Slaag jij voor het PTA film?

Wanneer je in de bovenbouw terecht komt, krijg je te maken met het vak ckv. Ckv staat voor 'culturele kunstzinnige vormgeving'. Hierbij komen verschillende onderwerpen te pas, waaronder film. In deze quiz ga ik de basiskennis voor dit onderdeel testen. Ik wil je daarom vragen Youtube bij de hand te nemen, en niet vergeten opperste concentratie. Veel plezier in dit examen 'film'.

1. Typ in bij Youtube 'twilight baseball scene' en neem het eerste filmpje. Hoe vaak is hier sprake van slow motion?


2. Typ in bij Youtube 'new moon motorcycle scene' en neem het eerste filmpje. Hoe noemt men de shot als Bella op de motor zit en van de voorkant gefilmd wordt?

3. Typ in bij Youtube 'Felix vs. Edward - New Moon' en neem het tweede filmpje. Is hier sprake van een dolly shot of een tracking shot?4. Waarvoor/waarom worden handheld opnames gebruikt?
5. Typ in bij Youtube 'dancer in the dark' en neem het tweede filmpje. Is dit een Dogma 95 film?


6. Typ in bij Youtube 'ted official trailer' en neem het vierde filmpje. Is dit een Dogma 95 film?


7. Typ in bij Youtube 'project x flying dog' en neem het eerste filmpje. In wat voor perspectief wordt er gefilmd vanaf het punt dat de hond de lucht in gaat?8. Typ in bij Youtube 'lip dub high school' en kies een willekeurig filmpje dat je leuk lijkt. Wat maakt dit filmpje een lip dub, of met andere woorden, wat houdt een lip dub in?

9. Wat is een mise-en-scène?
10. Waarvoor dient de belichting?11. Waarvoor is de positionering van de acteurs belangrijk?
12. Wat zijn de bouwstenen van een 'filmverhaal'?13. Wat is film?

14. Wat is een subjectief standpunt?
15. Wat hoort NIET bij de eed van een Dogma 95 film?
Add Your Banner Here