadden spijt maar daar wat het nu te laat voor.

Statistieken

Statistieken

Reageer (65)

 • GilbertBro

  ik ben zelf zovaak gepest, en nu niet meer. Ik vind dat pesten eigenlijk wettelijk verboden zou moeten zijn...
  dit verhaal is echt erg... Ik heb het zo vaak zelf willen doen eigenlijk, een mesje nemen en gwn mn hand bewegen en mn ogen dicht doen... Maar dat is gwn de oplossing niet. Oke, een psychiater suckt best hard, dat geef ik toe, maar toch. Iedereen die gepest word; Laat het, ze zijn gwn idioten; laat ze roepen en doen, het leven heeft veel meer te bieden dan hen!

  1 decennium geleden
 • Altaria

  ik ben echt bijna aan het huilen! It's just true. Ik werd ook gepest omdat ik mezelf ben, musical lees en een duikfreak. Ik ben gelukkig naar een andere school gegaan waar niet de regel geld: reputatie is alles en nu word ik gewoon geaccepteerd! Maar Dit MOET stoppen!!!!

  1 decennium geleden
 • YasmineSmith

  Ik ben heel veel gepest vroeger omdat ik nogal stevig ben. Ik voelde me daardoor heel erg onzeker. Nu heb ik goede vrienden en zit ik in de 3de klas en ineens sta ik ineens goed in de klas. Ik heb mensen waarmee ik praat tijdens de les en ik wordt betrokken bij een heleboel dingen. Ik ben echt blij dat het groot en deels voorbij is hoewel ik af en toe nog wel problemen heb met mensen die denken dat ze alles zijn. Ik Ben Mooi Zoals Ik Ben, Accepteer Je Dat Niet Dan Ben Je Geen Goede Vriend Of Vriendin.
  Het pesten moet zo snel mogelijk worden gestopt!

  1 decennium geleden
 • Saudade

  ik werd vroeger gepest omdat ik lelijke tanden had en omdat ik nieuw was in klas. ik had 2 jaar geen vrienden en ik wenste dat ik iemand anders was... daardoor ben ik heel verlegen geworden en toen ben ik mensen leren kennen via internet en zo ben ik mijn hartsvriendin tegengekomen :) dit jaar zit ik op een nieuwe school. ik voel me nog altyd ongemakkelijk in klas en ik durf mezelf niet makkelijk openstelle en daarom hebben mensen geen intesse in me.. maar ik probeer me sterk te houden :)

  1 decennium geleden
 • PeterPetrelliXx

  @PLUR ik heb precies hetzelfde en ik heb ook gepoogt om zelfmoord te plegen maar ik bedacht me dat er wel mensen zijn die om me geven voor wie ik be. Dusik heb de schaar weggelegt -ja ik heb met een schaar in mijn pols gesneden- mijn vriendinnen heb ik overstuur gemaakt door deze actie en ik wil dit ook nooit meer proberen maar soms denk ik eraan om het te doen. Omdat ik dan weer denk dat er niemand is die om mij geeft voor wie ik ben. Het pesten bij ons wordt nu wat aangedaan maar de pesters moeten zelf ook meewerken en als hun niet zichzelf willen worden is dat hun probleem maar niet die van mij of een ander persoon die gepest wordt. Accepteer elkaar voor wie we zijn want ieder mens is speciaal op zijn eigen manier!

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?