Naar de toekomst

Romi's schrijfwedstrijd

Topic 1
Topic 2


Hallo lieve Q'ers!

Welkom bij mijn schrijfwedstrijd 'Naar de toekomst'. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit een wedstrijd voor alle sci-fi fanaten die hun verhalen met de wereld willen delen. Dus hou je enorm veel van dit genre, of wil je jezelf eens uitdagen in een genre dat je niet meteen ligt? Dan is deze wedstrijd zeker iets voor jou!Algemeen

Lees zeker eens door voordat je je inschrijft!

De wedstrijd

Zoals ik al zei is dit een wedstrijd voor alle liefhebbers van het sciencefiction genre. Vanzelfsprekend zal er dus ook alleen maar in dit genre worden geschreven - al geven de opdrachten zelf je ook niet echt een andere keus. Daarnaast worden er ook enkel OP-verhalen ingeleverd (dus enkel en alleen personages die jezelf hebt bedacht). Het is geen afvalrace, dus, tenzij je je uitschrijft of niets inlevert, blijft iedereen tot het einde in de wedstrijd.


De opdrachten

De wedstrijd zal bestaan uit vijf rondes: vier opdrachten en een finale. Deze opdrachten hebben allemaal betrekking tot een onderwerp dat vaak gebruikt wordt in het sciencefiction genre, je zou dus kunnen zeggen dat het een beetje over de 'stereotypes' van de sciencefiction gaat. Jouw taak is natuurlijk om het onderwerp zo origineel mogelijk te gebruiken! Naast het thema, krijg je ook nog een bijkomende vereiste. Dit kan van alles zijn: tot een beschrijving van een personage dat je in het verhaal moet verwerken, of een voorwerp dat een belangrijke rol moet spelen in je kort verhaal. Voor iedere opdracht krijg je tien dagen de tijd, met eventueel een uitstel van vier dagen. Inleveren doe je steeds door een link van het desbetreffende hoofdstuk naar mij door te sturen via PB.


De extra's

Terwijl de jury aan het verbeteren is, krijgen jullie de kans om een extra te maken. Deze extra is een kleine opdracht die samen met de opdracht online zal komen - je kan ze dus ook maken als je bijvoorbeeld eerder klaar zou zijn met de opdracht zelf. Belangrijk om te weten is dat deze extra's volledig vrijblijvend zijn: je hoeft ze zeker niet te maken, maar als je je verveelt, is het zeker geen slecht idee. De extra's zullen niet beoordeeld worden. Ik wil wel op de een of andere manier de extra ingeleverd zien (via PB, hier in het topic, of in mijn gastenboekje: maakt op zich niet uit). Op de extra's staat ook geen vaste deadline.

Met de extra's zelf valt niets te winnen, maar degenen die alle extra's en alle opdrachten hebben gemaakt, krijgen van mij 9 credits aan het eind van de rit.


Uitstel en jokers

Simpel: je kunt bij iedere ronde uitstel aanvragen, maar doe dit alsjeblieft voor de deadline. Vergeet je uitstel aan te vragen, dan gaan er per dag vijf punten af van je totaal.

Je kunt één keer een joker inzetten en dus niets inleveren. Gelieve de joker op voorhand aan te vragen. Vraag je geen joker aan en lever je niets in, dan wordt je joker automatisch ingezet, maar verlies je 3 punten van je volgende opdracht.


Puntenverdeling

De puntenverdeling zal bij iedere opdracht anders zijn, maar wat wel zeker is, is dat iedere opdracht op 100 punten zal komen te staan. Dit is een gemiddelde van de scores van de juryleden. Waar precies punten op zullen staan, zal bij de opdracht vermeld worden, maar waar je sowieso aandacht aan moet besteden is:
x Originaliteit
x Spelling en grammatica
x Het houden aan de opdracht
x Vlotheid
x Stijl

Deelnemers

Ik ben op zoek naar ongeveer vijftien enthousiaste deelnemers. Ik heb veel wedstrijden gezien waar de helft van de deelnemers het al na de eerste ronde laten afweten, dus denk alsjeblieft goed na voordat je je inschrijft. Weet je zeker dat je je niet aan de deadlines kunt houden? Dan is het misschien beter dat je je niet inschrijft. Inschrijven doe je door het gewoon even in het topic te melden.

1. Azraq
2. Bry
3. xxstella
4. Chlorisse
5. _Martyr
6. xlunalovegood
7. Incidium
8. Square
9. SelenaGomez1
10. Underscore
11. Nodotaim
12. Nerwen
13. DarIing
14. Sonar
15. Billywig
16. Shireen
17. Famel
18. Necessity
19. Krolock
20. Kanda
21. Meruul


De jury

Ik ben op zoek naar twee andere juryleden. Helaas ben ik een beetje kritisch en ga ik niet zomaar iedereen aannemen. Als je jury wil worden, schrijf dan eerst een korte motivatie in een PB naar mij.

