Home > Stories > Anorexia Nervosa || Autobiografisch

Anorexia Nervosa || Autobiografisch

Door: Bryndis
Laatst bijgewerkt: 2 weken geleden
Geactiveerd op: 4 weken geledenEen kleine disclaimer; ik heb een eetstoornis.
Mijn gedachtes, gevoelens en activiteiten die ik opschrijf kunnen als 'triggering' worden ervaren. Het is totaal niet mijn bedoeling om een eetstoornis mooier te maken dan het is, zoals vaak gedaan word. Ik ben op het moment nog niet onder behandeling, ik durf het nog niet te vertellen tegen mensen die me kunnen helpen.
Ik ben me er bewust van dat dit niet goed is. Maar ik wil er wel over praten, mijn gedachtes kunnen teruglezen. Via dit platform kan ik me anoniem uitten. Ik wil dit kunnen gebruiken om een terugval in de toekomst te voorkomen. Ik wil dit gebruiken om mezelf ervan te overtuigen dat ik wel degelijk hulp nodig heb. Om te zien dat die controle waar ik me zo aan vastklamp een illusie is. Ik ben niet meer in het bezit van controle, de anorexia bepaalt alles wat ik doe.

Waarom zet ik het online?
Vandaag de dag worden eetstoornissen gezien als iets positiefs, geloof het of niet, maar het is zo. Het wordt getoond als een levensstijl, en vooral geassocieerd met dun zijn. Maar een eetstoornis is veel meer dan dun zijn. Je kunt namelijk prima een eetstoornis hebben met een normaal gewicht, en zelf met overgewicht. Laat je niet misleiden door de media. Val er niet voor. Verder, de opbouw van dit "verhaal" zal bestaan uit een beetje backstory, die ik gelijk met het verhaal zelf online zal zetten. Ik ga proberen een soort dagboek bij te houden, gedachtes op te schrijven gedurende de dag, en het samen te stellen tot een geheel. Ook zal ik erin plaatsen hoe ik me voel, hoe ik slaap, wat ik eet en hoe het met beweging zit. Dit is dus een voorbeeld van hoe het niet moet! Als je zelfbeeld slecht is, als je in het verleden geworsteld hebt met dit soort problemen, lees dit niet. Het is niet mijn bedoeling om iemand dezelfde problemen aan te praten. Het omgekeerde is de bedoeling, maar ik weet uit ervaring dat dit soort dingen soms averechts werken, dus denk goed bij alles na. Als je ooit iemand nodig hebt om mee te praten, stuur me een berichtje. De schrijfstijl zal gewoon vanuit de eerste persoon zijn, en lijken op ieder ander verhaal. Het is dus ook mogelijk om dit gewoon uit interesse, nieuwsgierigheid of welke reden dan ook te lezen.

Hoofdstukken

Titel Woorden Gelezen Aangepast
- Inleiding - 1158 94 3 weken geleden
- 18.02.2018 - 1556 76 3 weken geleden
- 22.02.2018 - 911 38 3 weken geleden
Vraagje tussendoor 47 15 2 weken geleden

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze story.Details

12 (0 | 0)

12+

3672

4

1

In ontwikkeling

Share