The Great Quizlet Writing War.
Wat is de bedoeling?
De bedoeling is dat er twee ‘’kampen’’ zijn die het tegen elkaar opnemen in een soort wedstrijd.

Hoe gaat dat in z’n werk?
      Er zijn twee kampen, elk hebben een bepaald aantal deelnemers en één officier. Per 10 dagen wordt er een genre aan elk kamp toegespeeld, de bedoeling is dat één of twee mensen uit dat kamp in dat genre een Stand Alone gaan schrijven.
      De deelnemers voor elke twee weken worden random gekozen, wil je deze keer niet/heb je geen tijd/komt het genre je niet lekker uit, geen probleem, we gaan naar de volgende in de lijst. Er wordt wel bijgehouden wie er hoe vaak heeft geschreven.
      Je mag ook samenwerken maar geef dit aan, je mag dus samen een SA schrijven als je het niet alleen wil doen.

Wat doet de officier?
      De officier is de persoon die zorgt dat de SA van zijn/haar Kamp wordt doorgegeven aan de jury. Ook zorgt de officier er voor dat er in het Kamp geen afslachtingen plaatsvinden, hoe meer man, hoe groter de kans om te winnen. (Als er echt ruzie is stap dan naar de organisator van deze oorlog en desnoods een bemiddelaar.) Een officier doet ook gewoon mee als soldaat.

Juryleden?
      Deze oorlog is er één neutrale partij die een kant moet kiezen, vijf juryleden zullen stemmen op de SA die zij het beste vinden. Let op: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Vijf leden en niet meer, je kan als jurylid niet meer meedoen met schrijven zelf en behoort dus niet bij een Kamp. Je stemt op een poll en mag eventueel een korte feedback geven maar dat hoeft niet.
-Als je géén jurylid bent en je stemt toch dan moeten we je helaas van het front verwijderen.

De Kampen
      Als je deelneemt aan deze oorlog zal je random bij een Kamp worden ingedeeld door de organisator, dit is om te voorkomen dat één van de partijen veel meer soldaten heeft dan de ander én om te voorkomen dat alle ‘’betere’’ en ‘’iets minder gevorderde’’ soldaten in hetzelfde Kamp gaan samenspannen. Geen discussie over welk Kamp, zit je toevallig bij iemand die je niet mag. Heb je pech, je familie kan je immers ook niet zelf kiezen.

De Stand Alones
      Een SA moet minimaal 400 woorden bevatten en mag maximaal 1.500 woorden bevatten. Dit om te voorkomen dat er mensen zijn die niet mee kunnen/willen doen i.v.m. een te hoge verwachting in het aantal woorden en om er voor de zorgen dat we geen eindeloos lange verhalen krijgen.
      Je bent vrij in perspectief en tijd en kan het verhaal schrijven zoals je wilt, het enige is, het moet overeenkomen met je genre. Als dat niet het geval is, moet je de SA aanpassen of de ronde overdragen aan een andere soldaat die de bevelen wel begrepen heeft. (:


De Genres
De deelnemende genres zijn:
-Fantasy
-Si-Fi
-Drama
-Historisch
-Misdaad
-Komedie
-Cross-over [vermenging van 2 genres, --> aangeven bij organisator én officier!]
-Avontuur
-Horror
-Thriller
-Actie
-Real-life [nee, dit is niet hetzelfde als drama!]
-Fanfiction [graag aangeven waarover, alleen toegestaan ééns in de vjf rondes, deze wedstrijd is vooral op OP's gericht.]
-Mysterie
-Sprookje
-Detective
-Romantiek
-Oorlog
-Spanning
-Vriendschap
-Alternatief [zelf een genre kiezen]

Voorbeeld:

Kamp 1:
Ronde 1: fantasy
Ronde 2: horror
Ronde 3: misdaad
Ronde 4: historisch

Kamp 2:
Ronde 1: horror
Ronde 2: fantasy
Ronde 3: historisch
Ronde 4: misdaad

Je schrijft dus tegen een andere genre maar de ronde daarna is het omgedraaid.


Bèta-readers
      Het gebruik van bèta hulp is niet toegestaan, de bèta’s zelf mogen natuurlijk wel meedoen! Er wordt rekening gehouden met dyslecten als je dit doorgeeft zal dit in de beginpost worden vermeld.

De Rondes
      Een ronde duurt exact 5 dagen [3 dagen schrijftijd, 2 beoordelen], er komen zo veel rondes als deelnemers [genres komen dus meerdere keren voorbij in andere combinaties] en als alle deelnemers zijn geweest en het is nog steeds leuk dan beginnen we weer opnieuw. Note: in 10 dagen hetzelfde genre komen er wel twee verschillende vehalen, aangezien één ronde maar 5 dagen duurt.
      De soldaat die moet schrijven wordt ge-gb’t. Het is dus wel de bedoeling dat je actief aanwezig bent op Quizlet, als je niet binnen 24 uur bevestigd dat je wel of niet wilt schrijven gaan we naar de volgende op de lijst.

Punten en beoordelingen
      Er wordt niet echt beoordeeld maar meer globaal gekeken naar de verhalen. Het kan zijn dat er een korte feedback bijstaat, afhankelijk van hoeveel zin/tijd elk jurylid heeft. Er wordt door de jury dus anoniem gestemd en het beste verhaal verdient één punt voor zijn/haar kamp.

Regels
-Houd je aan de huisregels van Quizlet
-Inschrijven met username én gewone naam
-Username verandering doorgeven
-Langere afwezigheid doorgeven via pb of gb naar wedstrijdorganisator.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
D • E • E • L • N • E • M • E • R • S 168 184 8 jaar geleden
A • R • C • H • I • E • F 127 289 8 jaar geleden
Uitleg 0 200 8 jaar geleden

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen