En dan stort het op me neer, alles in één keer. Ik wil rennen, zoals ik altijd doe met mijn problemen, maar met elke stap waarmee ik probeer te vluchten valt de grond onder mijn voeten weg. Ik wil ergens anders zijn, alles behalve waar ik nu ben. Waar ik ook heen probeer te gaan, het leidt altijd weer terug naar het begin. Ik ben hier, en nergens anders dan hier.
Mijn emotionele staat heeft in één klap drie fases overgeslagen. Ik ben niet meer in staat om te huilen, noch om te schreeuwen - alleen ademen, hoe snel ik maar kan. Ze staren naar me, maar ik kan ze niet meer voelen staren. De wereld om me heen bestaat niet meer. Alleen ik. Ik, en de weg naar het podium.
Noam Taylor had zijn hele leven uitgestippeld. Hij zou de laatste jaren van zijn school afmaken, en dan zou hij professioneel danser worden. Hij zou optreden voor het Capitool en de mensen zouden zijn naam kennen. Hij zou de rest van zijn leven doorbrengen zich bewegend op de maat van de muziek, en hij zou gelukkig zijn. Dat is hoe hij zijn leven voorstelde, tot de Hongerspelen roet in het eten gooide.

De Hongerspelen zijn niks anders dan een dans, één bekeken door het gevreesde jurylid genaamd de Dood. Je beweegt je op het ritme van lemmeten die tegen elkaar aanslaan, op het ritme van de kanonschoten aan het einde van elke dag, op het ritme van de schreeuwen van de tributen. Elke beweging die je maakt, elke actie die je uitvoert, wordt in de gaten gehouden. Doe je het perfect, dan mag je blijven leven. Maar één kleine misstap, en het kost je de rest van je leven.


Noam Theodore Taylor x
District 8 x
Deel van Hongerspelen (schrijf mee) xHoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
ART EN ANDERE ZOOI 40 129 2 jaar geleden
HOOFDSTUK 1 72 108 2 jaar geleden
1.1 // Mijn familie 981 115 2 jaar geleden
1.2 // Mijn vrienden 949 119 2 jaar geleden
1.3 // Mijn enkeltje naar de dood 1372 141 2 jaar geleden
1.4 // Zeg maar dag, dag, dag 934 126 2 jaar geleden
1.5 // Omw, gn streaks 927 125 2 jaar geleden
1.6 // Ik doe ook maar mijn best 630 136 2 jaar geleden
1.7 // Ik heb stress want iedereen is knap 926 133 2 jaar geleden

Reageer (1)

  • 4na

    BRO I COMPLETELY MISSED THIS

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen