Welke functie in de keuken is voor jou geschikt?

Iedereen kan wel een ei bakken. Maar hoeveel weet jij over de keuken? En hoe goed kun jij koken? Zou je geschikt zijn om in een restaurant te werken? En welke functie past dan bij jou? Check hier welke fuctie in de keuken het beste bij jou past!

1. We beginnen met wat algemene informatie. Weet je het verschil tussen koken en bakken?




2. Welke van de volgende keukens wordt niet als apart soortkeuken onderscheiden?




3. Dat was een makkelijk begin toch? Nu gaan we wat dieper in op de gerechten. Wat is geen typisch Mexicaans gerecht?




4. Uit welk land komt Goulash?




5. Waterzooi is een typisch gerecht uit:




6. Nu gaan we iets verder in op het menu en het keukengerei. Waarvoor dient een spoom?




7. Als je alle menugangen zou meetellen kom je uit op 17. Op welk nummer in deze klasse behoort de koffie? En op wel nummer spoom?




8. Wat is een hogedrukpan?




9. Waarvoor dient een dunschiller?




10. Nu we een deel van het keukengerei hebben gehad gaan we in op de kooktechnieken. Hoe noem je het klaarmaken van gehakt?




11. Wat is au- bain- marie?




12. Bij het barbecueën doe je een aardappel in aluminiumfolie en deze leg je op de een warme plaat. Hoe wordt deze techniek genoemd?




13. Wat is de laatste fase van het bereiden van crème brûlée?




14. Een echte chef-kok weet natuurlijk ook veel over gerechten. Wat is een burrito voor een gerecht?




15. Wat zit er in het basisrecept van een bechamelsausje?




16. Wat is het verschil tussen vermicelli en spaghetti?




17. Welke soep wordt ook wel kliekjessoep genoemd?




18. Farfalle is een pastasoort, maar hoe ziet deze eruit?




19. Wat is compote?




20. Om nog even tot in de details te treden, komen er wat vragen over smaak. Welke kruidenvariant is lekker om door rode kool te doen?




21. Vul in: … moet je niet opeten.




22. Welke noten passen qua smaak goed bij kip?




23. Welk braadmiddel geeft de puurste smaak?




24. Er volgen nog een paar vragen over hoe jij het in de keuken zou doen. Hoe zou jouw afwastechniek zijn?




25. Een klant is vegetarisch. Wat raad je aan om als vleesvervanger te eten?




26. Wat is de rol van een casserolier?




27. Als laatste nog een aantal persoonlijke vragen. Hoe vaak ga je naar een restaurant?



28. Lijkt het je leuk om in een restaurant te werken?



29. Hoe vaak kook je ongeveer per maand?



30. Vind je koken leuk?



Add Your Banner Here