Welke hond ben jij ?

Stel je voor; iedereen is 1 van deze schattige beestjes. Maar welk ras zou jij dan zijn ? Doe de quiz!(cat)

Mogelijke uitkomsten

Labrador retriever (7 x uitgekomen)

De Labrador retriever of kortweg labrador is een hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador, en afstamt van de St. Johns-hond. Vanuit dit ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen, zoals de Gordon setter, de spaniël, de Flatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever.
De St. Johns-hond werd door de Eskimo's gebruikt voor de visvangst, de labrador werd gefokt voor de eendenjacht en voor de jacht in moerassige gebieden. De retriever heeft rudimentaire zwemvliezen tussen zijn tenen.

Duitse herder (4 x uitgekomen)

De Duitse herder is een herdershond die - zoals de naam al doet vermoeden - van oorsprong uit Duitsland komt. Het is een echte gebruikshond voor diverse doeleinden, maar ook geschikt als gezinshond.

Golden retriever (39 x uitgekomen)

De Golden is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Ze worden het liefst betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De Golden is buitengewoon kindvriendelijk en heeft een grote tolerantie en evenwichtige aard.
Ook als gezinshond is hij dus heel geschikt. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig, een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Een Golden blaft doorgaans weinig, maar wanneer vreemden zich op het terrein begeven zal hij u beslist waarschuwen. Ze zullen u echter wel niet verdedigen met hand en tand, het zijn geen echte waakhonden en verdedigingshonden. Golden retrievers zijn over het algemeen sterk maar zijn wat zachter van aard dan de labradors.

Berner sennenhond (2 x uitgekomen)

De Berner sennenhond is een grote, krachtig gebouwde berghond van Zwitserse afkomst. De hond heeft een schofthoogte van 64-70 cm (reu)/ 58-66 cm (teef) en is overwegend zwart met bruinwitte aftekeningen op kop, borst en poten. De vacht is lang en golvend. De naam van het ras verwijst naar kanton Bern waar deze hond gefokt werd. 'Sennen' betekent zoveel als 'boeren in de Alpen'.

Staffordshire-bulterriŽr (13 x uitgekomen)

De Staffordshire bullterriër (kortweg "Stafford", "Staff", "Staffie" of "Staffy" genoemd) is een middelgroot, kortharig hondenras, dat oorspronkelijk gefokt werd voor het stieren- en berengevecht. Honden die zich in het hondengevecht bewezen hadden werden met elkaar gekruist. Uiteindelijk ontstond zo de huidige Staffordshire bullterriër. Na het verbod op honden- en stierengevechten (1835) is de Staff tot een gewaardeerde metgezel uitgegroeid, zijn bloederig verleden heeft hij achter zich gelaten. De Staff wordt vaak omschreven als 'een grote hond in een kleine verpakking'.

Boxer (12 x uitgekomen)

De boxer is een hond en behoort tot de dogachtigen.
De boxer is verwant met de vele rassen die zich ontwikkelden uit de Molossian Hound, een oud-griekse waak-, vecht- en herdershond. Van Griekenland naar Rome en zo verder in Europa. In Duitsland werd deze Molossian Hond, de Bullenbeisser, een zeer moedige dog die ingezet werd voor de jacht op everzwijn en beren. En tevens tijdens stierengevechten. De Bullenbeisser evolueerde naar twee types van ras, bekend als Danzigers en Brabantse bullebijter genaamd naar de regio van afkomst. De Brabantse bullebijters waren de kleinste van de twee; en de boxer komt uit deze tak van de familiestamboom.

Cavalier King Charles-spaniŽl (3 x uitgekomen)

De Cavalier King Charles-spaniël is een kleine gezelschapshond, die heel erg gesteld is op gezelschap (zowel andere honden als mensen). Het ras heeft een redelijk lange zachte vacht en lange oren. Het ras stamt uit de twintigste eeuw maar heeft zijn wortels in een ouder ras, de King Charles-spaniël deze verschilt vooral door de snuit. Er worden officieel vier kleuren erkend: Black & Tan, Ruby, Blenheim en Tricolor

Engelse buldog (27 x uitgekomen)

Dit ras is een nauwe bloedverwant van de oude vechthonden van het molossertype, machtige dieren die hun naam ontlenen aan de landstreek Molossus in het Griekenland der klassieken. De naam Bulldog (die volgens sommigen afgeleid zou zijn van "bold dog" = moedige hond) duikt voor het eerst op in 1631, terwijl de eerste afbeelding van het ras uit 1740 dateert. Naar men beweert zou een zekere graaf Warren uit Stanford in 1231 gezien hebben hoe twee honden een paar vechtende stieren scheidden en hitsten. Aangezien zijn gevolg net als hij veel plezier had gehad in het schouwspel, organiseerde de graaf het van tijd tot tijd. Al spoedig groeide het in Engeland uit tot een waar volksvermaak. Men koos er zware honden met brede kaken voor uit, fokte deze systematisch verder en lette daarbij vooral op aangeboren scherpte.

Dashond (0 x uitgekomen)

Een dashond is een hondenras; een andere in het Nederlands gebruikelijke naam is teckel. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op dassen, vandaar de naam.

Engelse cockerspaniŽl (0 x uitgekomen)

De Engelse cockerspaniël is een hondenras. De Engelse cockerspaniël is een ijverig, actief, en krachtig jachthondje, met een altijd vrolijk kwispelend staartje. Zijn lichaam is gebalanceerd en compact. Idealiter moet de afstand van de schoft tot de grond gelijk zijn aan de afstand van de schoft tot aan de staartaanzet. De vacht van de cockerspaniël is glad en aanliggend, zijdeachtig en niet gegolfd; de bevedering is niet zo overvloedig.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?