Welke god of godin ben jij?

In deze quiz kom jij erachter welke Romeinse god jij bent!

Mogelijke uitkomsten

Jupiter! (18 x uitgekomen)

Jij bent de god van de donder en de bliksem! En je bent de oppergod! Dus je hebt veel macht. Je hebt meerdere vrouwen en veel kinderen, ook heb je twee broers: Neptunus en Pluto.

Neptunus! (20 x uitgekomen)

Neptunus is de god van de zee, aardbevingen en van de paarden.
Neptunus werd vaak uitgebeeld als een oudere man, die vaak naakt of halfnaakt was. Neptunus had meestal een baard en lange haren, vaak grijs. Zijn haren waren meestal golvend. Hij had als attributen vaak een drietand. Een drietand werd oorspronkelijk gebruikt om een vis te spiesen, om het zo te vangen. Echter is de drietand bij Neptunus symbolisch. Het was eigenlijk zijn verdedigingswapen en gaf hem de bevoegdheid over de zee.

Pluto! (5 x uitgekomen)

Pluto is de koning van de Romeinse onderwereld. Zijn rijk strekt zich uit onder de aarde, onder de wereld van de levende mensen. Het is de plaats waar de zielen van de overledenen heengaan om de eeuwigheid door te brengen.

Minerva! (21 x uitgekomen)

Minerva is de Romeinse godin van wijsheid en strategische oorlogsvoering en de sponsor van kunst, handel en strategie.
Minerva was geboren uit het hoofd van Jupiter. Jupiter had erge hoofdpijn en liet zijn hoofd openhakken door Vulcanus. Toen sprong Minerva er met harnas en al uit.

Vulcanus! (7 x uitgekomen)

Vulcanus was bij zijn geboorte zo lelijk dat zijn moeder hem niet wilde en hem van de Olympus afwierp. Gelukkig kwam hij in zee terecht en kon hij opgroeien doordat hij gevonden werd door twee nimfen. Toen hij volwassen was bouwde hij een smidse onder de vulkaan Etna. Later nam hij wraak op zijn moeder door een prachtige troon voor haar te maken waaruit zij niet kon opstaan, hij zou haar alleen weer bevrijden als hij terug mocht op de Olympus als smid voor Jupiter en als hij mocht trouwen met de godin van de liefde, Venus, en dit gebeurde ook.

Mars! (1 x uitgekomen)

Mars is een Romeinse god. Hij is de god van de oorlog.
De oude Romeinen dienden hem. Mars de zoon was van Jupiter, de Romeinse oppergod.
Er werd vaak tot Mars gebeden. Als er een oorlog kwam baden de Romeinen tot hem voor een overwinning in de strijd.

Bacchus (3 x uitgekomen)

Bacchus is in de Romeinse godsdienst de god van de wijn, en van de roes en de dronkenschap. Hij is de zoon van Jupiter en Semele. Toen zijn moeder zwanger van hem was, werd zij door Jupiters bliksem gedood. Het ongeboren kind werd vervolgens in Jupiters dij genaaid, en kwam drie maanden later ter wereld.

Venus (0 x uitgekomen)

Venus is een Romeinse godin, wiens functies liefde, schoonheid, verlangen, seks, vruchtbaarheid, voorspoed en overwinning omvatten. In de Romeinse mythologie was ze de voorvader van het Romeinse volk via haar zoon, Aeneas, die de val van Troje overleefde en naar Italië vluchtte. Julius Caesar claimde haar als zijn voorvader.

Statistieken

Statistieken

Reacties (5)

 • helddiesterkis

  als je mijn poll doet beloof ik je dat ik niet meer agressief zal zijn

  2 maanden geleden
 • helddiesterkis

  :@

  3 maanden geleden
 • helddiesterkis

  megaeraaa grrrrrrrrrrr:@

  3 maanden geleden
  • Megaeraaa

   Wat is er?
   En waarom ben je altijd zo agressief?

   3 maanden geleden
 • Megaeraaa

  Minerva
  Dacht ik al (:

  Ps: volgens mij is handel eerder een Hermesding.
  Leuke quiz!

  3 maanden geleden
 • Ristridin

  Leuke quiz! Ik ben minerva:)

  5 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?

Add Your Banner Here