• Verhaal
  17 maart- schoolreis. Zo stond het in hun agenda's en daarom verzamelde het groepje vrienden zich om half zes op de speelplaats. Ter plekke moeten ze een paar opdrachten doen, maar nadien zijn ze vrij om te gaan en staan waar ze willen, op voorwaarde dat ze om zeven uur terug op de plek van afspraak zijn. Zo gezegd, zo gedaan. De opdrachten worden opgelost op de ene of andere manier en de tijd wordt gevonden om het dorpje wat te verkennen. Al gauw stootten ze op een oud boekenwinkeltje dat er wel gezellig uitziet.

  Binnenin worden ze begroet door een man van middelbare leeftijd, die wat vreemd overkomt, maar niet in een bedreigende manier. Ze hebben net op school het boek gelezen van Oscar Wilde en vinden in het winkeltje het dagboek van mr..Gray. Benieuwd openen ze het boek, want niemand had er ooit al van gehoord en merken dat ze het niet kunnen laten liggen. Het boek wordt gekocht, waarna iedereen zijn deel terugbetaald aan diegene die het gekocht heeft en er een volgorde van lezen afgesproken wordt.

  Wat zij echter niet weten, is dat de man sinds de dag dat hij de vondst gedaan heeft onder de vloek van zijn voorouder stond en er nu vanaf is. De vrienden zullen er echter niet zo makkelijk vanaf komen. Maar eerst: wat houdt de vloek in? De vloek houdt in dat je geen dag ouder wordt, maar ook dat je vanaf nu geobsedeerd bent door schoonheid, zowel innerlijke als uiterlijke. Als iemand lelijk is, maar een goede zangeres bv. zit de schoonheid vanbinnen. Stopt ze met zingen, verliest ze als het ware de schoonheid. Bij uiterlijke schoonheid is het dan bv. door een litteken, maar kan ook door plastische chirurgie zijn. Iedereen behoudt immers zijn of haar idee van schoonheid.

  De groep heeft twee keuzes: of de vloek proberen voor eeuwig kwijt te raken of de vloek te verspreiden. Er ontstaat algauw tweestrijd...is de mensheid verloren?

  Regels
  - Het liefst is er een evenwicht tussen meisjes en jongens.
  - Leeftijd is rond de 17/18 jaar, uitzondering 19/20 in geval dat je rol op zijn minst één keer is blijven zitten.
  - Ook graag letten dat niet iedereen aan de goede kant staat! De tweestrijd is een zeer belangrijk punt van het plot!!!
  - Probeer te letten op spelling en grammatica. Niemand is perfect, dat weten wij ook wel, maar het maakt het lezen gewoon aangenamer.
  - Zorg dat je actief bent! Een week niet posten = waarschuwing. Twee dagen nadien nog geen post= rol geschrapt en plaats vrij
  - Sluit niemand buiten.

  Rollen
  Vul hier je rol in
  - Geoffrey Harrelson [MissLexi]

  Veel plezier! MissLexi en wolffire x

  [ bericht aangepast door MissLexi op 10 nov 2012 - 14:22 ]


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.

  In het boek had Dorian Gray een relatie met een actrice, die niet zo knap was, maar wel een goede actrice. Dus haar schoonheid was een innerlijke, gebaseerd op talent i.p.v. uiterlijk, oftewel gebaseerd op looks. Toen ze stopte met acteren, moest hij niets meer van haar hebben. In het boek werd het schilderij ouder en/of lelijker i.p.v. de persoon, hier ondergaat het boek de zonden.


  Whoever has eyes to see and ears to hear will be persuaded that mortals can hide no secrets.