“Nevermore.”

De eenentwintigjarige literatuurstudent Pim Pauwels lijkt een perfect normaal leven te leiden, maar er is helemaal niets normaal of perfect aan zijn leven. Zolang hij zich kan herinneren, ziet hij in zijn ooghoek iedere dag opnieuw een klein, pikzwart mormel staan – zijn schaduwtrol. Het is vaag, té vaag om echt te kunnen zien hoe het beest eruit ziet. Pim verklaart zichzelf gek en neemt het verstandige besluit om het ding te negeren. Wanneer hij op een dag echter wakker wordt in 1844, beroofd van al zijn herinneringen maar toch niet helemaal, is zijn schaduwtrol daar nog steeds. Zelfs de ontmoeting met zijn allergrootste idool kan de angst niet uit Pims lichaam verdrijven, want hij weet het zeker: de schaduwtrol is dichterbij gekomen. Zo dicht dat Pim met honderd procent zekerheid kan zeggen dat het wezen hem aanstaart – altijd, en overal.


x Voor de schrijfwedstrijd Terug in de tijd;
x Zal 10K tot 15K woorden bevatten;
x Volledig Nederlands geschreven;
x Onbekende personen, maar wel met een dode celebrity;
x (Voorlopige) cover door Hippolyta;

Hoofdstukken

Titel Woorden Gelezen Aangepast
Hoofdstuk 1 960 61 4 jaar geleden

Reacties (3)

 • Slughorn

  Ik ben heel benieuwd.

  4 jaar geleden
 • NiareNero

  Wow, dit lijkt me interessant. De verhalen/gedichten van Edgar Allan Poe nooit echt gelezen, maar nu ben ik wel benieuwd.
  Ik ga misschien eindelijk iets meer te weten komen over de persoon waar mijn kat naar vernoemd was(cat)

  4 jaar geleden
 • Arcturus

  Ik zag de titel staan en ik dacht gelijk aan Edgar Allan Poe en yap I was right. Dat gedicht is echt zo gaaf, wauw. Mooie lay-out, klinkt als een interessant verhaal (:

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen