Weet jij echt alles over Harry Potter?

Zou jij zelfs de kleinste details van dit prachtige verhaal, bedacht door Joanne Kathleen Rowling, kunnen opnoemen? Ik ben benieuwd... Wees gewaarschuwd, deze quiz is er niet zomaar eentje en gebruik van de boeken of de films of het internet of enig andere vorm van valsspelen is ten strengste verboden!

Enjoy ^^

1. We beginnen makkelijk: welke drie voorwerpen waren de Relieken van de Dood, in wiens handen zijn deze, na door de Dood te zijn vervaardigd, gevallen en als deze drie voorwerpen bij elkaar gevoegd worden, wat maken zij de eigenaar?
2. Onder het wapenschild van Zweinstein staat: 'Draco dormiens nunquam titillandus.' Wat betekent deze spreuk?3. Aan wie vertelt Perkamentus in deel een over het litteken boven zijn linkerknie, en wat betekent dat litteken?4. Wie bleek professor Dolleman werkelijk te zijn in deel vier en wat heeft hij gedaan met Bartolomeus Krenck?5. Door wie werd het medaillon van Zwadderich vernietigd, en waarom was dit medaillon zo belangrijk?6. Wat was de Patronus van Lily Evers?
7. Hoe komt het dat Harry niet vermoord werd toen Voldemort hem voor de tweede keer met de Vloek des Doods raakte?8. Wat betekent SVP?9. Wat was Scheurbeks nieuwe naam, toen Hagrid hem terugkreeg in deel zes?

10. Vond je deze quiz moeilijk, en krijg ik een kudo plus een reactie? (Telt niet mee)