test of je van marvel of dc bent

door middel van deze test ontdek je of je van marvel of dc bent

Mogelijke uitkomsten

marvel (8 x uitgekomen)


Avengers

The avengers logo.png
Uitgever Marvel Comics
Eerste verschijning Avengers Vol. 1, No. 1 (september 1963)
Bedacht door Stan Lee & Jack Kirby
Team status actief
Hoofdkwartier Avengers Mansion (New Avengers)
Stark Tower (Avengers)
Hydrobase (ex-hoofdkwartier, vernietigd)
Samenstelling
Huidige samenstelling War Machine
Thor
Falcon
Black Panther
Captain Marvel
Hulk
Scarlet Witch
Hawkeye
Spider-Man
Belangrijke voormalige leden Iron Man†
Black Widow†
Quicksilver†
Captain America
Vision†

The Avengers (in Nederlandstalige uitgaven eerst vertaald als De Wrekers, daarna als De Vergelders tot de Nederlandse vertalingen stopten) zijn een superheldenteam dat is samengesteld uit superhelden van Marvel Comics. De leden verschenen voor het eerst samen in de comic The Avengers nr. 1 (september 1963). Kenmerkend aan The Avengers zijn de strijdkreet Avengers Assemble ('Vergelders Verzamelen') en de bijnaam Earth’s Mightiest Heroes ('de machtigste helden op aarde').

Het team bestond oorspronkelijk uit Ant-Man, Wasp, Thor, Iron Man en Hulk. Deze samenstelling werd regelmatig veranderd. Andere helden die lange tijd bij de Avengers zijn geweest zijn Scarlet Witch, Quicksilver, Hawkeye, Vision, Black Widow en de leider van het team Captain America.

De Avengers werden officieel erkend als superheldenteam door de Amerikaanse overheid en de Verenigde Naties. Veel van de stripverhalen gingen over wat het inhoudt om een supermens te zijn, plus de rol en verantwoordelijkheden van superhelden.

De Avengers zijn sinds hun eerste verschijning een essentieel onderdeel van het Marvel Universum. In 1999 verscheen er een kortlopende animatieserie getiteld The Avengers: United They Stand en in 2006 de animatiefilm Ultimate Avengers. Op 25 april 2012 verscheen de eerste bioscoopfilm van The Avengers, die ook de naam The Avengers draagt. Naar de komst van deze film werd al meerdere keren verwezen na de eindcredits in films binnen het Marvel Cinematic Universe van de afzonderlijke teamleden, zoals The Incredible Hulk (2008), Iron Man (2008), Thor (2011), en Captain America: The First Avenger (2011).

dc (4 x uitgekomen)


DC Comics is een van de grootste Amerikaanse uitgevers van comics - een Amerikaanse vorm van stripverhalen - en gerelateerde media. DC is verantwoordelijk voor strips over beroemde personages als Superman, Batman, Wonder Woman, the Flash, Green Lantern, Aquaman, Green Arrow en hun teamgenoten in de Justice League of America. Al tientallen jaren is DC een van de grootste Amerikaanse stripcompagnieën, samen met Marvel Comics

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?

Add Your Banner Here