Wat zal ik van jou zal verwachten? Je bent kritisch: aan een jury die iedereen een tien geeft en overal 'geweldig!' bij schrijft, hebben ik en de deelnemers niets. Je kunt je punten motiveren: bij elk punt dat je geeft moet je kort even toelichten waarom (bij grammatica en spelling zou ik ook graag echt de fouten zien die je gevonden hebt), zodat ik en de deelnemers weten dat je niet zomaar een willekeurige score geeft. Je kunt deadlines halen: ik ga geen eeuwen op je wachten, en de deelnemers al helemaal niet. Ben je één of twee dagen te laat? Geen probleem, maar geef wel even op voorhand aan dat je later gaat zijn. Doe je dit niet, dan ga ik ervan uit dat je deze ronde skipt. Wat kun je van mij verwachten? Precies hetzelfde.

Als jurylid is het mogelijk om, als je even een heel drukke periode hebt, een ronde te skippen. Dat betekent dat je voor deze ronde even niet mee jureert. Als je dit doet, geef het dan wel even op voorhand aan.

Ik hoop dat ik hiermee niemand heb afgeschrikt, haha.

Meldt geen ander jurylid zich aan, dan zal ik het enige jurylid zijn.

1. Tyki
2. Richonne


De prijzen

x Eerste plek: 25 credits
x Tweede plek: 15 credits
x Derde plek: 10 credits
x Iedereen die alle opdrachten (en dus ook alle extra's) heeft gemaakt: een spotlight naar keuze, of 9 credits


De regels

x We zijn lief voor elkaar: geen geruzie en we breken elkaars werk niet af,
x Met problemen kom je naar mij, niet naar de andere juryleden,
x Naamsveranderingen doorgeven alsjeblieft,
x Je verhaal is Nederlands, en een OP en heeft betrekking tot sci-fi,
x Inleveren via linkje in PB naar mij,
x Q's huisregels,
Toestemming:
Hallo Tyki,

Je wedstrijd ziet er verzorgd en veelbelovend uit! Je hebt toestemming om de wedstrijd te starten. Denk eraan dat wedstrijden maximaal vier maanden mogen duren en dat je topic wordt gesloten als je er drie weken niet hebt gereageerd. Veel plezier met de organisatie van je wedstrijd!

Groetjes,
Rubin
Wedstrijdmoderator

Inschrijvingen: gesloten

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
Tussenstand 607 331 6 jaar geleden
Opdracht één: dystopie 597 351 6 jaar geleden
Inzendingen opdracht één 67 166 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht één - Tyki 10109 374 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht 1 - JDM 7741 208 6 jaar geleden
Opdracht twee: robots 491 235 6 jaar geleden
Inzendingen opdracht twee 67 177 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht twee - Plato 6589 261 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht 2 - Richonne 7510 229 6 jaar geleden
Opdracht drie: ruimte 560 180 6 jaar geleden
Inzendingen opdracht drie 52 86 6 jaar geleden
Nieuw topic! 5 85 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht drie - Dazai 6162 203 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht 3 - Richonne 5327 135 6 jaar geleden
Opdracht vier: zombies 791 125 6 jaar geleden
Inzendingen opdracht vier 37 74 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht vier - Dazai 5527 174 6 jaar geleden
Beoordelingen opdracht 4 - Tilikum 4337 180 6 jaar geleden
Finaleopdracht: Naar de toekomst 704 114 6 jaar geleden
Inzendingen finaleopdracht 35 92 5 jaar geleden
Beoordelingen finaleopdracht - Dazai 5509 93 5 jaar geleden
Beoordelingen finaleopdracht - Richonne 4862 66 5 jaar geleden
En de winnaar is... 279 104 5 jaar geleden

Reageer (4)

 • SelenaGomez1

  Hoe kan je onderaan de tekst rechts van de foto krijgen? (:

  6 jaar geleden
 • Alyssandre

  Hey! Ik heb nog een vraagje. Moet het verhaal, like, helemaal af zijn, of kan het ook een stuk van een verhaal zijn?

  6 jaar geleden
 • Famel

  Nou, dankzij jouw bemoedigende woorden, zou ik graag mee willen doen. We zullen zien waar het schip strand.

  6 jaar geleden
 • SelenaGomez1

  Hé, ik wil wel meedoen, hoe kan ik me inschrijven?

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen