Harry Potter quiz! (Hardcore)

HalloHallo!!

Ik zelf heb de boeken serie echt iets van 5x in het Nederlands gelezen en 2x in het Engels.
Ik heb samen met mijn zus een lijst opgesteld van lastige vragen uit het boek en weetjes die sommige Potterheads misschien weten.
Deze zijn na onze mening niet echt bekend dus we hopen dat ze kloppen..

Veel succes!!

Xoxo Lenox

ps. Hou de eer aan jezelf en zoek de antwoorden niet op, deze quiz is om jou kennis te peilen op dit onderwerp dus doe het dan ook eerlijk(A)
pss. sommige antwoorden zijn in het Engels omdat ik óf de Nederlandse vertaling niet weet óf omdat ik de Nederlandse naam van een karakter niet kan vinden:$sorry daarvoor..


In de top:
14-6-2014 12:10
18-6-2014 22:01

Dank jullie wel(flower)

1. Hoe veel soorten wilde draak zijn er in Groot-Brittannië, volgens de Harry potter boeken? (Een makkelijke om mee te beginnen;))2. In Harry Potter en de geheime kamer zie je een verandering in Daniel Radcliffe zijn rol ten opzicht van de eerste film. Wat is het?3. Welke tovenaar bootst zijn eigen dood na door een Lethifold aanval na te streven vanwege zijn affaire met de eigenares van The Green Dragon?(vermeld in Fantastic Beasts and Where to Find Them)
4. Wat was de naam van de genezer die werkt met de waard Janus Thickey in het Saint Mungo ziekenhuis voor magische kwaaltjes?5. Welk Zwerkbal team is bekend voor het aannemen van alleen vrouwen?

6. Wat is de vertaling van het school motto van Zwijnstein?? Deze gaat zo: "Draco Domiens Nunquam Titilandus"7. Welk boek is niet geschreven door Gladianus Smalhart?


8. Wat is, in het eerste boek, de naam van het hotel waar oom Herman stopt voordat ze met zijn allen naar het hutje/huisje op de rots gaan.9. Aan welke ziekte overleed de grootvader van Draco Malfidus?
10. Op welke dag van de week heeft Harry ,in zijn 5e jaar, les in toverdranken?