Welke Anime is nou wat voor jou?

Iedereen vind ooit wel een anime die hij/zij geweldig vind (Ook als je er niet naar opzoek bent!) dus om iedereen een beetje de goede richting op te duwen, hier een quiz!

Mogelijke uitkomsten

Kuroshitsuji/Black Butler (5 x uitgekomen)

Jij bent opzoek naar een beetje een avontuurlijke anime die je helemaal in bedwang houdt. Dat deze populair is in de anime wereld is dan alleen nog maar een leuk extraatje! Jij lacht vaak om grappige characters in een serie en hebt genoeg fantasie om leuke 'couples' in een anime te ontdekken.

Ook ben je niet bang voor een hersenkraker in de vorm van een anime. Dit is niet de soort anime waar je gemakkelijk doorheen loopt! Je moet je aandacht erbij houden om de verhaallijn te begrijpen. (Maar geloof me het is het waard!)

De anime gaat over de demon, sebastian michaelis. Die een contract heeft met de 12 jarige Ciel Phantomhive. Sebastian werkt voor Ciel als de butler van de Phantomhive familie. Sebastian heeft het er maar druk mee met zijn jonge meester. Terwijl hij bezig is met het verslaan van de vijanden van Ciel moet hij natuurlijk ook nog rekening houden met zijn taken als Butler!

*Warning!*
Deze serie bevat geweld en bloed, ook moet je niet vreemd opkijken als je de serie aan het googelen bent en je bij een plaatje van een zoenende Ciel en Sebasian uitkomt! De relatie tussen de meester en zijn butler lijkt soms dieper te gaan dan dat!

Hetalia axis powers (13 x uitgekomen)

Dus jij vind dat een aflevering van een anime niet te lang moet duren maar wel vol moet zitten met hyperactiviteit? Dan is Hetalia Axis Powers echt iets voor jou! Elke aflevering duurt 5 minuten en is helemaal volgepropt met hyperactiviteit!

De serie vervelt de geschiedenis van de wereld van de eerste wereldoorlog tot de tweede wereldoorlog. De serie draait om de Axis Powers (Italië, Duitsland en Japan) deze drie zijn de speciale groep in de meer dan 40 landen die in de serie tot mens gemaakt zijn.
Ook zijn er de geallieerde (Ja net zoals in de tweede wereldoorlog) dit zijn Amerika, Engeland, Frankrijk, Rusland en China.

Elke aflevering van Hetalia bestaat uit het normale verhaal en uit ‘chibitalia’ dit vertelt het verhaal van de kleine Italië en is twee keer zo schattig als het normale verhaal.

Zoals ik al eerder zei duurt elke aflevering 5 minuten, maar om dit te compenseren zitten er in het eerste seizoen wel 52 afleveringen! En het tweede seizoen (Genaamd Hetalia World Series) heeft er 42!
Ook is er een film van Hetalia. Paint in white genaamd.

*warning*
Na het kijken van Hetalia zal geschiedenisles nooit meer hetzelfde zijn! Ook moet je niet gek opkijken als je googeld naar Hetalia en er een stormvloed Slash couple plaatjes op je afkomt (Slash manXman dus de liefde tussen twee mannen) Omdat de cast van Hetalia voornamelijk man is.

RomeoXJuliet (3 x uitgekomen)

Romeo And Juliet is in elk land van de wereld wel bekend en jij bent duidelijk fan van het liefdesverhaal . Iedereen kent de grove lijnen van het verhaal wel. Nou maak je klaar voor een hele nieuwe kijk op het verhaal van William Shakespeare!

RomeoXJuliet heeft misschien de naam van het bekende verhaal van Shakespeare toch houdt de Anime zich alleen bij de grove lijnen. De families heten nog steeds Montague en Capulet en de stad heet nog steeds Neo Verona maar daar houdt het dan ook z’n beetje bij op.

