Welke soort kat hoort het best bij jou ?

Je wilt een kat. Maar je bent er nog lang niet uit welk ras. Test hier welk ras het beste bij jou past!

Mogelijke uitkomsten

Manx (18 x uitgekomen)

De Manx is een eeuwenoud, op een natuurlijke manier tot stand gekomen kattenras dat zijn oorsprong vindt op het Britse eiland Man.
Het karakter van de Manx is zachtaardig, harmonieus en aanhankelijk. Het zijn echte gezelschapsdieren en ze kunnen goed opschieten met andere huisdieren en kinderen. Ze hechten zich meestal aan één persoon in het gezin. De gehechtheid aan de eigenaar strekt zich ertoe uit dat deze vaak vergezeld wordt ook buiten waarbij de kat net als een hond mee gaat op de wandeling. De Manx kan geleerd worden te apporteren, bijvoorbeeld met propjes papier of een balletje. Ook kan manxkatten geleerd worden aan een tuigje te lopen. De Manx is erg speels en blijft dit tot op hoge leeftijd.

Amerikaanse korthaar (4 x uitgekomen)

De Amerikaans korthaar of American shorthair is net als de Brits korthaar een werkkat van oorsprong en heeft een stevige, zware lichaamsbouw. Hij lijkt dan ook erg op de Britse versie, hoewel hij wel wat slanker is en een minder ronde kop en groter lijf heeft.
De American Shorthair is een normale, ongecompliceerde en speelse kat die veel ruimte nodig heeft. Het zijn gezonde, verstandige dieren die goed met andere soortgenoten en zelfs honden kunnen omgaan.

Abessijn (28 x uitgekomen)

De Abessijn heeft een gespierd, stevig en lenig lichaam. De poten zijn slank. De botstructuur is fijn. De voeten zijn klein en ovaal. De staart is tamelijk lang, breed aan de basis en toelopend naar een punt. De wigvormige kop met tabby-tekening en de wijdgeplaatste grote ogen geven de Abessijn haar bekende expressieve uitkijk.
Deze kat is een vrolijke, zeer intelligente, nieuwsgierige en aanhankelijke speelse kat. Een kat die geregeld op je schoot kruipt, heerlijk kan spinnen en echt houdt van knuffelen.

Egyptische mau (16 x uitgekomen)

Het lichaam is Oosters en sierlijk. Fijne elegante poten, lang in verhouding tot het lichaam, met compacte voeten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. De lange tenen aan de achterpoten en de buikplooi zorgen ervoor dat de Egyptische Mau extreem hard kan lopen en goed kan klimmen. Er wordt zelfs gezegd dat de Egyptische Mau de snelste der raskatten is. De staart is van gemiddelde lengte met een afgeronde top.
De kop is wigvormig met relatief grote oren, breed aan de basis met afgeronde top. Ze heeft een rechte neusrug die in het voorhoofd overloopt. De ogen zijn groot, amandelvormig bovenaan en rond aan de onderzijde.
De Egyptische Mau is waarschijnlijk een van de oudste kattenrassen te wereld. Ze is waarschijnlijk een afstammeling van de ‘Felis lybica Ocreate’ die leefde in het oude Ethiopië. Vierduizend jaar geleden dook de Mau (Egyptische woord voor kat) op in Egypte, waar hij zich makkelijk aanpaste en al snel een huisdier werd

De siamees (3 x uitgekomen)

De Siamees heeft een slanke, elegante en lenige bouw. Het sierlijke lichaam is lang en gespierd. De achterhand is hoger dan de voorhand. De poten zijn slank en lang, de voeten ovaal. De staart is lang en dun en loopt spits toe als een zweep. De lange, wigvormige kop wordt gedragen op een lange, slanke nek. De kat maakt een levendige en intelligente indruk. De oren zijn groot en puntig, breed aan de basis. De oren zetten de lijnen van de wig voort. De Vacht is zeer kort, fijn, glanzend en glad aanliggend.
De blauwe amandelvormige ogen zijn schuin geplaatst,maar niet diepliggend.
De points bevinden zich op de kop als masker, op de oren, poten, voeten en staart.
De Siamees is de meest extraverte van alle kattenrassen. Ze hebben een uitgesproken karakter en ze staan bekend om hun luidruchtige, maar melodieuze stem. Siamezen hebben een enorme behoefte aan sociaal contact en zijn erg bezitterig. Ze hebben nood aan aaien, knuffelen en ze zullen er alles aan doen om aandacht te krijgen. Het is ook de ideale schootkat.
De Siamees is een vrolijke en speelse kat die erg goed overeen komt met andere katten en honden. De Siamees is ook perfect af te richten; ze apporteert, zit, rolt enz. op eenvoudig verzoek. De Siamees is één van de langst levende raskatten.

Sphynx (12 x uitgekomen)

De Sphynx ziet er naakt uit, maar compleet haarloos is hij niet. De huid van een Sphynx is bedekt met heel korte donshaartjes. Als je hem aait voelt hij aan als een perzik of eerder een zeemvel. Op de oren, snuit, voeten en staart kunnen de donshaartjes iets langer zijn.
Het is een intelligente en zeer sociale kat die er erg van houdt om geaaid en geknuffeld te worden. Het is een speels en levendig dier dat perfect alleen, maar ook met andere huisdieren en mensen zeer speels en energiek omgaat.

Peterbald (2 x uitgekomen)

Middelgroot, slank en zeer gespierd lichaam met een gewicht van 2,5 tot 5,5 kg. Een elegante verschijning met een lang, slank en gespierd lichaam op fijne hoge poten, een wigvormige kop die gedragen wordt op een lange, slanke hals en zeer grote, laag geplaatste oren. De staart is lang en dun, in een punt toelopend (zweepstaart). Hoewel de Peterbald geheel haarloos lijkt te zijn, is dat niet het geval.
Evenals de rassen Siamees/Balinees en Oosters Korthaar/Langhaar, is de Peterbald een super-aanhankelijke, actieve, speelse en mens-gerichte kat. Hoewel minder eigenwijs en wat stabieler van karakter dan de oosterlingen, geven ze net als deze enorm veel liefde aan hun mens, maar eisen die ook in dezelfde mate terug. Ze zijn tot op hoge leeftijd speels en bewegelijk, ze zijn uitermate nieuwsgierig en bemoeien zich graag met alles. Daarbij zijn ze intelligent en inventief. De Peterbald is gemakkelijk in de omgang, heeft behoefte aan een of meerdere soortgenootjes als gezelschap en wil niet genegeerd worden.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

 • BeFreeLikeMe

  Manx... Mijn oom heeft een kruising tussen een Abessijn en een normale huiskat :) Hij heet Vincent (H)(H)(H)(H)(H)

  1 decennium geleden
 • tovenaartje

  abbesijn

  1 decennium geleden
 • xEternity

  ;d maar volgens mij is er echt iets mis met mijn quiz o.o
  manx & abbesijn zijn precies de enigste uitkomsten ..

  1 decennium geleden
 • Dreamhopper

  Manx :P
  I(H)Maincoons.. :P

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?