Hondenrassen-quiz

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen. Dit is een test waarbij gemeten wordt hoeveel jij weet over verschillende hondenrassen. Dit kan zijn door middel van een uitleg waarbij jij het juiste ras aan moet klikken, of andersom en misschien wel iets heel anders.
Veel succes!

1. Vraag 1: Welk hondenras hoort bij deze beschrijving? Dit hondenras is een herdershond dat afkomstig is uit Amerika. Hij is middelgroot, tegen de groot aan, met een stokmaat van 45 ŗ 50 centimeter. Ze hebben een loyaal karakter en zijn heel intelligent, maar het zijn zeker geen beginnershonden. Je spot ze vooral in de kleuren blue merle, maar je ziet ze ook wel eens in red merle, tricolor en red liver.


2. Welke beschrijving past het beste bij de Duitse herder?


3. Vraag 3: Waar of niet waar? Een Flatcoated retriever is hetzelfde als Golden retriever, met als enige verschil dat Golden retrievers alleen blond van kleur kunnen zijn en Flatcoated retrievers ook in kleuren zoals zwart voorkomen.


4. Vraag 4: Welk van deze hondenrassen bestaat niet? A: Mudi. B: Polski Nazanni.


5. Vraag 5: Vul aan. De pitbull is een...6. Vraag 6: Waar of niet waar? De Nova Scotia Duck Tolling retriever is - ondanks de lange naam - de kleinste van de groep van retrievers.


7. Vraag 8: In welke vachttypes komen Teckels officieel voor?