Trrrinnnnnngggggggggg!!!!!!!!!!
De schoolbel ging dus we waren eindelijk uit. We hadden maar 4 uur vandaag dus ik was lekker vroeg thuis. Ik moest helaas nog tien minuten fietsen voor dat ik thuis was. Toen ik thuis kwam moest ik nog even naar mijn pony die in het weiand naast mijn huis staat omdat het vandaag mijn taak is om de poep op te ruimen. Opeens hoorde ik een luide kreet, hieieeieeheheieheieehieh!!!! het was mijn pony die met volle vaart op me af kwam rennen. 'Ik schrok van je' zei ik toen tegen mijn pony. Ik keek om me heen of ik iets verdachts zag, maar het enige dat ik zag was een schaduw van iets. ' ik ga het dalijk we tegen mijn ouders zeggen' zei ik toen tegen mezelf.

Toen ik eenmaal thuis was nadat ik mijn klusjes had gedaan zaten mijn ouders op de bank met een laptop op hun schoot. Ze keken serieus dus ik wilde ze eigenlijk niet storen, maar ik wilde zo graag weten wat ze aan het doen waren dat ik het moest vragen.'mam,pap, wat zijn jullie aan het doen?' zei ik maar ze gaven geen antwoord. Ik liep maar naar mijn kamer omdat ik daar ook niet echt iets leuks kon doen. Ik was bezig met mijn huiswerk tot ik opeens een melding op mijn mobiel binnen kreeg. Het was van het nieuwsblad waar ik een abonnement op heb, er stond: waarschuwing vreemde man loopt rond en mishandeld dieren. Toen ik keek naar de omgeving zag ik dat hij bij een straat hier om de hoek was. Ik schrok een beetje omdat mijn pony al hinnikend wegrende. Het aan mijn ouders vragen heeft geen zin omdat hun toch te druk bezig waren. ik maakte een beetje zorgen omdat ik niet wil dat mijn pony iets overkomt, maar vlak daarna kreeg ik weer een melding dat hij is opgepakt omdat hij twee schapen had geschoren die van iemand anders waren. Dat was wel raar maar ik ben blij dat hij mijn pony niks aan kan doen.....'wacht eens even waar is mijn hond Bella' zei ik half fluisterend. Ik liep toch maar even naar beneden omdat ik het raar vindt dat Bella er niet is......wacht eens even....het is toch niet dat die man mijn Bella heeft gestolen ofzo?! Ik liep geschrokken naar mijn ouders omdat ik bang en dat er iets met Bella is. 'Mam,pap,waar is Bella?!' zei ik in paniek. 'Rustig maar, Bella is samen met Pebles(mijn pony) naar een speciale plek omdat die nare man de dieren iets aandoet.' zei mijn moeder. 'Waar zijn ze dan?'vroeg ik me af. ' In onze schuur, veilig met de deur op slot' zei mijn moeder zelfverzekerd. Toen mijn moeder het uitlegde werd ik weer wat rustiger, maar toch vind ik het allemaal een beetje raar.

'Lieverd, wil je even de groente op dit lijstje halen bij de groente boer?'vroeg mijn moeder aan me.' Ja hoor' zei ik toen. Ik deed snel mijn schoenen aan want Henk de groente boer werkt altijd op donderdag, en vandaag is het donderdag!!! Ik hoef niet ver te lopen want het is al om de hoek naast de kaas boer. Ik merkte dat het stil is op straat. Bijna geen mens te bekennen, en als je er een tegenkomt kijken ze boos of of zelfs een beetje angstig. Toen ik eenmaal aangekomen was bij Henk de groente boer was er helemaal niemand, behalve Henk. Henk zag er humeurig uit en deed alsof hij moest opschieten. Ik vroeg wat er was maar eerst reageerde hij niet. Ik probeerde om een leuk gesprek te voeren maar het leek alsof hij alleen maar bozer werd. Ik wist niet wat ik moest doen want ik had Henk nog nooit zo gezien. Ik besloot om te gaan maar toen ik de deur uit wilde lopen hoorde ik een stem. Ik wilde weten waar het over ging dus ik besloot om even mee te luisteren. Ik verstopte me achter de kassa om te kijken wat hij aan het doen was. Ik zag dat hij een mobieltje vasthield en een soort filmpje bekeek. Het was waarschijnlijk het nieuwsbericht van vandaag, maar wat vertelde ze nou!?!?!?!?!?!?!

Hoofdstukken

Titel Woorden Gelezen Aangepast
Story: Problemen in het dorp #2 het nare nieuwsbericht 551 26 3 jaar geleden
Story: Problemen in het dorp #3 Een misverstand? 636 31 3 jaar geleden

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen