Home > Stories > Sollicitatiebrief voor een date

Sollicitatiebrief voor een date

Door: Jaspernator
Laatst bijgewerkt: 4 maanden geleden
Geactiveerd op: 4 maanden geleden

Al een tijd ben ik single en op zich valt daar prima mee te leven.
Oke hier en daar kan het eenzaam aanvoelen en op dagen dat de halve Noordzee naar beneden komt zetten mis ik wel de zon in mijn leven, maar uiteindelijk is dat ook een acceptatieproces.
Toch vraag ik mij wel eens af hoe het kan dat ik toch steeds niet de juiste tegenkom?
Die vraag gaat vaak gepaard met allerlei aanvullende gedachten met uiteindelijk vaak de zelfde uitkomst.
Tot dat ik zelf vandaag eens anders ging denken en besefte dat het regelen van een date vaak net zo complex werkt als het vinden van een nieuwe baan.
Je moet bijvoorbeeld jezelf op een goede manier verkopen, je moet laten zien dat jij de beste bent en je moet voor het grootste gedeelte met het functieprofiel van de ander overeen komen.

Omdat deze overeenkomsten best wel treffend zijn, introduceer ik vanaf vandaag de sollicitatiebrief voor een date!
Daarbij zou ik hier en daar wat extra informatie toevoegen, waarom ik tot deze keuze ben gekomen.Eigen naam
Social media adres (mocht je er meer hebben, sommeer deze dan onder je eigen naam)

Plaats waar je de brief schrijft + de datum

Naam van je mogelijke date
Sociale media adres (mocht hij/zij er meer hebben, sommeer deze dan onder je eigen naam).

Betreft: sollicitatie voor een date


Geachte heer/mevrouw (het is maar net waar je op valt natuurlijk) achternaam,


Op Facebook (mag natuurlijk ook een ander trefpunt zijn) kwam ik je (hou het informeel, wanneer er voor u wordt gekozen voelt je mogelijke date zich vermoedelijk oud) profiel tegen en graag zou ik willen solliciteren om met je op te date te gaan (kies niet voor het woord mogen, dat toont wanhoop).

Zorgzaam, trouw en eerlijk zijn drie woorden waar ik mijzelf mee zou kunnen omschrijven. Wanneer jij een keer een slechte dag hebt zou ik zorgen dat jij je snel beter voelt. Ook al zou ik daarvoor de hele dag naar je klaagzang moeten luisteren ik zou niet weggaan bij je, maar ik zou het eerlijk aangeven wanneer het wel wat minder zou kunnen. Mijn portemonnee voelt altijd licht aan, aangezien pasjes niet zo veel wegen. Al maakt mijn bankrekening veel goed (waarbij de redenatie ligt op het feit dat de bank nog in de afbetaal fase zit). Een rijbewijs heb ik nooit over nagedacht (waarom ik dat in deze brief wel doe is mij ook een raadsel) en heb dus ook geen supergave en blikkende sportwagen. Gelukkig zijn er nog andere manieren om vooruit te komen en wat gaat er boven een romantisch fietstochtje op een koude winteravond met z'n tweeën op een fiets? Daarbij heb ik een leuke baan, ik werk namelijk met een groep magazijn medewerkers. Waarbij ik meer met het magazijn dan de medewerkers heb (hierin geef je aan dat je niet naar hetzelfde geslacht als je partner kijk).

Waar ik mij in mijn dagelijkse leven nog meer bezig hou is sporten, muziek maken en werk daarbij als vrijwilliger voor mensen met een punthoofd (ook al heb je 10 hobby's, zet daarvan de 3 meest maatschappelijk verantwoorde neer). Qua sport fitness ik 4 keer in de week en daarbij sla ik graag een balletje op de tennisclub. Verder maak ik muziek door middel van een keyboard, daarmee hoop ik ooit een wereldberoemde DJ te worden (ambitie tonen wordt erg gewaardeerd, daarmee laat je een ondernemende kant zien). Als vrijwilliger voor mensen met een punthoofd zet ik mij wekelijks in om die mensen, die het lastig hebben in de maatschappij, te ondersteunen en help ik hen mee om uiteindelijk een zelfacceptatie te krijgen (maatschappelijke inzet laat een schappelijke kant van jezelf zien).

Graag licht ik mijn brief verder toe in een persoonlijke ontmoeting.