Juliet is de enige overlevende van haar familie nadat deze is uitgemoord door Leontes Montague (De vader van Romeo) Ze schuilt met een paar andere achter het theater van niemand minder dan William Shakespeare (Die in de anime maar geen bekendheid krijgt en die daar verschrikkelijk mee zit!)
Leontes Montague heerst over Neo Verona met een ijzeren vuist en Juliet helpt het Volk als een soort Robin Hood. Juliet word gedwongen om zich voor te doen als een jongen waar ze niets van begrijpt!
Romeo en Juliet ontmoeten elkaar op het Rose Bal en het is liefde op het eerste gezicht. Ze ontmoeten elkaar nog een keer als Juliet per toeval een jurk draagt. Bij hun volgende ontmoeting heeft Romeo het niet eens door dat hij tegen de vrouw spreekt aan wie hij zijn hart heeft gegeven!

Niet veel later op Juliet haar 16de verjaardag krijgt ze te horen wie ze werkelijk is en moet ze kiezen tussen Romeo of haar plicht als de laatste Capulet!

*Warning*
Voor diegene die zich liever bij het oude verhaal wilt houden of die niet geïnteresseerd is in fantasie kan deze anime beter aan zich voorbij laten gaan. De anime is een lust voor het oog en misschien een beetje te ‘roze en te sparkly’ voor jongens.

Junjou Romantica (33 x uitgekomen)

Ahh~ stiekem hebben we allemaal wel een plekje in ons hart vrij voor BoyXBoy love. De liefde tussen twee mannen is (zeker voor meisjes!) iets om van te kwijlen.
Iedereen die stiekem eens een Yaoi (Het BoyXBoy genre in anime en manga) Anime wil kijken kan ik Junjou Romantica aanraden!

Het verhaal gaat over Misaki een 18 jarige jongen die bij de beste vriend van zijn oudere broer gaat wonen. Akihiko Usami is een bekent auteur die al verschillende prijzen heeft gewonnen. Misaki zal er al snel achter komen dat deze Usami zich ook met heel andere dingen bezighoudt dan met het schrijven van onschuldige boeken! Al Snel laat Usami (Usami word door Misaki Usagi genoemd wat Japans is voor konijn. Dit komt omdat Usami/Usagi dol is op knuffels en beren) weten dat hij wat voor Misaki voelt. Misaki daarintegen is koppig en wil niet toegeven dat hij langzaam verliefd word op Usami.

In junjou romantica draait het ook om een ander couple Hiroki Kamijō en Nowaki Kusama. In de Anime en manga worde deze twee, Junjou Egoist genoemd. In het begin van hun verhaal hebben ze al een relatie, maar Hiroki is woest op Nowaki omdat hij een jaar zonder iets te zeggen naar Amerika is gegaan om te studeren. Toch beseft hij dat hij niet zonder Nowaki kan.

Het derde en laatste paar is Junjou Terrorist. Miyagi Yō is een 35 jaar oude leraar op de school waar Misaki zit (hij werk samen met Hiroki) Tegen zijn wil in raakt hij opgescheept met de broer van zijn ex vrouw, de 18 jaar oude Shinobu Takatsuki. Shinobu komt terug van zijn studie in Australië en verklaard dat hij verliefd is op Miyagi. Langzaam, heel langzaam zakt Misaki in het liefdesweb van deze Terrorist!

*Warning!*
Deze anime verdient een mega warning! Als je dit gelezen hebt hoop ik dat je beseft dat het een BoyXBoy is! Don’t like don’t watch! Ook is het zeker 16+ Het is geen Porno maar het is toch zeker duidelijk wat er allemaal gebeurt! Van mij mag iedereen de serie bekijken ook als je nog geen 16 bent maar besef wel dat wat je gaat zien niet voor kleine kinderen bedoeld is!

Angel Beats (12 x uitgekomen)

Studenten met geweren die tegen een engel vechten. Een rockgroep die de NPC afleiden. Een wapenfabriek onder de grond. Het moet niet veel gekker worden. Ha! Dat dacht je. Angel Beats is een anime die je hele wereld op je kop zal zetten!

