Overleef jij deze quiz?

Je staat voor de poort van een indrukwekkend, sprookjesachtig kasteel. Er hangt een enorme klopper aan de deur, maar net wanneer je je hand uitsteekt, er niet eens helemaal zeker van wat je precies wilt doen, zwaaien de deuren open. Je blijft staan, aarzelend. Alles lijkt verlaten. Zou je niet eigenlijk moeten proberen een weg terug naar de bewoonde wereld te vinden? Hoe ben je hier eigenlijk gekomen? Je kunt het je niet precies meer herinneren.
Ten langen leste zet je toch de eerste stap over de drempel, want dat is immers wat mensen in horrorfilms ook altijd doen. Net wanneer je beseft hoe het meestal met tieners in spookachtige landhuizen afloopt, slaan de deuren met een luide knal achter je dicht en zit je opgesloten in het donker, alsof je bent opgeslokt door een groot beest. Verdriedubbeltjes, denk je, terwijl je om je heen tuurt.


De bedoeling is simpel: je krijgt zes vragen met elk zes antwoorden. Het is aan jou om telkens een antwoord te kiezen, in de hoop dat het een juist pad is en je de hele quiz zult overleven. Durf je het aan?
Ik hoop het voor je, want het is al te laat om nog terug te keren.

Mogelijke uitkomsten

Je hebt het niet eens tot vraag twee gehaald. (45 x uitgekomen)

Jij hebt het niet overleefd!
Meteen bij de allereerste vraag heb je al een foute keuze gemaakt, dus helaas heb je je lichaam daar achter moeten laten en ben je verder gezweefd als geest. Bekijk het van de positieve kant: je kunt zelfs als geest je computer nog bedienen, dus in ieder geval zul je je niet snel vervelen. Je hoeft ook niet meer te eten of slapen. Hoera!

Deze reis eindigde voor jou bij de tweede vraag. (96 x uitgekomen)

Je hebt het niet overleefd!
Je hebt je dapper door de eerste vraag geslagen, maar net toen je dacht dat je misschien toch een grotere kans had om te overleven dan je had verwacht, koos je de verkeerde knop en werd je opgegeten door rode vleermuizen met horentjes. Gelukkig bevatten de horens een verdovend middel, waardoor je niets van je vreselijke lot hebt gemerkt. En hé, twee van de zeven is helemaal niet slecht!
(Nou oké, het is wel een beetje slecht. Volgende keer beter, als je in reïncarnatie gelooft.)

Vraag drie werd jouw dood. (152 x uitgekomen)

Jij hebt het niet overleefd!
Bij vraag drie maakte je een cruciale fout, waardoor de nummers veranderden in giftige slangen. Je wist nog drie van de monsterlijke wezens te wurgen met elkaar, maar ondertussen beet er een in je teen en hield je ongemerkt op met leven. Ach, dat heb je soms.

Gefeliciteerd, jij hebt het gehaald... tot vraag vier. (46 x uitgekomen)

Jij hebt het niet overleefd, maar je bent wel tot over de helft geraakt!
Dat is waarschijnlijk een schrale troost voor de familieleden die met zakdoekjes tegen hun ogen gedrukt om je graf staan, maar in ieder geval kun jij het eeuwige niet-leven tegemoet gaan met de geruststellende kennis dat je niet helemaal faalt. Natuurlijk wel een beetje, want niet-leven is nou eenmaal geen wel-leven, maar dat soort depressieve gedachten zijn voor Jammerende Jenny. Concentreer je op de positieve gedachten: je kunt nu voor altijd en eeuwig in het huis van je geliefden ronddobberen, zonder dat zij zich bewust zijn van je aanwezigheid of weten dat je hen kunt horen. Gezellig!

Vraag vijf was net iets te veel voor jou. (53 x uitgekomen)

Jij hebt het niet overleefd.
Je weet toch dat je slapende draken nooit moet kietelen? En houd nou maar op te beweren dat je dat niet hebt gedaan, want het vredelievende, vuurspuwende draakje dat je wakker hebt gemaakt zegt iets anders. In ieder geval is het vast een troostende gedachte dat je niet voor niets bent gestorven: de draak had nog nooit zo lekker gegeten. Zeg nou zelf, aan stukjes gescheurd worden door een geschubd monster klinkt toch een stuk gaver dan langzaam wegrotten in een kist?

Vraag zes. Zes! (63 x uitgekomen)

Jij hebt het niet gehaald. Net niet.
Je was zo dichtbij dat je de vrijheid waarschijnlijk al bijna kon ruiken! Het was haast tijd om We zijn er bijna te zingen, maar nee hoor, jij moest natuurlijk net op het allerlaatste moment nog de verkeerde keuze maken en exploderen. Weet je wel hoeveel moeite het kost om al die stukjes vlees weer van de muur te schrapen? En het plafond, oh, het plafond! Tssk. Als je niet dood was, zou ik je een verfkwast in je hand drukken zodat je zelf al die verdachte vlekken over kon schilderen.

Je leeft! JE LEEFT! (74 x uitgekomen)

Gefeliciteerd, jij hebt het overleefd!
Dit is zo een geweldige prestatie dat ik zelfs wat overdreven hoofdletters heb gebruikt om uit te drukken hoe verbaasd en blij ik ben. Je hebt alle onmogelijke opdrachten die specifiek waren ontworpen om niemand door te laten weten te omzeilen! Jippie, of zo. Nou alleen je weg terug naar huis nog vinden door die woestijn die zich voor je uitstrekt. Je hebt geen water, passende kleding of enig idee welke kant je op moet, maar het lukt het vast wel; je hebt tenslotte deze quiz overleefd, dus je kunt (bijna) alles.
Succes, en schrik niet al te erg als het kasteel achter je aan lijkt te lopen. Dat doet het wel eens, maar het bijt niet, meestal.

Statistieken

Statistieken

Reageer (63)

 • Vega

  Al bij de tweede vraag dood (huil), nu ga ik nooit een echte draak zien ..........

  7 jaar geleden
 • Mette_Sprookjes

  Ik ging metteen dood. Daarom zal ik nooit een random spookachtig kasteel in stappen bedankt voor de wijze les.

  7 jaar geleden
 • PotterHead4ever

  Ik leef!

  7 jaar geleden
 • liefmeiske

  ik leef!

  8 jaar geleden
 • Spottedpaw

  IK LEEF! :D

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?