Met vriendelijke groet,

(Eigen naam)Tip: stuur in tegenstelling tot een sollicitatie voor een andere baan hier geen CV mee. Het zou vervelend zijn als daar namen op zouden staan die jouw mogelijke date blijkt te kennen of zich/haarzelf voor zijn/haar antwoord naar jou toe gaat vergelijken met jouw exen. De kans op een afwijzing voor de date is dan logischerwijs vele malen groter waardoor je dus voorlopig alleen nog de regendruppels op je raam mag gaan tellen. Daarom wordt een CV bij deze sollicitatie ten zeerste afgeraden.Uiteraard moet dit bovenstaande verhaal met een knipoog genomen worden. Het idee voor deze creatie is ontstaan, omdat het lijkt dat materialisme en kapitalisme van de werkelijkheid lijken te winnen. Tegenwoordig lijkt er een beeld te ontstaan dat alles groot, groter, grootst moet en als je daar buiten valt, je weinig te zeggen hebt. Wanneer ik tijdens mijn wandelingen, treinreizen of voetbaltrainingen conversaties tussen jongeren onderling hoor zijn geld, status en macht onderwerpen wat in bijna elk gesprek veelvuldig naar voren komt. Ook wanneer je op een datingsapp actief bent lijkt het meer te gaan om wat je hebt dan om wie je bent. Voor mij is dit daarom ook een van de redenen geweest om te stoppen met datingsapps, omdat ik niet geloof dat een fantasiewereld een relatie zou bevorderlijke (in tegen deel). Misschien klink ik wat ouderwets, maar ik denk dat contact via het 'echte leven' of via een bepaalde passie die je online samen deelt een relatie een grotere kans van slagen geeft dan wanneer je dit op goed geluk via zo'n app doet. Uiteindelijk draait liefde nog altijd om de persoon zelf en niet om wat die persoon heeft.

Hoofdstukken

Titel Woorden Gelezen Aangepast
Deze story bevat nog geen hoofdstukken

Reacties

 1. Florets
  Florets 2 weken geleden

  Haha, ik heb bijna de neiging om te zeggen dat ik spontaan verliefd ben geworden ;p
  Ik zou t in ieder geval heel erg waarderen als een jongen deze moeite neemt om met mij op date te mogen haha

  Jaspernator
  Jaspernator 2 weken geleden

  Het is bijna Valentijnsdag, dus wie weet verschijnt er wel zo'n brief in je brievenbus. =P

 2. HEERSBEESTJE
  HEERSBEESTJE 2 maanden geleden

  Ik denk werkelijk dat zoiets dergelijks nog best kan werken. Natuurlijk zal je het niet moeten sturen naar iemand waarvan je enkel en alleen naar het facebook-profiel hebt lopen gluren, aangezien dat misschien wat eng en stalkerig overkomt - zelfs al weet iedereen dat stalken de enige juiste manier is om facebook te gebruiken -. Maar als je deze persoon al een enkele keer hebt ontmoet, zal dit best een goeie manier kunnen zijn om je bedoelingen te laten blijken.
  Inmiddels al een keer geprobeerd?

  PS. Ik heb weleens geprobeerd iets in deze richting te doen, naar iemand die ik wel alleen kende van zijn/haar profiel. Ik kan uit ervaring laten weten dat dat niet een goeie uitkomst had...

  Jaspernator
  Jaspernator 2 weken geleden

  Een sollicitatiebrief voor een baan heeft ook niet altijd een goede uitkomst haha. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, tot nu toe kom ik nog aardig ver met mijn looks en m'n verhalen. Mocht het echt nodig zijn, dan wil ik dit wel eens gaan proberen. =)

 3. HeI
  HeI 3 maanden geleden

  Nou, het is een stuk meer informatie dan het gemiddelde Tinder "Ik woon op mezelf. 1.86 meter. (voeg vlaggetje van land van afkomst in" profiel.
  Niet verkeerd op zich :')

  Jaspernator
  Jaspernator 3 maanden geleden

  Wellicht moet ik deze methode maar gaan introduceren haha!

 4. boerin
  boerin 4 maanden geleden

  Wow, het is een erg leuke brief en ook grappig om te lezen!:)Je hebt gelijk betreft datingsites enzo, in het echte leven gaat het altijd beter en dat ben ik zeker met je eens!
  Je bent ook creatief, ik zou nooit op zo'n sollicitatiebrief gekomen zijn (nog een karaktereigenschap;))
  Hij is echt leuk en ik ben er zeker van dat je hem echt eens moet versturen!;)

  Jaspernator
  Jaspernator 4 maanden geleden

  Haha, ik zou het onthouden mocht ik weer een leuk meisje ontmoeten.
  Dank je wel voor de complimenten! =)

  boerin
  boerin 4 maanden geleden

  Super, ze zal er zeker blij mee zijn:)graag gedaan;)

 5. Nagaa
  Nagaa 4 maanden geleden

  Haha wat een leuk verhaal!
  Met inderdaad een serieuze toon, want het klopt helemaal wat je zegt. Tegenwoordig gaat het alleen maar om resultaat, aanzien, status en materiaal. Immateriële dingen worden zelden meer in acht genomen of gewaardeerd. En persoonlijk, is voor mij juist het immateriele belangrijk. De persoon zelf, de dingen die je meemaakt, leuke herinneringen die je hebt..

  Jaspernator
  Jaspernator 4 maanden geleden

  Haha, waar een middag in de Enschedese landschappen lopen niet goed voor is.
  Verder ben ik het helemaal met je eens.
  Als je geld hebt lijkt alles mooi en is alles te koop, maar het gevoel dat je de twinkeling in iemands ogen ziet en weet dat diegene bij jou hoort is onbetaalbaar.

Details

3 (0 | 0)

-

0

0

0

In ontwikkeling

Share