De anime Angel Beats speelt zich af op een school waar de studenten zich met heel andere dingen bezighouden dat met het gala of met liefdes. Hier leven NPC (Non-player Characters) en mensen. Deze mensen zijn allemaal tieners en zitten allemaal in grote problemen. De wereld waarin ze leven is namelijk van een engel. Angel. Soms komt er een nieuweling op de wereld en die zal moeten leven met het keiharde besef, Dat hij of zij dood is.

In de eerste aflevering word de nieuweling Otonashi waker in deze gekke wereld. De eerste persoon die hij ziet is Yuri. Die haar sniper op een meisje op het sportveld heeft gericht. Otonashi krijgt koud te horen dat hij dood is en dat dit nog niet het hiernamaals is. Yuri geloofd dat iedereen die doet wat Angel zegt en zich gedraagt als normale mensen in deze wereld uiteindelijk over zal steken naar het hiernamaals. Daarom heeft ze het ‘Afterlife War Front’ opgericht. Hiermee vecht ze tegen Angel hopend haar op een dag te doden. Maar diegene die hun dromen vervullen in deze wereld zullen uiteindelijk ook overgaan naar het hiernamaals.

Het grappige aan de Anime is het constante gevecht dat de leden van het afterlife war front hebben met Angel. Angel lijkt misschien zwak en lief, dat is ze zeker niet! Toch zijn er ook binnenin het front verschillende kleine gevechtjes. Zo is er Noda een jongen die niet bang is om te vechten voor Yuri. In een van de eerste afleveringen Vermoord Noda Otonashi 100 keer achter elkaar. Want in deze wereld kun je niet dood gaan, je voelt wel pijn maar echt dood ga je niet, want dat ben je immers al! Wel raak je buiten bewustzijn en word je na een paar minuten pas weer wakker.

*Warning*
Geweld en bloed….. Maar dat was te verwachten

Tokyo Mew Mew (8 x uitgekomen)

Sow! Jij houdt wel van een zoete anime, nou dan heb je met deze anime geluk!

Ichigo is een meisje dat uitgekozen word om een van de Mew Mews te worden. De Mew Mews bestaat uit 5 meisjes die allemaal DNA van een bedreigde diersoort hebben gekregen zodat ze de kracht van dat dier krijgen en kunnen transformeren. Ichigo krijgt het DNA van een Iriomote kat (een kat van ongeveer de grote van een normale huiskat die alleen maar op een japans eiland leeft)
Zij komt als eerste achter haar identiteit en gaat opzoek naar de andere Mew Mews. Om samen met hun te strijden tegen de kwaadaardige aliens, Kish, Pie and Tart
*Warning*
….. Uhmm geweld…. En veel te zoete transformaties. Maar als jij daar tegen opgewassen bent, ga dan je gang en geniet van Tokyo Mew Mew!

Statistieken

Statistieken

Reacties (14)

 • Lix

  Angel Beats, klopt wel ja xd
  Was mijn eerste Anime ooit, soo...
  Nu ben ik helemaal verslaafd aan Kuroshitsuji(H)-(H)

  6 jaar geleden
 • Galahad

  Junjou Romantica en Black Butler zijn officieel mijn babies.
  Ik ga trouwen met Usagi en Sebastian!

  7 jaar geleden
 • Bueera

  Junjou Romantica!! (Hetalia is ook echt geweldig!!)
  Geweldig!! ^^ Shounen-Ai gaat echt nooit vervelen!

  8 jaar geleden
 • Airashii

  Junjou Romantica, die heb ik al gezien o(^-^)o
  Mijn lievelingsgenres bij manga/anime zijn shounen ai en horror, dus klopt de uitkomst wel.
  Maar mijn favoriete serie is momenteel Kuroshitsuji <3

  9 jaar geleden
 • OlafATW

  marmalade boy staat er niet bij:(

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?

Add Your Banner Here