Welke griekse godin ben jij?

Iedereen lijkt wel een beetje op een Griekse godin. Maar op welke Griekse godin lijk jij het meest?
Ps als je een jongen bent is deze test voor jou!

Mogelijke uitkomsten

Hera! (629 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Hera, de godin van het huwelijk en oppergodin. Je staat bekend als knap, trots en soms jaloers, maar altijd trouw.
Hera was de vrouw van Zeus en dus de oppergodin, maar Zeus ging er vaak op uit met andere vrouwen. Dit tot grote ergernis van Hera. Zo zat ze de held Herakles zijn hele leven dwars. Maar als je haar aan je kant hebt, zoals Jason, is ze machtig en behulpzaam.

Athena! (696 x uitgekomen)

Jij lijkt op Athena! Dat is de godin van de wijsheid, strategie en handvaardigheid. Je bent intelligent, strategisch en creatief.
Athena is geboren uit het hoofd van Zeus, volwassen, met alles al aan. Ze heeft veel uitgevonden, zoals het spinnewiel, en de kruik. Haar belangrijkste uitvinding was de olijfboom.
Athena was de beschermster van veel helden, zoals Herakles, Odysseus en Perseus. Van Perseus kreeg ze de kop van Medusa cadeau die ze op haar borst draagt.

Aphrodite! (363 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Aphrodite! Zij is de godin van de liefde en van de schoonheid. Je bent knap, populair en een koppelaar.
Aphrodite was beslist de mooiste van alle godinnen. Eigenlijk is ze getrouwd met Hephaistos, maar is vaak op avontuur met andere mannen, zoals Ares en Adonis. Uit haar relatie met Ancises wordt Aeneas, voorvader van de stichters van Rome (Romulus en Remus) geboren.

Demeter! (433 x uitgekomen)

Jou persoonlijkheid matcht het best met die van Demeter, de godin van de landbouw. Je bent trouw, aardig en behulpzaam.
Demeter was een belangrijke godin die je tevreden moest houden. Als je haar kwaad maakte mislukte je oogst. Mensen brachten ook veel offers aan haar voor een goede oogst.
Haar dochter, Persephone, was geschaakt door Hades. Uiteindelijk was besloten dat Persephone in de lente en zomer bij haar moeder mocht wonen en in de herfst en winter bij haar echtgenoot. Hiermee werden de seizoenen verklaard.

Hestia! (693 x uitgekomen)

Jij lijkt op Hestia, de godin van het gezin en de huiselijke haard. Ze bent behulpzaam, vriendelijk en warm.
Hestia was de oudste zus van Zeus en zat bij de haard. Ze kreeg altijd als eerste een stukje geofferd vlees. Als mensen ergens anders heen gingen namen ze een stukje hout uit hun haard mee, in de hoop dat Hestia hen dan goedgezind zou zijn.

Artemis! (343 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Artemis! Dat is de godin van de jacht en de maagdelijkheid. Je bent zelfstandig, eigenwijs (positief dan hè) en wil niks van mannen weten.
Artemis was de zus van Apollo en dus een dochter van Zeus. Ze had zich voorgenomen om altijd maagd te blijven en dat is ze nu nog steeds. Ze wil niks van mannen weten, de enige mannen waarmee ze omgaat zijn Apollo en de andere goden van de Olympus. Ze is vaak jagend te vinden in de bossen.

Iris! (199 x uitgekomen)

Jij lijkt op Iris! Zij is de godin van de regenboog. Jij bent snel, handig en mooi.
Iris was net als Hermes de boodschapster van de goden. Als ze van de Olympus afreisde naar de aarde was de brug daarvan volgens de grieken een regenboog.

Statistieken

Statistieken

Reageer (18)

 • Alicevhd

  IRIS joepie

  1 week geleden
 • Emma___

  Athena🥳

  1 week geleden
 • Emma_VanEynde

  Hestia, das wel cool, mega toffe quiz

  2 weken geleden
 • Megaeraaa

  Athena of Artemis
  Kan allebei (Y)

  2 jaar geleden
 • Wolfie18

  Athena en Artemis passen allebei bij mij

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?