Louis en Lowie zijn neven, ook al wisten ze dat niet voor ze elkaar leerden kennen in het internaat. Op hun vijftiende werden ze allebei opgehaald en zouden hun vaders leren kennen, maar de moeders die de kinderen al jaren niet meer gezien hadden, verwisselden hen en zo kwam de zoon van de Griekse god Apollo bij de Noorse god Thor terecht en omgekeerd. Dat loopt natuurlijk niet goed. De enige die dit misverstand doorheeft is hun beste vriendin Karin en zij zal er dan ook alles aan doen om het recht te zetten. Maar hoe leg je aan twee goden uit verschillende werelden uit dat ze zich vergist hebben?

Ondertussen worden de twee jongens elk op een queeste gestuurd om zichzelf te bewijzen en het enige dat Karin kan doen is hen achternagaan tot ze hen vindt. Of toch niet?
Maar waarom lijkt Karin alles te weten over mythologie?

Oude inleiding:

Dit is mijn eerste verhaal op quizlet.
Het gaat over twee jongens die op de zelfde dag naar een soort internaat gebracht zijn waar ze enkele jaren moesten blijven. Op de dag dat ze daar aankomen, ontdekken ze dat ze neven zijn, ook al hebben ze elkaar nog nooit gezien. Ze raken bevriend en verwisselen zelfs de kettinkjes die ze van hun moeders altijd moesten dragen. En hoe ouder ze worden, hoe harder ze op elkaar beginnen te lijken.
Op hun 16de verjaardag worden ze allebei opgehaald door hun moeders en mogen ze voor de eerste hun vaders zien.

Maar de moeders die hun kinderen jaren niet gezien hebben en ze niet meer uit elkaar kunnen houden, kijken naar de kettinkjes...

Zo gaat Lowie, de zoon van de Noorse god Thor, naar de Griekse god Apollo, die denkt dat hij zijn zoon Louis is. Louis komt in Asgard terecht bij Thor. Terwijl Lowie moet proberen te zingen, wordt van Louis verwacht dat hij supersterk is en goed kan vechten, maar eigenlijk kan hij niet tegen bloed.

De enige die dit door heeft is hun beste vriendin Karin. Niemand gelooft haar natuurlijk als ze zegt dat de twee jongens verwisseld zijn, dus moet ze hen zelf proberen te helpen en de goden ervan te overtuigen dat ze een grote fout gemaakt hebben.

Maar hoe weet ze wat er aan de hand is?
En waarom weet ze zoveel over mythes?
Dit moet een grappig en spannend verhaal worden dat veel overeenkomsten heeft met de mythes. Als het in de verhaallijn past wordt het ook een beetje mysterieus.

Hoofdstukken

Titel Woorden Gelezen Aangepast
Dromen 913 103 1 jaar geleden
Weg 745 52 1 jaar geleden
Nee 908 57 1 jaar geleden
Mijn hersenen crashen 809 61 1 jaar geleden
Ik zie ze vliegen 688 54 1 jaar geleden
Thor ragnarok breekt aan 1221 52 1 jaar geleden
Mijn vader, Heer van de Kitsch 802 62 1 jaar geleden
Het geheim 602 34 1 jaar geleden
Medewerking 832 27 1 jaar geleden
Mijn tante probeert me te vermoorden 980 73 1 jaar geleden
Zuster Margaretha wordt ongerust 563 32 6 maanden geleden
Ik krijg een kater en een opdracht 618 27 6 maanden geleden
Vragenuurtje zonder antwoorden 580 10 4 maanden geleden
Survivalen in de tuin van 539 15 4 maanden geleden

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen